Sectors

Fruita seca

Fruita seca

En l’àmbit català, trobem més de noranta cooperatives que comercialitzen fruita seca -principalment ametlla i avellana- i garrofa. Globalment comercialitzen producció per un import superior als 40 milions d’euros, i estan força orientades a l’exportació.

Les cooperatives d’ametlla, unes vuitanta, estan presents a les comarques de Lleida, Tarragona i Terres de l’Ebre. Majoritàriament fan la recepció de la producció i la transformació és concentrada en unes poques cooperatives.

Les cooperatives d’avellana, unes quaranta, se situen a les comarques de Tarragona i, en menor mesura, a les Terres de l’Ebre. De la mateixa manera que passa amb l’ametlla, la transformació de la matèria primera i creació de valor afegit -trencat de closca, torrat, repelat i envasat- se centralitza en una minoria de cooperatives. Diverses d’aquestes cooperatives estan acollides a la DOP Avellana de Reus.

La garrofa és comercialitzada per una trentena de cooperatives que, essencialment, només fan la recepció del fruit. Una d’aquestes cooperatives s’encarrega del trossejat de la garrofa i la separació del garrofí.

Actualitat:

Més de 2.000 hectàrees ja s’han adherit al projecte Xerta-Sénia
Més de 2.000 hectàrees ja s’han adherit al projecte Xerta-Sénia 22/05/2018 En menys d’un any s’ha incrementat gairebé un 500% la superfície acollida El passat 15 de maig va tenir lloc, a petició de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, una reunió...
La collita d’ametlla cau un 9% a Catalunya
La collita d’ametlla cau un 9% a Catalunya 18/05/2018 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) preveu un descens del 8,8% en la producció d’ametlla, que se situaria en les 4.407 tones front les 4.832 tones de la campanya anterior....
El malbaratament alimentari a Grècia
El malbaratament alimentari a Grècia 15/05/2018 La Federació i l’Agència de Residus en el projecte Ecowaste4food Els passats 2, 3 i 4 de maig, una delegació catalana encapçalada per l’Agència de Residus de Catalunya i diversos...
Les cooperatives s’interessen pel model d’ametlla de Califòrnia
Les cooperatives s’interessen pel model d’ametlla de Califòrnia 23/02/2018 Jornada tècnica amb un expert de la Universitat de Califòrnia La FCAC va organitzar, ahir dijous, una jornada, amb la col·laboració de Cajamar i Cooperativas Agro-alimentarias de Aragón, per...
Comitè Estratègic del projecte ECOWASTE4FOOD
Comitè Estratègic del projecte ECOWASTE4FOOD 29/01/2018 La Federació entra a formar part del Comitè que lidera l’Agència de Residus de Catalunya Des del passat mes de desembre de 2017, la Federació ha entrat a formar part del Comitè Estratègic...
BUREAU VERITAS
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x