Les mels de millor qualitat produïdes a Catalunya han estat reconegudes avui, coincidint amb la celebració del Dia Mundial de les Abelles, amb l’entrega dels premis del I Concurs ‘Les millors mels catalanes’. L’entrega dels guardons ha anat a càrrec de la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, i del director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Carmel Mòdol, en un acte que ha tingut lloc a la Casa de l’Agricultura de Barcelona.
El concurs ha distingit les millors mels de les modalitats de romaní, de mil flors, de muntanya i monofloral amb quatre premis, a més de la mel més ben puntuada (Premi Reina de les mels) pels membres del jurat, que ha estat reconeguda amb un premi especial. El jurat va valorar, per puntuar les mostres, l’aspecte, el color, el flaire, el gust i el tacte de les mels.
Trofeus i diplomes
Diplomes
En el concurs van participar 65 mostres de mels diferents: 20 de romaní, 18 de mil flors, 10 de muntanya i 17 monoflorals. El jurat ha estat integrat per experts i especialistes en apicultura: Miquel Gil, tècnic de la Cooperativa Apícola Tarragonina; Fina Godall, de Consultoria Apícola Pajuelo, i M. Àngels Boixadera, experta en cata de mels.
El concurs ha estat organitzat per Unió de Pagesos de Catalunya, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC), l’Associació Catalana d’Apicultors, Apícola Tarragonina, Apicultors Lleidatans, Apicultors Gironins, l’Associació d’Apicultors de Barcelona, i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), amb el suport del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i la marca Catalunya on el menjar és cultura.
A l’acte d’entrega dels guardons també han assistit el responsable de Sectors Ramaders d’Unió de Pagesos, Jordi Armengol; el responsable del sector de l’Apicultura d’Unió de Pagesos, Josep Maria Claria; el representant de la sectorial d’Apicultura de JARC, David Álvarez; el president de la FCAC, Ramon Sarroca, i representants de les associacions d’apicultors catalanes.
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha organitzat una sessió de treball per analitzar les eines clau per fer front als...
Quan es compleix un any dels tancament del Canal d’Urgell per primera vegada en 161 anys d’història, la Federació de Cooperatives Agràries de...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) informa que demà s’inicia la campanya d’arròs amb la inundació dels camps del...
Hispack és el punt de trobada més rellevant de l'ecosistema de l'embalatge al sud d'Europa. Durant quatre dies, del 7 al 10 de maig al...
La XX Jornada de Boví de Carn organitzada per Cooperativa d'Ivars va reunir ahir a prop de dos centenars de productors i tècnics del sector. El...
Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...
La família de ‘Buenas Hasta el Hueso’ torna. Una campanya que aquest 2024 suma nous integrants, de la mà de dos marcats protagonistes: el sabor...
Recentment la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha celebrat la reunió de les cooperatives de la Branca de Fruita Seca a...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h