La llet és un aliment habitual en la dieta mediterrània, però en l’actualitat són diversos els interrogants que es plantegen a l’entorn d’aquest aliment únic a nivell de salut, dieta i valors.
Amb l’objectiu d’aportar informació sobre les propietats nutricionals de la llet i els seus derivats, la possible presència d’antibiòtics o les conseqüències de no donar llet als infants, les cooperatives Llet Nostra i Cadí, l’IRTA i el Col·legi d’Economistes han organitzat una jornada amb experts de renom en diferents àmbits.
En concret, la Dra. Nancy Babio, investigadora i coordinadora del Grau en Nutrició Humana i Dietètica de la Universitat Rovira i Virgili, va explicar per què és important consumir llet durant tota la vida i no només durant la infància i la pubertat, que és l’edat de màxima absorció del calci.
Altres ponents que van participar a la sessió són la Dra. Gemma Colomé, especialista en Gastroenterologia Pediàtrica a l’Hospital de Nens de Barcelona; Blanca Raidó, nutricionista de Dieta Mediterrània, i Xavier Felipe, investigador de l’IRTA.
Finalment, Francesc Reguant, director de l’Observatori d’Economia Agroalimentària del Col·legi d’Economistes, va exposar l’impacte econòmic de la producció de llet, les seves tendències i contradiccions.
Les cooperatives del sector han participat a la jornada RECOMEX sobre resultats d’assaigs i innovacions en cultius extensius d’hivern que, com...
La Federació i les cooperatives implicades en el projecte han participat en una jornada organitzada per l’IRTA, en el marc del Grup Operatiu OLIV...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) expressa preocupació davant l’entrada en vigor, avui, dels nous aranzels provisionals...
L'Hostatgeria de Poblet acollirà, dimecres 1 d'octubre, una trobada pensada per compartir experiències, crear xarxa i reflexionar sobre el...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha expressat la seva satisfacció per l'acord aconseguit entre la Cambra Arrossera del...
A l'agost s’ha publicat al Butlletí Oficial de la Província de Tarragona (BOPT), el Conveni col·lectiu de treball del sector de Cooperatives del...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha celebrat la primera trobada de cooperatives ramaderes de muntanya a la seu de la...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya rebutja la proposta presentada per la Comissió Europea sobre el nou Marc Financer Pluriennal...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h