Carregant web FCAC

AGROactivitat

AGRO 102
Abril 2024
Descarregar revista
Primavera de canvis

En el sector agrari, la primavera esdevé el moment més màgic de l’any. És una explosió de vida i tota la feina de l’hivern comença a bategar.

Enguany, després d’unes mobilitzacions històriques que alerten del grau de preocupació del sector, aquesta estació hauria de comportar canvis a molts nivells.

Recentment, hem participat en el Ple monogràfic del Parlament de Catalunya sobre la pagesia. En una situació normalitzada, la Resolució final hauria de servir per desenvolupar el full de ruta dels propers anys.

Però si això no succeeix, la desconnexió de la major part de les administracions amb les problemàtiques de la gent que som al territori junt amb la sequera, la càrrega burocràtica, l’alça dels costos i la crisi de preus ens podrien conduir a la pitjor crisi del món agrari de les últimes dècades.

Front la doble convocatòria d’eleccions catalanes i europees, exigim polítiques decidides per a un sector estratègic i fortament amenaçat com és l’agroalimentari.

Les cooperatives, i els nostres socis i sòcies, som part de la solució en tant que empreses compromeses amb el territori i amb la seva gent. Alhora que garantim a la societat una major sostenibilitat, tant econòmica com social i mediambiental.

Els objectius els tenim clars i el camí a seguir, també. L’instrument és una organització, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, que durant 40 anys d’història ha demostrat la seva solidesa, rigor i compromís amb el sector.

Si seguim caminant junts, de ben segur que podrem fer front als reptes que se’ns plantegen.

Ramon Sarroca
President

Llegir més
Notícies
Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya