Carregant web FCAC

Sectors productius

Vi

Vi negre, Vi blanc, Vi rosat, Cava i escumós, Vins dolços i rancis, Vermut
Sector vi
Sector vi

A Catalunya trobem uns seixanta cellers cooperatius, dels quals n’hi ha dos de segon grau.

La gran majoria de cooperatives vitivinícoles es troben a les comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre i, en menor mesura, a Barcelona, Girona i Lleida. La producció de vi cooperatiu se situa al voltant dels 1,5 milions d’hectolitres, aproximadament la meitat del total que es fa a Catalunya.

El sector està clarament orientat a l’elaboració de vins de qualitat i tots els cellers cooperatius formen part de la DOP corresponent al seu territori, essent presents a totes excepte a la DOP Alella. S’ha realitzat un gran esforç per dirigir la comercialització cap a vins envasats en diferents formats i prova d’aquest fet és que el nombre d’ampolles venudes no deixa de créixer any rere any.

Des de fa temps es treballa per convèncer el consumidor local de la qualitat del producte elaborat i dels beneficis que comporta per al país el seu consum, al temps que es guanyen mercats exteriors per al nostre producte, liderant el Cava les vendes arreu.

El sector ha realitzat un gran esforç per orientar la comercialització cap a vins envasats en diferents formats i prova d’aquest fet és que el nombre d’ampolles venudes no deixa de créixer any rere any.

Actualitat
16.03.2023

Consens de propostes de treball de la DO Cava en la trobada de vocals del sector productor

16/03/2023

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha organitzat, a les instal·lacions de Castell d'Or a Vila-rodona, una trobada dels...

07.02.2023

Bona valoració del Pla estratègic del sector vitivinícola

07/02/2023

En el marc de la Barcelona Wine Week s'ha presentat el Pla estratègic del sector vitivinícola elaborat per l'Organització Interprofessional del...

20.01.2023

Unió assoleix una facturació rècord de 110 milions d’euros

20/01/2023

Grup Unió ha presentat un resultat històric en l’Assemblea General de socis, que ha tingut lloc aquest divendres a Reus. Amb una facturació...

També et pot interessar
05.04.2023

Empordàlia guardonat als Premis Vinari

05/04/2023

El passat 31 de març es van lliurar els Premis Vinari als projectes, activitats i experiències que destaquen en el panorama actual del turisme del...

30.03.2023

Covides presenta el primer cava 'Duc de Foix' Brut Nature Gran Reserva

30/03/2023

El director comercial de Covides, Christophe Marquet, i la comunicadora de vins i caves, Meritxell Falgueras, han presentat el primer cava 'Duc de...

29.03.2023

La verema en verd: oportunitat front la sequera?

03/2023

La collita en verd és una mesura de regulació de mercat. Es tracta d’un instrument de gestió de riscos quan es detecta un desequilibri i,...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya