En el marc del projecte AgroBioFood b. Ponent, el 31 de gener tindrà lloc a Lleida la jornada de presentació de resultats de l’operació liderada per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC).
Des de fa dos anys la FCAC ha treballat en aquest projecte, amb l’objectiu de transformar el model econòmic de Lleida cap a l’economia verda. Concretament, ha executat l’operació 4 “Demanda AgroBioFood: nous models productius i cadenes de valor per a l’adaptació en la demanda europea (market pull)”.
Les tasques desenvolupades en aquesta operació s’han estructurat en diferents actuacions. Un primer estudi sobre tendències alimentàries a nivell europeu, realitzat per l’assessoria PwC Strategy & Economics, ha servit de base perquè l’associació empresarial Minkadev Soluciones y Estudios, SL i Akis Research, SL realitzés la identificació i proposta de nous models productius i de negoci agroalimentaris en el territori de Ponent, dins del marc de la producció sostenible i la bioeconomia circular. En atenció a aquests estudis, la FCAC ha treballat en diferents formes d’estructurar aquests nous models de negoci i el talent necessari, així com en la identificació de les innovacions necessàries per implantar-los, per afrontar les barreres i reptes, i aprofitar les oportunitats que donen aquestes innovacions. Paral·lelament, s’ha fet l’avaluació del grau de sostenibilitat actual del territori amb les eines E-SIAB i PAS per tal de tenir una diagnosi de la situació actual com a base per a les futures línies de treball.
En aquesta jornada es presentaran els principals resultats de les diferents actuacions i s’exposaran en detall els resultats de l’”Estudi d’identificació i definició de models productius i models de negoci agroalimentaris dins del marc de la producció sostenible d’aliments i de la bioeconomia circular a implantar a la zona del Pla de Lleida” realitzat per l’associació Minkadev-Akis per encàrrec de la FCAC.
PROGRAMA
9.30 h | Recepció d’assistents
9.45 h | Benvinguda. Joan Talarn Gilabert, president de la Diputació de Lleida
10 h | Presentació. Ramon Sarroca, president de la FCAC
10.15 h | Resum d’actuacions del projecte: models de negoci i talent, innovació i sostenibilitat. Anna García, Clara Fullana i Diana Molina, tècniques de la FCAC
10.45 h | Presentació de les principals conclusions de l’estudi “Tendències de consum en mercats europeus”. Jordi Salvador, Manager a PwC Strategy & Economics
11.15 h | Pausa-cafè
11.45 h | Presentació oficial de l’estudi “Definició de nous models productius i nous models de negoci”. Antoni Oliva i Rosa Cisneros, de Minkadev Soluciones y Estudios, SL; Víctor Falguera, Akis Research, SL
13.45 h | Torn obert de preguntes
14 h | Cloenda. Ramon Sarroca, president de la FCAC
INSCRIPCIONS https://bit.ly/3ZvJrz1
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) reclama una defensa de l’ús de l’aigua per a l’alimentació a la Cimera de partits...
El director comercial de Covides, Christophe Marquet, i la comunicadora de vins i caves, Meritxell Falgueras, han presentat el primer cava 'Duc de...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya i el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural han commemorat el 20è...
La collita en verd és una mesura de regulació de mercat. Es tracta d’un instrument de gestió de riscos quan es detecta un desequilibri i,...
Ens trobem davant de la pitjor collita d’oli d’oliva a Catalunya en molts anys. Des de 2005, les campanyes mai havien estat inferiors a les...
La bioseguretat a les granges és una peça clau per controlar la transmissió de malalties en el bestiar. Per aquest motiu, caldria augmentar les...
L’any 2013 es van començar a integrar les primeres cooperatives a CoopCredit, aplicació exclusiva per a la gestió telemàtica de les seccions de...
La Comissió Europea va publicar l’estratègia “Del Camp a la Taula”, com a part del Pacte Verd Europeu, per accelerar la transició cap a un...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h