Carregant web FCAC

Avui, 27 de juliol, en Assemblea General Extraordinària

La FCAC culmina la renovació del seu consell rector

Els eixos estratègics són tecnologia, promoció del producte cooperatiu, intercooperació, relleu generacional i visualització de la dona

27/07/2022

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha celebrat, avui, una Assemblea General Extraordinària amb l’objectiu de culminar la constitució del nou consell rector. La renovació del màxim òrgan de representació i govern de la FCAC es va iniciar en el marc de l’Assemblea General Ordinària del passat 2 de juny, a La Granada del Penedès.

Ramon Sarroca, de la cooperativa Almenar Fruits, ha estat reelegit president de la FCAC i anuncia la seva voluntat d’impulsar “la implementació de la tecnologia, la promoció del producte cooperatiu al consumidor final, els processos d’intercooperació per augmentar la competitivitat del sector, el relleu generacional i la visibilització de les dones a llocs de responsabilitat. Aquests són els reptes més imminents del sector”. Sarroca presideix la FCAC des de l’any 2014.

Així mateix, Xavier Pié -Cooperativa Agrícola de Vilabella- ha estat reelegit com a vicepresident de l’entitat; Antoni Galceran -Cooperativa Agrícola de la Palma d’Ebre- com a secretari, i Ferran Sabater -Corma- com a tresorer.

Per primera vegada les dones de les cooperatives tenen visibilitat al consell rector i assumeixen la representació del sector de fruita i horta i de les seccions de crèdit

Per primera vegada, Maria Casoliva –de Grup Cooperatiu Fruits de Ponent- i Antonieta Gual –de la cooperativa Agropecuària Coperal- donen visibilitat a les dones de les cooperatives al consell rector de la FCAC i assumeixen la representació del sector de fruita i horta i de les seccions de crèdit, respectivament.

CONSELL  RECTOR  FCAC

Ramon Sarroca. President   |   Almenar Fruits (Almenar)

Productor de préssec, pera i cereals, és president de la cooperativa Almenar Fruits des de 1994. Va impulsar la creació de la secció fruitera d’ActelGrup i va ser membre del consell rector d’aquesta cooperativa de segon grau durant nombrosos anys. També va ser promotor del Comitè Econòmic de la Fruita (Catalonia Qualitat) i posteriorment de l’Associació Empresarial de Fruita de Catalunya (Afrucat). Fundador i president de la DOP Pera de Lleida fins assumir la presidència de la FCAC, va apostar per la creació de la marca comercial Edenia.

Xavier Pié. Vicepresident i Desenvolupament Rural   |   Cooperativa Agrícola de Vilabella

Viticultor, productor de calçots i amb explotacions d’olivera, garrofer i ametller al Camp de Tarragona. Presideix la DO Catalunya i participa a la IGP Calçot de Valls. És soci de la Cooperativa Agrícola de Vilabella i està vinculat amb el Celler Cooperatiu de Vila-rodona, associat a Cevipe i al Grup Cooperatiu Castell d’Or.

Antoni Galceran. Secretari i Oli d’oliva   |   Cooperativa Agrícola de la Palma d’Ebre

Porta una explotació d’olivera i conrea diverses hectàrees d’ametller. Secretari de la Cooperativa Agrícola de la Palma d’Ebre, de la qual els seus avis en van ser fundadors i ell ha presidit en diferents períodes. President de la DOP Siurana.

Ferran Sabater. Tresorer i Planta Viva   |   Corma (Premià de Dalt)

Comparteix, amb el seu germà, l’explotació de l’empresa familiar de planta viva ubicada a Santa Eulàlia de Ronçana i especialitzada en arbust mediterrani. És soci de Corma, la primera firma espanyola en producció i comercialització de plantes, que ha presidit en diverses etapes.

Jordi Casanova. Arròs   |   Arrossaires del Delta de l’Ebre (Deltebre)   

Productor d’arròs. Presideix la cooperativa Arrossaires del Delta de l’Ebre, fruit de la fusió de totes les cooperatives arrosseres del marge esquerre del riu, i està implicat en la conservació del Parc Natural, entre d’altres projectes.

Santi Vergé. Conreus herbacis i farratges   |   Cooperativa Agrària de Miralcamp

De família pagesa d’Arbeca, és gerent de la Cooperativa Agrària de Miralcamp des de 1995, activitat que compagina amb terres pròpies de cereals, farratges i oliveres. A nivell formatiu, està especialitzat en indústria alimentària i estratègia empresarial.

Maria Casoliva. Fruita i horta   |   Grup Cooperatiu Fruits de Ponent (Alcarràs)

Fructicultora i cerealista que es va incorporar al món agrari al 2015 per continuar l’explotació familiar i apostar per un cultiu nou a la zona, la producció de poma en alçada. Presideix la Cooperativa Agrària del Llobregós i és membre del consell rector del Grup Cooperatiu Fruits de Ponent. Forma part de l’Associació de Dones del Món Rural des de la seva creació.

