Carregant web FCAC

Equip humà

Ramon Armengol
Ramaderia i Llet

Representant en nom de la Cooperativa Del Camp d’Ivars d’Urgell


Àmbits de responsabilitat

Portaveu en els àmbits de ramaderia, llet i apicultura.

President de la Confederació General de Cooperatives Agràries de la Unió Europea (COGECA) des de l’1 de gener de 2020 i, també en l'àmbit europeu, forma part del Comitè Consultiu del Porcí de la Comissió Europea i del Grup de Treball de porcí del COPA-COGECA.

A nivell estatal, és el representant català al Consell Rector de Cooperatives Agro-alimentàries d’Espanya i és president del Consell Sectorial de Porcí d’aquesta organització. També és membre del Consell General d’Interprofessionals d’Espanya i de la Junta Directiva d’Interporc.

Representa la FCAC a la Taula Sectorial Agrària del Porcí i a la Taula Sectorial Agrària de l'Aviram i els Ous del Departament d’Agricultura; la Comissió de gestió d’animals morts a l’explotació, i la Junta d’Arbitratge i Mediació dels contractes de conreu i dels contractes d’integració de Catalunya.

Consell Editorial de la revista AGROactivitat.


Biografia

Juneda, 1959

Fa més de quaranta anys que Ramon Armengol està al capdavant d’una explotació professional de porcí i vinculat a la cooperativa d’Ivars d’Urgell.

Abans de presidir la COGECA, havia participat també en el Grup de Diàleg Civil del Porcí de la Comissió Europea a Brussel·les.

Impulsor en la creació del grup de desenvolupament rural de la Federació, la seva trajectòria professional inclou experiència, a més, en àmbits tan diversos com el món cooperatiu i sindical, l’administració municipal o la gestió del reg al territori.

 

“El sector ramader-carni català ha aconseguit ser un dels més competitius d’Europa. Tot i així, estem fent un important esforç per adaptar-nos als nombrosos reptes que s’imposen: benestar animal, reducció d’antibiòtics, gestió de les dejeccions o emissions amoniacals i de GEH. A nivell europeu, és una gran oportunitat per al sector tenir participació directa en el Presídium de la COGECA, el màxim òrgan de representació de les cooperatives a la Unió Europea. Cal visibilitzar la importància del sector cooperatiu, tenint en compte que la meitat del que menja un ciutadà europeu prové d’una cooperativa.”

Consell rector
President
Vicepresident
Desenvolupament Rural
Secretari
Oli d'Oliva
Tresorer
Flor i Planta Viva
Conreus Herbacis i Farratges
Fruita i Horta
Fruita Seca
Pinsos
Subministraments
Formació
Seccions de Crèdit
Som socis de:
Amb el suport de