Cevipe Grup Cooperatiu i Castell d'Or incorporen la Cooperativa de Calafell (Baix Penedès) als seus grups consolidant l’estratègia de creixement d’ambdues entitats iniciada en els darrers temps. D’aquesta manera, la Cooperativa de Calafell segueix els passos de la Vinícola de Nulles, (Alt Camp) i L'Agrària Espluguense de l'Espluga Calba, (Les Garrigues) que es van incorporar als grups el passat mes d’agost. Amb la darrera ampliació, tant Cevipe Grup Cooperatiu com Castell d’Or amplien a 15 el nombre de cooperatives de 1r grau associades. Aquesta ampliació permet augmentar la implantació territorial dins de la DO Cava i ésser presents dins la DO Costers del Segre.
Tant Adrià Rabadà, Jordi Amell, president i CEO de Castell D’Or respectivament, com Xavier Farré, president executiu de Cevipe Grup Cooperatiu, han coincidit en destacar “la importància de la unió cooperativa com a element vital i estratègic davant de la situació actual del mercat, on la unitat i la força de grup esdevenen més imprescindibles que mai per enfrontar els reptes actuals i les oportunitats de futur”.
Amb la incorporació de la ja gairebé centenària Cooperativa Agrícola de Calafell es recupera una de les cooperatives cofundadores de Cevipe fa més de trenta-cinc anys, i s’augmenta la xarxa de punts de venda directa de producte propi a través de l’agrobotiga situada en un enclavament turístic de la Costa Daurada. A més d’incrementar la massa social i el nombre d'hectàrees de vinya, aquestes, a prop de mar.
Per la seva banda, la Vinícola de Nulles fundada l'any 1917 compta amb de 100 socis, 400 hectàrees de cultiu de les diferents varietats autòctones, i un edifici considerat una de les Catedrals del Vi, obra de l'Arquitecte Cèsar Martinell, un dels màxims exponents del moviment modernista.
I entre les recents incorporacions, l'Agrària Espluguense va ser fundada l'any 1957 gràcies a l'esforç d'un grup de pagesos que van creure amb la unió cooperativa i en l'actualitat compta amb 160 socis. Produeix vi dins de la DO Costers del Segre i la DO Cava amb les seves principals varietats macabeu i parellada, així com oli d'oliva amb DO Garrigues.
Amb aquestes incorporacions, el model cooperatiu que té els seus orígens a partir de la segona meitat dels segle XIX, es consolida i enforteix sent una aposta actual, ferma i capaç de donar resposta als seus associats en el present i futur.
Les cooperatives integrants d’ambdues entitats actualment són:
Font: Cevipe Grup Cooperatiu i Castell d'Or
Caprabo i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) han dut a terme, avui, la Jornada Gastronòmica Caprabo de Productes de...
El Museu Vinseum ha estat l’escenari d’una jornada tècnica del sector vitivinícola. Organitzada per l’INCAVI, la trobada s’ha centrat en la...
El nou president de la Junta Rectora del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) és Rafael Ramon Martorell, viticultor...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) espera una bona producció de cereal, al voltant d’1,99 milions de tones. Aquesta...
Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha mantingut una reunió, en el marc del Grup de Treball de Ramaderia, amb l'equip la...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) manifesta l’oposició frontal a qualsevol proposta que impliqui la destrucció de sòl...
A la sala del centenari del Celler Cooperatiu de Vila-rodona, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ha celebrat la jornada anual...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h