Carregant web FCAC

Energies renovables i espai agrari

A Catalunya estan irrompent grans projectes d’energia fotovoltaica o eòlica que poden alterar l’activitat agrària

En aquest entorn i davant l’actual proliferació d’instal·lacions a entorns agraris i zones de regadiu del territori, la Federació expressa els punts clau que l’acció de govern i les administracions públiques haurien de tenir en compte i ha adoptat el "Decàleg sobre la implantació d’energies renovables a l’espai agrari".

Les cooperatives agràries són clarament favorables a l’ús de les energies renovables per fer front als reptes del canvi climàtic, però reclamen una planificació territorial més coordinada i global que respecti la normativa vigent de protecció del medi i que no alteri una activitat agrària, que s’ha demostrat estratègica per a la producció sostenible d’aliments.

És precís que el Govern de la Generalitat -en concret les conselleries competents en canvi climàtic, territori, agricultura i energia- i els ajuntaments rurals impulsin una gestió eficient que no impliqui sacrificar el sòl agrari de manera descontrolada i que prioritzi la instal·lació d’energia fotovoltaica a superfícies amb menor impacte.

Perdre els sòls més fèrtils o implementar projectes d’energies fotovoltaiques a terrenys en què l’Administració ha invertit grans recursos per a la seva transformació en regadius suposaria una gestió nefasta del diner públic i comportaria una gran irresponsabilitat com a societat.

 

DECÀLEG Implantació d'energies renovables a l'espai agrari

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya planteja, en 10 punts, el seu posicionament davant l'allau de projectes que s'estan duent a terme al tot el territori català.

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya