Carregant web FCAC

GlobalGAP per a la Cooperativa d’Ivars

05/11/2018
GlobalGAP per a la Cooperativa d’Ivars
GlobalGAP per a la Cooperativa d’Ivars © Cooperativa d'Ivars d'Urgell

És la primera fàbrica de pinso amb aquesta certificació a Catalunya i la segona de l’Estat espanyol

La fàbrica de pinso de Cooperativa d’Ivars a Torregrossa ha obtingut la certificació GlobalGAP, un conjunt de normes internacionals que acrediten bones pràctiques agroalimentàries en el sector primari. Es tracta de la primera empresa que aconsegueix aquest reconeixement a nivell català i la segona de l’Estat espanyol.

El segell garanteix que els pinsos de la fàbrica de Torregrossa disposen d’alts nivells de seguretat i qualitat i que són produïts de forma sostenible, amb respecte per la salut i el benestar dels treballadors i el medi ambient.

La cooperativa disposa del control i l’homologació de tota la cadena de proveïdors de matèries primeres, elements de fabricació i mitjans de transport, garantint la traçabilitat dels pinsos des del camp fins a les sitges de les granges. Mitjançant un laboratori propi es poden realitzar controls de qualitat a les matèries primeres de forma immediata.

Altres factors que han afavorit la certificació és que no s’apliquen antibiòtics i s’elimina el tractament preventiu i sistemàtic en fàbrica, al temps que s’utilitzen cereals i matèries primeres de proximitat en la formulació de la doble collita per afavorir la reducció de la petjada de carboni.

Pel que fa a les fàbriques destinades a la producció de pinsos, ja fa uns anys que la cooperativa té una diferenciació per a cadascun dels principals grups ramaders: el pinso per a porcí s’elabora a Ivars; el destinat a remugants, a Torregrossa, i el d’avicultura, a la Fuliola.

Josep Coll, president de la Cooperativa d’Ivars, explica que “la certificació és fruit del procés de millora constant en les diferents àrees de la cooperativa per facilitar noves oportunitats als socis. Volem aconseguir productes de més qualitat i que aquesta aposta comporti una major rendibilitat econòmica a les granges i camps dels cooperativistes”.

En els pròxims mesos, està previst certificar les primeres granges de vedells de socis de la Cooperativa d’Ivars amb el segell GlobalGAP.

Altres notícies
26.04.2024

La FCAC s'adhereix a "El Sentido de la Carne", un projecte pioner de col·laboració per posar en valor el plaer de consumir carn

26/04/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s'uneix a “El Sentido de la Carne”, una iniciativa pionera de col·laboració de la...

25.04.2024

La FCAC aposta per cooperar front els desafiaments de les cooperatives agropecuàries

25/04/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha organitzat una sessió de treball per analitzar les eines clau per fer front als...

25.04.2024

La FCAC denuncia la situació crítica dels productors de cereals i farratges, que encara no han rebut cap ingrés

25/04/2024

Quan es compleix un any dels tancament del Canal d’Urgell per primera vegada en 161 anys d’història, la Federació de Cooperatives Agràries de...

24.04.2024

Els socis de les cooperatives inicien la campanya d'arròs

24/04/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) informa que demà s’inicia la campanya d’arròs amb la inundació dels camps del...

24.04.2024

La FCAC coopera per ampliar l'impacte d'Hispack 2024

24/04/2024

Hispack és el punt de trobada més rellevant de l'ecosistema de l'embalatge al sud d'Europa. Durant quatre dies, del 7 al 10 de maig al...

18.04.2024

XX Jornada de boví de carn a la Cooperativa d'Ivars

18/04/2024

La XX Jornada de Boví de Carn organitzada per Cooperativa d'Ivars va reunir ahir a prop de dos centenars de productors i tècnics del sector. El...

18.04.2024

Castell d'Or signa un conveni amb l'Associació de Familiars de nens amb Càncer

18/04/2024

Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...

18.04.2024

La campanya ‘Buenas Hasta el Hueso’ creix amb el sabor i el caràcter saludable de les seves fruites com a protagonistes

18/04/2024

La família de ‘Buenas Hasta el Hueso’ torna. Una campanya que aquest 2024 suma nous integrants, de la mà de dos marcats protagonistes: el sabor...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya