El Celler Modernista de Sant Cugat del Vallès es prepara per donar la benvinguda als vins novells catalans d’aquest any, coincidint amb Sant Martí. Ja ho diu la dita "Per Sant Martí, mata el porc i enceta el vi".
Serà en una festa que començarà amb l’espinjolament de la bota, el parlament del padrí del vi novell d’enguany, el xef amb estrella Michelin Artur Martínez, i el pilar dels castellers de Sant Cugat, que penjaran la branca de pi que indica l’arribada del vi novell. Després, s’obrirà la mostra en què es podran tastar tots els vins novells catalans d’aquest any: un total d’11 vins elaborats per 8 cellers diferents. Els cellers cooperatius que n’han elaborat són la Vinícola de Sarral (DO Conca de Barberà), el Celler Cooperatiu d’Espolla (DO Empordà), Celler Masroig (DO Montsant) i Sant Josep Vins (DO Terra Alta).
El primer vi de l’any
El vi novell és el primer vi de l’anyada. Es tracta d’un vi més jove que els vins joves, que s’elabora molt ràpidament, s’embotella i es consumeix sense haver reposat, el que li dona una frescor i unes característiques molt especials. El novell és un vi de temporada, que es troba en el seu millor moment des del mes de novembre i fins a finals de l’hivern.
L’entrada té un preu de 15€ i dona dret a tastar tots els vins novells. Es pot comprar anticipadament a https://tastos.vinsnoe.com/festadelvinovell.
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h