Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i Caprabo, on els productes de les cooperatives són els protagonistes i la fruita el fil conductor. La jornada s'ha celebrat en el marc de Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025.
Es tracta d'una amanida viva i equilibrada amb notes àcides, dolces i cremoses. El cogombre i la poma verda aporten el cruiexent i la frescor; el mató, suavitat; els fruits secs, textura; i les herbes i el vinagre de poma, el toc aromàtic i refrescant final.
La sommelier Clara Antúnez ens recomana maridar aquest plat amb el toc refrescant del Cava Brut Nature 'LesTres Naus' de la cooperativa Cellers Domenys.
INGREDIENTS
ELABORACIÓ
Prepareu el cogombre: renteu-lo i talleu-lo a làmines molt fines amb una mandolina o un pelador de verdures. Si ho preferiu es pot pelar només parcialment.
Talleu la poma: renteu-la bé i talleu-la a làmines fines també amb mandolina o pelador, mantenint la pell. Ruixeu-la amb unes gotes de vinagre de poma perquè no s’oxidi.
Munteu l’amanida: en una safata plana, disposeu les làmines de cogombre i poma de forma alternada o en espiral per un efecte visual atractiu.
Afegiu-hi el mató: amb una cullera, afegiu petites porcions de mató per sobre.
Textura cruixent: piqueu lleugerament els fruits secs i repartiu-los per damunt.
Amanir: barregeu el vinagre de poma amb l’oli, sal i pebre. Aboqueu-ho per sobre just abans de servir.
Herbes aromàtiques: piqueu les herbes fresques i afegiu-les al final, per mantenir el seu aroma intens.
Podeu acabar el plat amb una mica de ratlladura de llimona o unes gotes de mel per a un toc extra de contrast.
Podeu acabar el plat amb una mica de ratlladura de llimona o unes gotes de mel per a un toc extra de contrast.
Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...
Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...
Xef Caprabo ha acollit la jornada gastronòmica, organitzada per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i Caprabo, on les...
Un any més, el festival Sons del Món proposa gaudir de la música i el vi en una oferta cultural ideal per l’estiu. El celler Empordàlia...
El municipi de Nulles (Alt Camp) es prepara per acollir la segona edició del Melodeep Festival, una cita musical única que combina la millor...
Els Premis Vinari s’han posicionat com l’esdeveniment de referència que premia els millors vins elaborats pels cellers catalans. Amb més de 900...
Els vins i caves de Domenio, marca de la cooperativa Cellers Domenys, han tornat a ser reconeguts a nivell internacional amb nou medalles als...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h