Sectors

Ramaderia i llet

Ramaderia i llet

Les cooperatives ramaderes es troben distribuïdes entre Barcelona, Girona i Lleida. Són una dotzena de cooperatives que facturen més de 130 milions d’euros.

En la major part dels casos, complementen la fabricació de pinso amb la comercialització de bestiar o l’especejament de canals a màquila -porcí, boví de carn i aviram, principalment-. També, algunes cooperatives disposen de granges pròpies de producció i de selecció i, fins i tot, explotacions experimentals de porcí i boví.

Les cooperatives productores de llet són nou, i es concentren a les comarques de Girona, encara que també estan presents a Lleida i Barcelona. Una d’aquestes és cooperativa de segon grau i n’hi ha tres que industrialitzen la llet, ja sigui envasada o per mitjà d’un procés d’elaboració de derivats -iogurt, mantega, formatge-. La seva facturació global supera els 100 milions d’euros.

Dins d’aquesta branca, també hi ha cooperatives que es dediquen a la producció de mel. Es concentren principalment a les Terres de l’Ebre i ofereixen una àmplia gamma de varietats de mel juntament amb una interessant oferta divulgativa de les propietats del producte.

Actualitat:

La FCAC reivindica disposar de pressupost per desplegar la futura Llei d’espais agraris
La FCAC reivindica disposar de pressupost per desplegar la futura Llei d’espais agraris 12/12/2018 En el marc de la compareixença al Parlament Ramon Sarroca, president de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, va comparèixer ahir davant dels membres de la Comissió...
La FCAC subscriu el document de posicionament català en relació amb la nova PAC
La FCAC subscriu el document de posicionament català en relació amb la nova PAC 05/12/2018 Avui, en el si de la Taula Agrària Ramon Sarroca, president de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, ha subscrit avui, després de nombroses reunions de treball, el document de...
Les cooperatives reclamen l’etiquetatge d’origen de la mel
Les cooperatives reclamen l’etiquetatge d’origen de la mel 04/12/2018 Una correcta identificació de la procedència permetrà al consumidor reconèixer i accedir a un producte que ofereix les màximes garanties Les cooperatives catalanes, per mitjà de Cooperativas...
Rafel Muria, el Xef de la Mel, ambaixador d’artMuria i Mel La Paquita al Fòrum Gastronòmic Girona 2018
Rafel Muria, el Xef de la Mel, ambaixador d’artMuria i Mel La Paquita al Fòrum Gastronòmic Girona 2018 29/11/2018 Rafel Muria, xef de la marca de mel de luxe artMuria, ha estat present al Fòrum Gastronòmic de Girona 2018 com a ambaixador de la marca familiar i de la nova marca de mel artesanal Mel La Paquita,...
Els primers vedells certificats GLOBALG.A.P. a Europa seran de Cooperativa d’Ivars
Els primers vedells certificats GLOBALG.A.P. a Europa seran de Cooperativa d’Ivars 27/11/2018 La setmana passada es va signar el compromís per la certificació GLOBALG.A.P. entre un grup de socis i Cooperativa d’Ivars, i que suposarà la implantació definitiva d’aquest segell a un...
BUREAU VERITAS
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x