Sectors

Vi

Vi

A Catalunya hi unes setanta cooperatives vitivinícoles, de les quals dues són cooperatives de segon grau. El sector està clarament orientat a l’elaboració de vins i caves de qualitat i els cellers formen part de la denominació d’origen corresponent a la seva ubicació: DO Catalunya, DO Conca de Barberà, DO Costers del Segre, DO Empordà, DO Montsant, DO Penedès, DO Pla de Bages, DOQ Priorat, DO Tarragona i DO Terra Alta.

Aquest és un sector que de fa temps treballa l’exportació, liderant el Cava les vendes arreu. La gran majoria de cooperatives es troben a les comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre i, en menor mesura, a Barcelona, Girona i Lleida. Estan representades a la DO Cava.

La producció de vi cooperatiu se situa al voltant dels 1,5 milions d’hectolitres, que representen aproximadament la meitat de la producció que es fa a Catalunya. S’ha realitzat un gran esforç per orientar la comercialització cap a vins de qualitat envasats en diferents formats i prova d’aquest fet és que el nombre d’ampolles venudes no deixa de créixer any rere any.

Actualitat:

Cevipe presenta el most de raïm ecològic
Cevipe presenta el most de raïm ecològic "Sol de Nit" 12/12/2018 La cooperativa de segon grau CEVIPE (Centre Vinícola del Penedès) ha presentat un nou producte de la família "Sol de Nit". Es tracta de most ecològic monovarietal de parellada (blanc) i...
La FCAC reivindica disposar de pressupost per desplegar la futura Llei d’espais agraris
La FCAC reivindica disposar de pressupost per desplegar la futura Llei d’espais agraris 12/12/2018 En el marc de la compareixença al Parlament Ramon Sarroca, president de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, va comparèixer ahir davant dels membres de la Comissió...
La FCAC subscriu el document de posicionament català en relació amb la nova PAC
La FCAC subscriu el document de posicionament català en relació amb la nova PAC 05/12/2018 Avui, en el si de la Taula Agrària Ramon Sarroca, president de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, ha subscrit avui, després de nombroses reunions de treball, el document de...
Nova extensió de norma en el vi
Nova extensió de norma en el vi 29/11/2018 La OIVE ho explica en les jornades de Cooperativas Agro-alimentarias Els dies 19 i 20 de novembre van tenir lloc, a Valladolid, les jornades vitícoles de Cooperativas Agro-alimentarias. En...
‘De la redolta al calçot’ la nova activitat del celler Adernats i Experiències Rurals
‘De la redolta al calçot’ la nova activitat del celler Adernats i Experiències Rurals 28/11/2018 De la redolta al calçot És sabut que el calçot es cuina a la flama, concretament a la flama de redoltes (sarments) podades dies abans a les vinyes de l’Alt Camp. Però aquesta relació ni...
BUREAU VERITAS
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x