Un cop acabada la verema, la producció mundial de vi -exclosos sucs i most- es preveu que se situarà en 279 milions d’hectolitres, una de les més altes de la història recent. Mentrestant, el consum de vi es manté estable i es calcula al voltant d’uns 244 milions d’hectolitres anuals.
En concret a Catalunya, enguany s’ha collit un 17% més i s’han arribat als 3,26 milions d’hectolitres.
En el conjunt de l’Estat espanyol la collita també ha estat generosa, arribant als 40,9 milions d’hectolitres. Itàlia amb 48,5 milions d’hectolitres confirma el seu lloc de primer productor mundial, seguit pels 46,4 milions d’hectolitres de França.
Al continent americà, el nivell de producció segueix sent elevat als Estats Units amb 23,9 milions d’hectolitres, i les produccions han augmentat significativa-ment: a Argentina (14,5 milions), a Xile (12,9 milions) i al Brasil (3,4 milions).
La superfície vitícola mundial ja se situa en 7.534 milions d’hectàrees i la producció de raïm supera els 70 milions de tones. Aquest increment de producció s’ha començat a notar en mercats propers com La Manxa, on es fa palesa una forta pressió dels preus a la baixa i es redueixen les operacions.
"Davant l’amenaça que suposa l’increment mundial de producció en el sector del vi i les tensions que s’estan produint a mercats propers com La Manxa, les cooperatives hem valorat la possible implementació de mesures de mercat a nivell estatal, com la immobilització de producte o l’enviament a destil·lació. De moment, però, s’han descartat aquestes accions i s’ha acordat apostar per una limitació de rendiments a les zones que presentin problemes d’excés de producció.
Confiem que els vins emparats per DO no patim els efectes negatius dels vins sense qualificar."
Caprabo i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) han dut a terme, avui, la Jornada Gastronòmica Caprabo de Productes de...
El Museu Vinseum ha estat l’escenari d’una jornada tècnica del sector vitivinícola. Organitzada per l’INCAVI, la trobada s’ha centrat en la...
El nou president de la Junta Rectora del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) és Rafael Ramon Martorell, viticultor...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) espera una bona producció de cereal, al voltant d’1,99 milions de tones. Aquesta...
Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha mantingut una reunió, en el marc del Grup de Treball de Ramaderia, amb l'equip la...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya va comparèixer, el 18 de març, al Parlament de Catalunya i per reclamar urgència en la...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya reafirma el compromís amb el present i el futur del cooperativisme agrari català apostant per...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h