Sectors

Fruita seca

Fruita seca

En l’àmbit català, trobem més de noranta cooperatives que comercialitzen fruita seca -principalment ametlla i avellana- i garrofa. Globalment comercialitzen producció per un import superior als 40 milions d’euros, i estan força orientades a l’exportació.

Les cooperatives d’ametlla, unes vuitanta, estan presents a les comarques de Lleida, Tarragona i Terres de l’Ebre. Majoritàriament fan la recepció de la producció i la transformació és concentrada en unes poques cooperatives.

Les cooperatives d’avellana, unes quaranta, se situen a les comarques de Tarragona i, en menor mesura, a les Terres de l’Ebre. De la mateixa manera que passa amb l’ametlla, la transformació de la matèria primera i creació de valor afegit -trencat de closca, torrat, repelat i envasat- se centralitza en una minoria de cooperatives. Diverses d’aquestes cooperatives estan acollides a la DOP Avellana de Reus.

La garrofa és comercialitzada per una trentena de cooperatives que, essencialment, només fan la recepció del fruit. Una d’aquestes cooperatives s’encarrega del trossejat de la garrofa i la separació del garrofí.

Actualitat:

Les cooperatives analitzen les novetats en la comercialització i ús de fitosanitaris
Les cooperatives analitzen les novetats en la comercialització i ús de fitosanitaris 25/06/2019 Jornada anual a Vila-rodona El passat 21 de juny es va celebrar al Celler Cooperatiu i Secció de Crèdit de Vila-rodona, SCCL, la jornada que des de la FCAC organitzem anualment per tractar sobre...
La FCAC, al Parlament per l’Agència del Patrimoni Natural i la Biodiversitat
La FCAC, al Parlament per l’Agència del Patrimoni Natural i la Biodiversitat 20/06/2019 La Federació demana més presència del sector agrari El passat 11 de juny, el representant de Medi Ambient de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, Antoni Galceran, va...
Caprabo i la FCAC celebren la II Jornada Gastronòmica amb Productes de Cooperatives Agràries de Catalunya
Caprabo i la FCAC celebren la II Jornada Gastronòmica amb Productes de Cooperatives Agràries de Catalunya 17/06/2019 Caprabo i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s’han unit, per segon any consecutiu, per celebrar la II Jornada Gastronòmica de Proximitat amb Productes de Cooperatives...
Les cooperatives analitzen la innovació en el material vegetal de l'ametller
Les cooperatives analitzen la innovació en el material vegetal de l'ametller 11/06/2019 Trobada de les cooperatives de fruita seca d’arreu d’Espanya València va acollir la setmana passada la jornada de fruita seca de Cooperativas Agro-alimentarias de España, entitat de la qual...
La candidatura d’UP, la FCAC, l’Associació Vinícola Catalana i l’Associació Empresarial per a l’Agricultura Ecològica guanya les eleccions del CCPAE
La candidatura d’UP, la FCAC, l’Associació Vinícola Catalana i l’Associació Empresarial per a l’Agricultura Ecològica guanya les eleccions del CCPAE 04/06/2019 La Unió de Pagesos, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), l’Associació Vinícola Catalana i l’Associació Empresarial per a l’Agricultura Ecològica, han guanyat les...
BUREAU VERITAS
Singulars
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x