La Cooperativa La Ginesta organitza una experiència oleoturística perquè t'enduguis a casa oli d'oliva elaborat per tu.
L'activitat comença amb una breu explicació sobre l’activitat, el funcionament del molí, el procés de cultiu de l’olivera, l’elaboració de l’oli d'oliva, els diferents tipus de cultius (tradicionals, intensius, super-intensius, etc.).
Després et desplaçaràs, en els vehicles particulars, fins la Finca Pomeralet, una plantació d’oliveres propera al municipi on es durà a terme l’activitat consistent en estirar borrasses i recol·lectar olives amb els mitjans tradicionals (rasqueta de mà) i els més moderns (pintes elèctriques/pneumàtiques, vibroli, etc.).
Seguidament tornareu a les instal·lacions de la cooperativa per entrar les olives recol·lectades i dur a terme el procés de transformació en oli d'oliva.
Mentre es molturen les olives al molí i es dur terme tot el procés, tornaràsa la finca on gaudiràs d'un àpat on podràs degustar la tradicional clotxa, un menjar típic dels pobles de les Terres de l’Ebre durant la campanya de l’oliva, i torrades amb allioli i llonganissa. Tot plegat regat amb els vins de la Cooperativa (blanc o negre). Els dolços tradicionals (pastissets, casquetes, “corassons“…) arrodoniran el dinar, 100% integrat per productes de la zona.
Un cop hagis dinat toca tornar a les instal·lacions de la cooperativa, on ja s’haurà finalitzat la transformació de les olives en el preuat or líquid i et podràs endur la garrafa d’oli nou produït durant l’activitat amb etiqueta específica de la jornada.
MÉS INFORMACIÓ
HORARI de 9 a 18 h
PREU Adults 60 € (inclou taller, dinar i garrafa de 2 l oli d'oliva); Infants (de 5 a 14 anys) 10 € (inclou taller, dinar i petit obsequi)
RESERVES Data límit 20 de novembre | ☎️ 684 416 705 | coopginestar@gmail.com
Places limitades
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h