Carregant web FCAC

AGROactivitat

AGRO 101
Desembre 2023
Descarregar revista
40 anys i nous reptes

Acabem l’any amb sentiment agredolç. Hem celebrat el 40è aniversari de la Federació amb actes molt emotius, com l’Assemblea General, i amb la il·lusió i l’orgull de rebre la Creu de Sant Jordi del Govern de la Generalitat per la defensa del cooperativisme agrari durant aquestes quatre dècades.

Però enguany també estem patint una de les pitjors sequeres de la història que, amb diferents graus, ha afectat totes les comarques i sectors: al secà, per l’escassedat de pluges i als terrenys de regadiu a causa de la falta d’aigua als embassaments.

Tot plegat ha complicat l’aplicació de la nova PAC i el sistema d’eco-règims. La FCAC estem treballant per aconseguir un millor encaix amb la realitat dels nostres conreus i que els socis i sòcies de les cooperatives puguin acollir-s’hi.

Al 2024, li demanaríem que la climatologia ens faciliti dur a terme les nostres produccions amb una situació més normalitzada.

També, i d’acord amb el Pla Estratègic aprovat a l’Assemblea General, volem impulsar el cooperativisme amb projectes innovadors: des de l’aposta per l’energia de proximitat i les comunitats energètiques rurals a la construcció de plantes de biogàs, el compromís de les seccions de crèdit amb la seguretat, el relleu generacional i la presència de dones en els llocs de decisió.

Us encoratgem a acompanyar-nos i implicar-vos en aquests nous reptes perquè, entre tots, els puguem materialitzar.

En nom de consell rector, per un millor any!

Ramon Sarroca
President

Llegir més
Notícies
Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya