La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i Caprabo han reforçat el compromís de col·laboració per fomentar el coneixement i el consum dels productes de cooperatives per mitjà dels supermercats de la cadena. En l’actualitat, un total de 34 cooperatives agràries treballen amb Caprabo, que ofereix al consumidor fins a 300 productes cooperatius, que ja representen el 10% dels productes de proximitat que ven aquesta cadena de supermercats.
Fruites i hortalisses amb un 21%, productes làctics 18%, oli d’oliva 7%, vins amb DO 6,5%, formatges un 4% i fruits secs 3%, són els productes de cooperatives agràries amb més presència als supermercats de Caprabo. Les comarques de Girona, el Montsià i el Maresme són les que tenen un major volum de productes a les botigues de Caprabo.
En conjunt, la venda de productes de proximitat a Caprabo va augmentar un 25% l’any passat en relació amb l’exercici anterior, arribant als 36 milions d’euros.
Ramon Sarroca, president de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, argumenta que “l’acord de col·laboració amb Caprabo és una aposta de futur per al sector en un context com l’actual, després d’un any i mig de pandèmia. La recuperació del món agroalimentari s’ha d’impulsar des de la sinergia entre el món productiu i el món de la distribució. Aquest és el camí més curt per arribar al consumidor final amb productes de qualitat, sostenibles i de proximitat”.
Fernando Tercero, responsable de Proximitat a Caprabo, explica que “la col·laboració és una suma de dos actors molt importants com són el sector agroalimentari. Presta suport al sector primari i dóna a conèixer als nostres clients tot el que tenim de bo a les comarques catalanes. L’aposta de Caprabo per la producció de proximitat és contundent. Des que vam llançar el Programa de Proximitat per Comarques, treballem per augmentar la presència dels productes de proximitat als nostres supermercats. Són productes de qualitat i amb gran acceptació dels nostres clients. Al 2022, esperem poder recuperar les Fires de Productes de Proximitat a les comarques catalanes i també les Jornades Gastronòmiques, dues eines que donen suport a la nostra política estratègica de suport als petits productors i les cooperatives agràries”.
Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...
Covides ha presentat recentment un nou producte que amplia la seva ja coneguda gamma 'Duc de Foix": el vermut. Per a la seva creació Covides ha...
Un viatge per la tradició dels paisatges de les Garrigues, per una terra que va veure néixer la varietat d’oliva arbequina i on es troba un dels...
La cooperativa Càmara Arrossera del Montsià segueix apostant per la sostenibilitat i la cura del medi ambient. Recentment, ha presentat un tàper...
PA DE NOUS: Instagram | Blog Soc la Marta Jubert, llicenciada en ADE i pastissera diplomada per l'Escola d'Hostaleria Hofmann. M’apassiona...
“Crec que no hi ha hagut un moment que decidís ser pagès. Vaig néixer així. De petit ja anava al tros amb els pares i sempre he tingut clar que...
Els dies 29, 30 i 31 de març, i l’1 d'abril, les visites guiades al celler Empordàlia acabaran amb un tast de vins i Oli de Pau maridat amb les...
La fira internacional de l’alimentació per excel·lència torna del 18 al 21 de març a Barcelona, i ho farà acompanyada de 14 cooperatives...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h