Carregant web FCAC

Podem prescindir de la llet?

22/01/2019
Podem prescindir de la llet?
Podem prescindir de la llet? © Llet Nostra

La llet és un aliment habitual en la dieta mediterrània, però en l’actualitat són diversos els interrogants que es plantegen a l’entorn d’aquest aliment únic a nivell de salut, dieta i valors.

Amb l’objectiu d’aportar informació sobre les propietats nutricionals de la llet i els seus derivats, la possible presència d’antibiòtics o les conseqüències de no donar llet als infants, les cooperatives Llet Nostra i Cadí, l’IRTA i el Col·legi d’Economistes han organitzat una jornada amb experts de renom en diferents àmbits.

En concret, la Dra. Nancy Babio, investigadora i coordinadora del Grau en Nutrició Humana i Dietètica de la Universitat Rovira i Virgili, va explicar per què és important consumir llet durant tota la vida i no només durant la infància i la pubertat, que és l’edat de màxima absorció del calci.

Altres ponents que van participar a la sessió són la Dra. Gemma Colomé, especialista en Gastroenterologia Pediàtrica a l’Hospital de Nens de Barcelona; Blanca Raidó, nutricionista de Dieta Mediterrània, i Xavier Felipe, investigador de l’IRTA.

Finalment, Francesc Reguant, director de l’Observatori d’Economia Agroalimentària del Col·legi d’Economistes, va exposar l’impacte econòmic de la producció de llet, les seves tendències i contradiccions.
 

Altres notícies
26.04.2024

La FCAC s'adhereix a "El Sentido de la Carne", un projecte pioner de col·laboració per posar en valor el plaer de consumir carn

26/04/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s'uneix a “El Sentido de la Carne”, una iniciativa pionera de col·laboració de la...

25.04.2024

La FCAC aposta per cooperar front els desafiaments de les cooperatives agropecuàries

25/04/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha organitzat una sessió de treball per analitzar les eines clau per fer front als...

25.04.2024

La FCAC denuncia la situació crítica dels productors de cereals i farratges, que encara no han rebut cap ingrés

25/04/2024

Quan es compleix un any dels tancament del Canal d’Urgell per primera vegada en 161 anys d’història, la Federació de Cooperatives Agràries de...

24.04.2024

Els socis de les cooperatives inicien la campanya d'arròs

24/04/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) informa que demà s’inicia la campanya d’arròs amb la inundació dels camps del...

24.04.2024

La FCAC coopera per ampliar l'impacte d'Hispack 2024

24/04/2024

Hispack és el punt de trobada més rellevant de l'ecosistema de l'embalatge al sud d'Europa. Durant quatre dies, del 7 al 10 de maig al...

18.04.2024

XX Jornada de boví de carn a la Cooperativa d'Ivars

18/04/2024

La XX Jornada de Boví de Carn organitzada per Cooperativa d'Ivars va reunir ahir a prop de dos centenars de productors i tècnics del sector. El...

18.04.2024

Castell d'Or signa un conveni amb l'Associació de Familiars de nens amb Càncer

18/04/2024

Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...

18.04.2024

La campanya ‘Buenas Hasta el Hueso’ creix amb el sabor i el caràcter saludable de les seves fruites com a protagonistes

18/04/2024

La família de ‘Buenas Hasta el Hueso’ torna. Una campanya que aquest 2024 suma nous integrants, de la mà de dos marcats protagonistes: el sabor...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya