La cooperativa social MANS ha desenvolupat el primer envàs biodegradable per comercialitzar la seva fruita i verdura ecològica en supermercats i grans superfícies. És sens dubte l’envàs més sostenible que existeix actualment per a producte fresc ecològic envasat i limita l’impacte ambiental de la distribució dels seus productes ecològics que redueix el plàstic en un 99%.
Exemple de compromís amb la sostenibilitat reduint l’impacte ambiental en la producció i la distribució de productes ecològics
Aquest embalatge representarà una reducció de més de 4,5 tones de plàstic anuals als supermercats on es comercialitzen els productes ecològics de la cooperativa: Bon Preu Esclat (marca MANS), Condis (marca ECOOO), Aldi (marca Gutbio) i Ulabox. Aquest fet significa un gran pas endavant per a la disminució de residus i de plàstic en la comercialització de fruites i verdures ecològiques a la gran distribució.
El nou envàs utilitza productes biodegradables. La safata és de cartró compostable i la malla té com a principal material el cotó. A més, s’utilitza molt poca quantitat de material, només 16 grams.
Amb aquesta iniciativa, MANS es posa al capdavant del moviment zero waste del sector d’alimentació ecològica del país.
No en va, MANS és una cooperativa social dedicada a la producció, transformació i comercialització de fruita i verdura ecològica. La seva missió és doble: generar llocs de treball per persones amb dificultats, especialment joves en risc d’exclusió, i contribuir a posar en valor la pagesia catalana, facilitant-li un canal de comercialització.
L’oli d’oliva ‘Baronia de Cabacés’, de la cooperativa Agrícola de Cabacés, ha estat escollit un dels 10 millors olis d’oliva de la...
La Generalitat de Catalunya ha fet públic aquest migdia que La Fageda, sòcia de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, ha estat...
Barcelona celebrarà un any més l’arribada del vi novell amb una festa el dissabte, 30 de novembre, als jardins del Palau Robert. Una oportunitat...
Castell d’Or anuncia la renovació completa de la seva gamma de vins i caves 'Cossetània', inspirada en l’essència ancestral del poblat iber...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació han treballat coordinadament,...
Òscar Ordeig, conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, és reconegut en l’àmbit polític català...
La preocupació front la sequera i altres inclemències meteorològiques així com la transformació cap a una major competitivitat, són aspectes...
La situació de sequera que s’arrossega a Catalunya i els efectes del canvi climàtic estan tenint un impacte greu en el sector de la fruita seca...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h