La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i Caprabo han reforçat el compromís de col·laboració per fomentar el coneixement i el consum dels productes de cooperatives per mitjà dels supermercats de la cadena. En l’actualitat, un total de 34 cooperatives agràries treballen amb Caprabo, que ofereix al consumidor fins a 300 productes cooperatius, que ja representen el 10% dels productes de proximitat que ven aquesta cadena de supermercats.
Fruites i hortalisses amb un 21%, productes làctics 18%, oli d’oliva 7%, vins amb DO 6,5%, formatges un 4% i fruits secs 3%, són els productes de cooperatives agràries amb més presència als supermercats de Caprabo. Les comarques de Girona, el Montsià i el Maresme són les que tenen un major volum de productes a les botigues de Caprabo.
En conjunt, la venda de productes de proximitat a Caprabo va augmentar un 25% l’any passat en relació amb l’exercici anterior, arribant als 36 milions d’euros.
Ramon Sarroca, president de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, argumenta que “l’acord de col·laboració amb Caprabo és una aposta de futur per al sector en un context com l’actual, després d’un any i mig de pandèmia. La recuperació del món agroalimentari s’ha d’impulsar des de la sinergia entre el món productiu i el món de la distribució. Aquest és el camí més curt per arribar al consumidor final amb productes de qualitat, sostenibles i de proximitat”.
Fernando Tercero, responsable de Proximitat a Caprabo, explica que “la col·laboració és una suma de dos actors molt importants com són el sector agroalimentari. Presta suport al sector primari i dóna a conèixer als nostres clients tot el que tenim de bo a les comarques catalanes. L’aposta de Caprabo per la producció de proximitat és contundent. Des que vam llançar el Programa de Proximitat per Comarques, treballem per augmentar la presència dels productes de proximitat als nostres supermercats. Són productes de qualitat i amb gran acceptació dels nostres clients. Al 2022, esperem poder recuperar les Fires de Productes de Proximitat a les comarques catalanes i també les Jornades Gastronòmiques, dues eines que donen suport a la nostra política estratègica de suport als petits productors i les cooperatives agràries”.
La plantada i la sega de l’arròs són moments d’esforç però també de celebració, quan comença i acaba la campanya per a les cooperatives...
Durant el mes de setembre, una dotzena de mitjans de comunicació locals i comarcals sortejaran un total de 28 cistelles amb productes procedents de...
Domenio, la marca de vins i caves de la cooperativa Cellers Domenys, ha estat distingida amb dues medalles d’or als Premis Sigillum 2025,...
La 69a edició de la Firagost, la Fira Exposició del Camp Català, tornarà els dies 5 i 6 d’agost per convertir Valls en el gran punt de trobada...
La cooperativa Agrícola de Llorenç ha estat reconeguda amb dues medalles d’or als prestigiosos premis International Wine & Spirits Awards 2025....
Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...
Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...
Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h