Carregant web FCAC

Augmenta l’oferta de vi

22/01/2019
Augmenta l’oferta de vi
Augmenta l’oferta de vi © FCAC

Un cop acabada la verema, la producció mundial de vi -exclosos sucs i most- es preveu que se situarà en 279 milions d’hectolitres, una de les més altes de la història recent. Mentrestant, el consum de vi es manté estable i es calcula al voltant d’uns 244 milions d’hectolitres anuals.

En concret a Catalunya, enguany s’ha collit un 17% més i s’han arribat als 3,26 milions d’hectolitres.

En el conjunt de l’Estat espanyol la collita també ha estat generosa, arribant als 40,9 milions d’hectolitres. Itàlia amb 48,5 milions d’hectolitres confirma el seu lloc de primer productor mundial, seguit pels 46,4 milions d’hectolitres de França.

Al continent americà, el nivell de producció segueix sent elevat als Estats Units amb 23,9 milions d’hectolitres, i les produccions han augmentat significativa-ment: a Argentina (14,5 milions), a Xile (12,9 milions) i al Brasil (3,4 milions).

La superfície vitícola mundial ja se situa en 7.534 milions d’hectàrees i la producció de raïm supera els 70 milions de tones. Aquest increment de producció s’ha començat a notar en mercats propers com La Manxa, on es fa palesa una forta pressió dels preus a la baixa i es redueixen les operacions.

Joan Josep Raventós, Vi FCAC

"Davant l’amenaça que suposa l’increment mundial de producció en el sector del vi i les tensions que s’estan produint a mercats propers com La Manxa, les cooperatives hem valorat la possible implementació de mesures de mercat a nivell estatal, com la immobilització de producte o l’enviament a destil·lació. De moment, però, s’han descartat aquestes accions i s’ha acordat apostar per una limitació de rendiments a les zones que presentin problemes d’excés de producció.

Confiem que els vins emparats per DO no patim els efectes negatius dels vins sense qualificar."
 

Altres notícies
01.07.2025

Caprabo i la FCAC refermen el seu compromís amb la proximitat amb la celebració de la Jornada Gastronòmica de productes de cooperatives agràries de Catalunya

01/07/2025

Caprabo i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) han dut a terme, avui, la Jornada Gastronòmica Caprabo de Productes de...

25.06.2025

El sector vitivinícola català analitza els nous reptes dels vins desalcoholitzats

25/06/2025

El Museu Vinseum ha estat l’escenari d’una jornada tècnica del sector vitivinícola. Organitzada per l’INCAVI, la trobada s’ha centrat en la...

17.06.2025

Rafael Ramon, nou president de la Junta Rectora del CCPAE

17/06/2025

El nou president de la Junta Rectora del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) és Rafael Ramon Martorell, viticultor...

17.06.2025

La collita de cereal es recupera després de tres anys de sequera

17/06/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) espera una bona producció de cereal, al voltant d’1,99 milions de tones. Aquesta...

17.06.2025

La VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona amb gust cooperatiu

17/06/2025

Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...

12.06.2025

La FCAC insta al DARPA a crear centres de neteja i desinfecció de camions de transport de bestiar per evitar la transmissió de malalties

12/06/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha mantingut una reunió, en el marc del Grup de Treball de Ramaderia, amb l'equip la...

11.06.2025

Compareixença al Parlament per la simplificació administrativa

06/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya va comparèixer, el 18 de març, al Parlament de Catalunya i per reclamar urgència en la...

11.06.2025

El jovent de les cooperatives agràries

06/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya reafirma el compromís amb el present i el futur del cooperativisme agrari català apostant per...

Som socis de
Amb el suport de
Adherits a
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya