Sectors

Ramaderia i llet

Ramaderia i llet

Les cooperatives ramaderes es troben distribuïdes entre Barcelona, Girona i Lleida. Són una dotzena de cooperatives que facturen més de 130 milions d’euros.

En la major part dels casos, complementen la fabricació de pinso amb la comercialització de bestiar o l’especejament de canals a màquila -porcí, boví de carn i aviram, principalment-. També, algunes cooperatives disposen de granges pròpies de producció i de selecció i, fins i tot, explotacions experimentals de porcí i boví.

Les cooperatives productores de llet són nou, i es concentren a les comarques de Girona, encara que també estan presents a Lleida i Barcelona. Una d’aquestes és cooperativa de segon grau i n’hi ha tres que industrialitzen la llet, ja sigui envasada o per mitjà d’un procés d’elaboració de derivats -iogurt, mantega, formatge-. La seva facturació global supera els 100 milions d’euros.

Dins d’aquesta branca, també hi ha cooperatives que es dediquen a la producció de mel. Es concentren principalment a les Terres de l’Ebre i ofereixen una àmplia gamma de varietats de mel juntament amb una interessant oferta divulgativa de les propietats del producte.

Actualitat:

Eliseu Isla, escollit nou president de Provacuno
Eliseu Isla, escollit nou president de Provacuno 20/06/2019 El representant de boví de la FCAC ha estat elegit, de manera unànime, president de la Interprofessional de la carn de vacum Aquesta setmana ha tingut lloc a Madrid l'Assemblea General de...
La FCAC, al Parlament per l’Agència del Patrimoni Natural i la Biodiversitat
La FCAC, al Parlament per l’Agència del Patrimoni Natural i la Biodiversitat 20/06/2019 La Federació demana més presència del sector agrari El passat 11 de juny, el representant de Medi Ambient de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, Antoni Galceran, va...
Caprabo i la FCAC celebren la II Jornada Gastronòmica amb Productes de Cooperatives Agràries de Catalunya
Caprabo i la FCAC celebren la II Jornada Gastronòmica amb Productes de Cooperatives Agràries de Catalunya 17/06/2019 Caprabo i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s’han unit, per segon any consecutiu, per celebrar la II Jornada Gastronòmica de Proximitat amb Productes de Cooperatives...
La gamma de mels ecològiques Muria BIO sorprèn en la primera edició d'Organic Food Iberia
La gamma de mels ecològiques Muria BIO sorprèn en la primera edició d'Organic Food Iberia 14/06/2019 Un equip de Muria BIO , liderat pel seu president, Rafel Muria, ha participat a la primera edició de la fira Organic Food Iberia, celebrada la passada setmana a IFEMA (Madrid). Organic Food...
Mel Muria, ambaixadora de la Reserva de la Biosfera de Terres de l’Ebre a la iniciativa de la UNESCO “The MEL Project”
Mel Muria, ambaixadora de la Reserva de la Biosfera de Terres de l’Ebre a la iniciativa de la UNESCO “The MEL Project” 05/06/2019 L’empresa perellonenca Mel Muria s’ha desplaçat fins a Lunigiana, a la Toscana italiana, com a ambaixadora de la Reserva de la Biosfera de Terres de l’Ebre, per participar a la iniciativa de...
BUREAU VERITAS
Singulars
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x