Sectors

Ramaderia i llet

Ramaderia i llet

Les cooperatives ramaderes es troben distribuïdes entre Barcelona, Girona i Lleida. Són una dotzena de cooperatives que facturen més de 130 milions d’euros.

En la major part dels casos, complementen la fabricació de pinso amb la comercialització de bestiar o l’especejament de canals a màquila -porcí, boví de carn i aviram, principalment-. També, algunes cooperatives disposen de granges pròpies de producció i de selecció i, fins i tot, explotacions experimentals de porcí i boví.

Les cooperatives productores de llet són nou, i es concentren a les comarques de Girona, encara que també estan presents a Lleida i Barcelona. Una d’aquestes és cooperativa de segon grau i n’hi ha tres que industrialitzen la llet, ja sigui envasada o per mitjà d’un procés d’elaboració de derivats -iogurt, mantega, formatge-. La seva facturació global supera els 100 milions d’euros.

Dins d’aquesta branca, també hi ha cooperatives que es dediquen a la producció de mel. Es concentren principalment a les Terres de l’Ebre i ofereixen una àmplia gamma de varietats de mel juntament amb una interessant oferta divulgativa de les propietats del producte.

Actualitat:

Llet Nostra aporta 6.000 litres de llet a la gran recollida «Cap nen sense bigoti»
Llet Nostra aporta 6.000 litres de llet a la gran recollida «Cap nen sense bigoti» 11/06/2018 Llet Nostra s’ha sumat a la gran recollida de llet impulsada per l'Obra Social ”la Caixa”. Amb una aportació de 6.000 litres de llet a la campanya solidària «Cap nen sense bigoti»,...
El Celler Cooperatiu de Gandesa esdevé un restaurant estrella Michelin
El Celler Cooperatiu de Gandesa esdevé un restaurant estrella Michelin 07/06/2018 El Celler Cooperatiu de Gandesa es converteix en un restaurant amb estrella Michelin amb motiu de la presentació dels vins "Puresa". L'activitat "Sopar amb estrella" tindrà...
Les cooperatives avancen en la gestió conjunta de les dejeccions
Les cooperatives avancen en la gestió conjunta de les dejeccions 22/05/2018 Cooperatives ramaderes, IRTA i FCAC han protagonitzat dues jornades en el marc de les activitats previstes pel Grup Operatiu per a la gestió conjunta de les dejeccions ramaderes i la millora de la...
El malbaratament alimentari a Grècia
El malbaratament alimentari a Grècia 15/05/2018 La Federació i l’Agència de Residus en el projecte Ecowaste4food Els passats 2, 3 i 4 de maig, una delegació catalana encapçalada per l’Agència de Residus de Catalunya i diversos...
Les cooperatives ramaderes presenten un projecte per millorar la gestió conjunta dels purins
Les cooperatives ramaderes presenten un projecte per millorar la gestió conjunta dels purins 08/05/2018 Les principals cooperatives ramaderes catalanes participen en un projecte d’innovació que pretén aconseguir una fertilització més acurada, basada en una millora la gestió de les dejeccions...
BUREAU VERITAS
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x