La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ha presentat, avui, les conclusions del projecte europeu AGRIMAX sobre economia circular en el sector agroalimentari. A la sessió, realitzada per webinar, hi han participat un centenar d’experts de països com Anglaterra, França, Itàlia, Japó, Bèlgica, Lituània, Brasil, Portugal, Turquia i Irlanda, entre d’altres.
Els assistents són experts en recerca, professors universitaris, tecnòlegs de centres d’innovació, estudiants de màsters i doctorats, així com representants de les administracions públiques i consultories, interessats a conèixer l’aplicació industrial concreta dels resultats del projecte innovador AGRIMAX liderat, a Catalunya, per les cooperatives agràries.
El projecte ha servit per confeccionar un mapa de noves formes de valoritzar els residus agroalimentaris, desenvolupant productes d'alt valor i dissenyant rutes competitives per a la comercialització mitjançant instal·lacions de processament flexibles, prioritàriament cooperatives, que maximitzin la sostenibilitat en l’àmbit europeu.
“Les cooperatives agràries som agents del canvi cap a una economia més verda i estem liderant projectes de bioeconomia circular. En les fases de producció primària i transformació de la cadena alimentària, treballem per identificar els potencials d’aprofitament de materials que actualment considerem residus i esdevenen un problema de gestió, en lloc d’aportar valor”.
Ramon Sarroca, president de la FCAC, ha destacat que “les cooperatives agràries som agents del canvi cap a una economia més verda i estem liderant projectes de bioeconomia circular. En les fases de producció primària i transformació de la cadena alimentària, treballem per identificar els potencials d’aprofitament de materials que actualment considerem residus i esdevenen un problema de gestió, en lloc d’aportar valor”.
A Europa, es perden 90M tones d'aliments i 700M tones de cultiu anuals
El volum de producció d’aquests subproductes és rellevant ja que, només a Europa, es perden al voltant de 90 milions de tones d'aliments i 700 milions de tones de cultiu cada any. En el sector ramader es produeixen elevats volums de dejeccions ramaderes i, en l’àmbit agrícola, cal tenir en compte des de les restes de poda o de sega fins a subproductes de la fase d’elaboració com la pinyolada de l’oliva i les vinasses a la vinya.
La FCAC és un agent actiu en l’àmbit de biorefineries i participa en l’Estratègia de la Bioeconomia de Catalunya que està elaborant el Govern i coordina el Departament d’Agricultura.
Caprabo i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) han dut a terme, avui, la Jornada Gastronòmica Caprabo de Productes de...
El Museu Vinseum ha estat l’escenari d’una jornada tècnica del sector vitivinícola. Organitzada per l’INCAVI, la trobada s’ha centrat en la...
El nou president de la Junta Rectora del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) és Rafael Ramon Martorell, viticultor...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) espera una bona producció de cereal, al voltant d’1,99 milions de tones. Aquesta...
Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha mantingut una reunió, en el marc del Grup de Treball de Ramaderia, amb l'equip la...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) manifesta l’oposició frontal a qualsevol proposta que impliqui la destrucció de sòl...
A la sala del centenari del Celler Cooperatiu de Vila-rodona, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ha celebrat la jornada anual...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h