Seccions de crèdit

Les seccions de crèdit són organitzacions centenàries, amb arrels a la Llei dels sindicats agraris de 1906. Des dels seus orígens, han esdevingut un mitjà específic de finançament de les cooperatives agràries i les han dotat d’un important avantatge competitiu.

A Catalunya hi ha un centenar de cooperatives amb secció de crèdit. D’aquestes, 64 són a les comarques de Tarragona; 35, a les comarques de Lleida, i 2, a les de Barcelona. La meitat de les cooperatives agràries catalanes amb una xifra de negoci superior als tres milions d’euros té oberta una secció de crèdit.

Aquestes entitats mouen un volum de dipòsits de 650 milions d'euros. Una tercera part d'aquest import, uns 225 milions d'euros, es destina a finançar l’activitat de les pròpies cooperatives i els seus socis. 

Fins a 49 cooperatives amb secció de crèdit s’ubiquen a nuclis de menys de mil habitants. En concret, hi ha 23 municipis en què la secció de crèdit és l’única institució que permet gaudir de serveis financers propers, ja que cap entitat financera té oficina oberta en aquestes poblacions.

Pràcticament totes les cooperatives agràries amb secció de crèdit formen part de l’Associació de Seccions de Crèdit (ASC), cooperativa de segon grau vinculada amb la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya i que està especialitzada en l’assessorament i la prestació serveis al sector.

L’ASC lidera la plataforma informàtica CoopCrèdit, que ha permès millorar els processos de gestió, seguiment normatiu i transparència a les seccions de crèdit.

BUREAU VERITAS
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x