A Catalunya trobem uns seixanta cellers cooperatius, dels quals n’hi ha dos de segon grau.
La gran majoria de cooperatives vitivinícoles es troben a les comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre i, en menor mesura, a Barcelona, Girona i Lleida. La producció de vi cooperatiu se situa al voltant dels 1,5 milions d’hectolitres, aproximadament la meitat del total que es fa a Catalunya.
El sector està clarament orientat a l’elaboració de vins de qualitat i tots els cellers cooperatius formen part de la DOP corresponent al seu territori, essent presents a totes excepte a la DOP Alella. S’ha realitzat un gran esforç per dirigir la comercialització cap a vins envasats en diferents formats i prova d’aquest fet és que el nombre d’ampolles venudes no deixa de créixer any rere any.
Des de fa temps es treballa per convèncer el consumidor local de la qualitat del producte elaborat i dels beneficis que comporta per al país el seu consum, al temps que es guanyen mercats exteriors per al nostre producte, liderant el Cava les vendes arreu.
El sector ha realitzat un gran esforç per orientar la comercialització cap a vins envasats en diferents formats i prova d’aquest fet és que el nombre d’ampolles venudes no deixa de créixer any rere any.
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha organitzat, a les instal·lacions de Castell d'Or a Vila-rodona, una trobada dels...
En el marc de la Barcelona Wine Week s'ha presentat el Pla estratègic del sector vitivinícola elaborat per l'Organització Interprofessional del...
Grup Unió ha presentat un resultat històric en l’Assemblea General de socis, que ha tingut lloc aquest divendres a Reus. Amb una facturació...
El passat 31 de març es van lliurar els Premis Vinari als projectes, activitats i experiències que destaquen en el panorama actual del turisme del...
El director comercial de Covides, Christophe Marquet, i la comunicadora de vins i caves, Meritxell Falgueras, han presentat el primer cava 'Duc de...
La collita en verd és una mesura de regulació de mercat. Es tracta d’un instrument de gestió de riscos quan es detecta un desequilibri i,...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h