Carregant web FCAC

Sectors productius

Ramaderia i llet

Boví de carn, Boví de llet, Porcí, Oví / Cabrum, Aviram i ous, Apicultura, Èquids
Sector Ramaderia i llet
Sector Ramaderia i llet
Sector ramaderia i llet detall
Sector ramaderia i llet detall

Les cooperatives ramaderes es troben distribuïdes a Barcelona, Girona i Lleida i, en conjunt, facturen uns 150 milions d’euros.

Són unes deu cooperatives amb activitat ramadera, que majoritàriament complementen la fabricació de pinso amb la comercialització de bestiar o l’especejament de canals a màquila -porcí, boví de carn i aviram, principalment. Algunes cooperatives també disposen de granges pròpies de producció i de selecció i, fins i tot, explotacions experimentals de porcí i boví.

Les cooperatives lleteres són sis, i es troben ubicades a Lleida, Barcelona i especialment a Girona. Bona part de les cooperatives d’aquest sector, directament o mitjançant empreses participades, també industrialitzen la llet, ja sigui envasada o per mitjà d’un procés d’elaboració de derivats com iogurts, mantega o formatge. Produeixen un 36% de la llet de Catalunya i la seva facturació global es superior als 163 milions d’euros.

En el grup de cooperatives ramaderes, també s’inclou el sector apícola que es concentra a les Terres de l’Ebre. En alguns casos, les apícoles han apostat per complementar la comercialització amb la difusió de la cultura de la mel.

Actualitat
26.09.2024

La FCAC reclama posposar l'aplicació del Reglament de desforestació

26/09/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), a través de Cooperatives Agroalimentàries d’Espanya, se suma a la demanda de 17...

21.05.2024

El sector apícola de Catalunya celebra el Dia de l'Abella i entrega els premis del IV Concurs 'Les millors mels catalanes'

21/05/2024

Les mels de millor qualitat produïdes a Catalunya han estat reconegudes avui en un acte al Palau Robert de Barcelona, coincidint amb la celebració...

26.04.2024

La FCAC s'adhereix a "El Sentido de la Carne", un projecte pioner de col·laboració per posar en valor el plaer de consumir carn

26/04/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s'uneix a “El Sentido de la Carne”, una iniciativa pionera de col·laboració de la...

També et pot interessar
03.06.2024

Benestar animal en el transport

06/2024

La Comissió Europea ha publicat recentment una revisió de la normativa sobre el benestar dels animals durant el transport. La Federació de...

04.04.2024

Suprimir el límit de 40 arnes a espais naturals

04/2024

Amb l’objectiu que les abelles puguin accedir a una major diversitat de flors en entorns segurs, la Federació de Cooperatives Agràries de...

14.12.2023

L’encariment dels farratges per la sequera

12/2023

L’escassedat, a causa de la sequera, comporta que el preu de compra del farratge s’hagi duplicat els últims mesos. Davant d’aquest encariment...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya