Avui, 18 de setembre, la Cooperativa d'Ivars celebra la seva Assemblea General de Socis per a presentar els seus comptes anuals. Uns comptes que deixen uns resultats per a l'exercici 2021, de més de 197 milions de facturació i un excedent de 4,73 milions d'euros.
Uns resultats, que es poden qualificar de força bons, si tenim en compte que el 2021 ha estat un any marcat per dos incendis a la planta d'Ivars, una a la fàbrica i l'altre a l'assecador de panís. Dos sinistres als quals s'ha fet front amb rapidesa i èxit, gràcies al suport d’empreses del sector i al compromís i la tasca de socis i treballadors, que han permès reforçar la solvència i el bon fer de la cooperativa. Finalment, i desprès d'importants inversions, es disposa en acabar l'any 2021 d'unes noves i més modernes instal·lacions (nova sala de control i potència i un nou assecador de panís, més eficient i respectuós amb el medi ambient) que permeten produir de manera més eficient i sostenible.
Per la seva banda, la producció de pinsos compostos ha arribat a les 300.808 tones entre les tres fàbriques especialitzades de què disposa la cooperativa (La Fuliola, Ivars i Torregrossa). Els nivells d'autoabastiment de primeres matèries per a la producció de pinsos ha arribat pràcticament al 30% el 2021, quelcom que contribueix significativament a la reducció de la petjada de carboni, en comptar amb un percentatge molt rellevant de cereals de Km 0 dels nostres socis i sòcies. Des del departament comercial de bestiar, l'any 2021 es van dur a l'escorxador 38.299 vedells, 930.701 pollastres i 365.942 porcs. Una àrea on cal destacar la consolidació de les granges experimentals de vedells i en porcí, la granja de mares reproductores Valfarta a Sena, que va ser guardonada amb tres porcs d'or i el premi especial porc d'or i diamants.
La Cooperativa d'Ivars continua immersa en diferents projectes amb l'objectiu d'aportar una millora continuada al sector primari i l'entorn rural, de fet aquest any s'ha fet extensiva la producció de compostatge en granges de vedells, amb una producció de 900 tones de compost. També en la promoció del model de segona collita, amb cultius com el bròquil, i sobretot el panís pastone, que permeti als socis
de la cooperativa obtenir major rendiment de les seves explotacions i disposar d'una major quantitat de matèries primeres de proximitat per a la producció de pinsos compostos de qualitat. Actualment, la cooperativa compta ja amb 2.388 socis actius, 1895 socis col·laboradors i 96 socis col·laboradors de capital, quelcom que es tradueix en la capacitat de prestar serveis i suport a prop de 4000 famílies d'arreu del territori i especialment de la nostra comarca.
Assisteix a la cloenda el Sr. Vicenç Brieba, Director d’Alimentació Animal de la Corporació Alimentaria Guissona, que trasllada l’agraïment als membres del Consell Rector i els socis de la cooperativa, per la bona predisposició a sumar i col·laborar de les dues cases i la gran aportació al sector.
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s'uneix a “El Sentido de la Carne”, una iniciativa pionera de col·laboració de la...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha organitzat una sessió de treball per analitzar les eines clau per fer front als...
Quan es compleix un any dels tancament del Canal d’Urgell per primera vegada en 161 anys d’història, la Federació de Cooperatives Agràries de...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) informa que demà s’inicia la campanya d’arròs amb la inundació dels camps del...
Hispack és el punt de trobada més rellevant de l'ecosistema de l'embalatge al sud d'Europa. Durant quatre dies, del 7 al 10 de maig al...
La XX Jornada de Boví de Carn organitzada per Cooperativa d'Ivars va reunir ahir a prop de dos centenars de productors i tècnics del sector. El...
Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...
La família de ‘Buenas Hasta el Hueso’ torna. Una campanya que aquest 2024 suma nous integrants, de la mà de dos marcats protagonistes: el sabor...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h