Carregant web FCAC

Sectors productius

Ramaderia i llet

Boví de carn, Boví de llet, Porcí, Oví / Cabrum, Aviram i ous, Apicultura, Èquids
Sector Ramaderia i llet
Sector Ramaderia i llet
Sector ramaderia i llet detall
Sector ramaderia i llet detall

Les cooperatives ramaderes es troben distribuïdes a Barcelona, Girona i Lleida i, en conjunt, facturen uns 150 milions d’euros.

Són unes deu cooperatives amb activitat ramadera, que majoritàriament complementen la fabricació de pinso amb la comercialització de bestiar o l’especejament de canals a màquila -porcí, boví de carn i aviram, principalment. Algunes cooperatives també disposen de granges pròpies de producció i de selecció i, fins i tot, explotacions experimentals de porcí i boví.

Les cooperatives lleteres són sis, i es troben ubicades a Lleida, Barcelona i especialment a Girona. Bona part de les cooperatives d’aquest sector, directament o mitjançant empreses participades, també industrialitzen la llet, ja sigui envasada o per mitjà d’un procés d’elaboració de derivats com iogurts, mantega o formatge. Produeixen un 30% de la llet de Catalunya i la seva facturació global s’aproxima als 100 milions d’euros.

En el grup de cooperatives ramaderes, també s’inclou el sector apícola que es concentra a les Terres de l’Ebre. En alguns casos, les apícoles han apostat per complementar la comercialització amb la difusió de la cultura de la mel.

Actualitat
01.12.2022

La FCAC alerta d'una campanya nefasta de la mel, amb una caiguda del 75%

01/12/2022

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) alerta que la campanya apícola 2022 de les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona és...

29.11.2022

La Cooperativa d'Ivars guardonada als premis Porc d'Or

29/11/2022

La granja Valfarta de la Cooperativa d’Ivars ha estat guardonada amb el premi Porc d’Or de Plata a la màxima Productivitat Numèrica de la seva...

09.11.2022

La Cooperativa d'Ivars recupera la celebració de la seva tradicional jornada de boví de carn

09/11/2022

El director general de la Cooperativa, el Sr. Antoni Pané, va ser l’encarregat de donar el tret de sortida a la jornada, tot agraint la...

També et pot interessar
05.12.2022

El model de ramaderia del futur

12/2022

Des de principi d’any, les problemàtiques i inquietuds de la ramaderia es debaten en el marc del grup de treball específic del sector integrat...

13.07.2022

Què hi ha darrera d'un got de llet?

07/2022

Us heu preguntat mai què és tot el què passa abans de beure’t un got de llet? A l’Experiència #Aprop de Llet Nostra ho descobrireu d’una...

01.04.2022

La Fageda celebra el 40è aniversari amb el llançament d''Orígens', un iogurt natural d’edició especial

01/04/2022

La Fageda celebra el seu 40 aniversari amb el llançament d’'Orígens', un iogurt d’edició especial que combina les millors característiques...

Som socis de
Amb el suport de