Josep Pere Colat. Fruita seca   |   Unió Nuts (Reus)

Pagès a títol principal, productor de raïm, fruita seca i olives. És president de la Cooperativa Agrícola de Corbera d’Ebre, de Grup Unió i d’Unió Origen. A més, té la presidència de la DOP Oli de Terra Alta i de la Federació Catalana DOP-IGP. Va ser president de la FCAC entre 2008 i 2014.

Joan Josep Raventós. Vi i cava   |   Cooperativa Agrícola de Bràfim

Viticultor i productor d’olives i cireres, presideix la Cooperativa Agrícola de Bràfim, sòcia de Cevipe i del Grup Cooperatiu Castell d’Or. També és membre del consell rector de Ceolpe. Durant diversos anys va ser alcalde del seu municipi i president del Consell Comarcal de l’Alt Camp.

Ramon Armengol. Ramaderia i llet   |   Cooperativa del Camp d’Ivars d’Urgell

Fa més de quaranta anys que està al capdavant d’una explotació professional de porcí i vinculat a la cooperativa d’Ivars d’Urgell. President de la Confederació General de Cooperatives Agràries de la Unió Europea (COGECA) des de 2020 i membre del Comitè Consultiu del Porcí de la Comissió Europea i del Grup de Treball de porcí del COPA-COGECA. És el representant català a Cooperatives Agro-alimentàries d’Espanya.

Emili Nebot. Pinsos   |   Agropecuària Catalana (Sant Fruitós de Bages)

De formació veterinari, amb l’especialitat de Nutrició Animal, és el director general d’Agrocat des de l’any 2006. També és membre del Consell Superior de la Cooperació -òrgan consultiu, de participació i mediació de la Generalitat de Catalunya en l’àmbit del cooperativisme.

Josep Lluís Escuer. Subministraments   |   Fru-Rose (Rosselló)

Productor de préssec, nectarina, paraguaià i pera, és president de la cooperativa Fru-Rose (Rosselló). Consell rector d’ActelGrup -càrrec que ja havia ostentat durant tres mandats anteriors en representació de la secció de subministraments- i vicepresident del Consell Sectorial de Subministraments a Cooperatives Agro-alimentàries d’Espanya. També és secretari del Consell Català de la Producció Integrada (CCPI). Durant tres legislatures va formar part del govern municipal de l’Ajuntament de Rosselló.

Enric Dalmau. Formació   |   Camp de Cervià de les Garrigues

Productor d’oli d’oliva, ametlles i safrà, presideix la cooperativa de Cervià de les Garrigues des de fa uns trenta anys. També és president de la DOP Les Garrigues i secretari de la cooperativa Fruits Secs Les Garrigues. En l’àmbit estatal, presideix la Sectorial Nacional de l’Associació de Denominacions d’Origen d’Oli d’Espanya.

Antonieta Gual. Seccions de crèdit   |   Agropecuària Coperal (Santa Coloma de Queralt)

De família pagesa i ramadera, actualment és la directora general de la cooperativa Agropecuària Coperal (Santa Coloma de Queralt). Ha estat vinculada a aquesta cooperativa des de 1991 i ha participat activament en el seu creixement empresarial. Té formació especialitzada en Ciències Empresarials i ADE.

Font: Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)
Altres notícies
14.03.2024

El conveni entre l’ASC i GVC Gaesco facilitarà condicions preferents a les seccions de crèdit

14/03/2024

Les seccions de crèdit de les cooperatives agràries catalanes podran accedir a la contractació de pagarés de l’Institut Català de Finances...

14.03.2024

La FCAC reclama mesures front la caiguda dels preus del cereal per sota dels costos de producció

14/03/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) participa, avui al matí, a la Taula Sectorial Agrària de cereals-herbacis amb el...

13.03.2024

Nespresso dona 176 tones d’arròs al Banc dels Aliments a través del reciclatge de les seves càpsules

13/03/2024

Nespresso ha donat a la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments (FESBAL) i els seus 54 Bancs d'Aliments associats 176 tones d'arròs de la collita...

12.03.2024

Maria Casoliva, reelegida presidenta de fruita de llavor de Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya

12/03/2024

Maria Casoliva, representant de la branca de fruita i horta de la Federació Cooperatives Agràries de Catalunya, ha estat reelegida presidenta del...

11.03.2024

La FCAC compareix al Parlament de Catalunya per la proposició de Llei de creació del Fons Agrari

11/03/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) valora molt positivament que des d’una iniciativa parlamentària es proposi incrementar...

08.03.2024

L’ASC presenta el seu model organitzatiu i accions estratègiques a la Comunitat Valenciana

08/03/2024

Representants de l’ASC, SCCL -cooperativa de segons grau de la qual són sòcies totes les cooperatives agràries amb secció de crèdit de...

07.03.2024

La FCAC confia que el Ple del Parlament votarà a favor de canvis estructurals en la política agrària i demana un Pla estratègic

07/03/2024

Després de la intervenció en el monogràfic sobre la pagesia del Parlament, dimarts passat, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya...

05.03.2024

La FCAC reclama la supressió del límit de 40 arnes d’abelles a espais naturals

05/03/2024

En el context de mobilitzacions de la pagesia, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s’ha reunit amb el Departament...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya