Carregant web FCAC

Es renova el compromís de col·laboració entre la FCAC i Caprabo

Els productes de les cooperatives catalanes ja representen un 10% de les vendes de proximitat de Caprabo

Un total de 34 cooperatives i més de 300 productes cooperatius arriben al consumidor per mitjà de la cadena de supermercats

20/10/2021
Ramon Sarroca (president FCAC) i Fernando Tercero (responsable de productes de proximitat Caprabo)
Ramon Sarroca (president FCAC) i Fernando Tercero (responsable de productes de proximitat Caprabo) © FCAC

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i Caprabo han reforçat el compromís de col·laboració per fomentar el coneixement i el consum dels productes de cooperatives per mitjà dels supermercats de la cadena. En l’actualitat, un total de 34 cooperatives agràries treballen amb Caprabo, que ofereix al consumidor fins a 300 productes cooperatius, que ja representen el 10% dels productes de proximitat que ven aquesta cadena de supermercats.

Fruites i hortalisses amb un 21%, productes làctics 18%, oli d’oliva 7%, vins amb DO 6,5%, formatges un 4% i fruits secs 3%, són els productes de cooperatives agràries amb més presència als supermercats de Caprabo. Les comarques de Girona, el Montsià i el Maresme són les que tenen un major volum de productes a les botigues de Caprabo. 

En conjunt, la venda de productes de proximitat a Caprabo va augmentar un 25% l’any passat en relació amb l’exercici anterior, arribant als 36 milions d’euros.

Ramon Sarroca, president de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, argumenta que “l’acord de col·laboració amb Caprabo és una aposta de futur per al sector en un context com l’actual, després d’un any i mig de pandèmia. La recuperació del món agroalimentari s’ha d’impulsar des de la sinergia entre el món productiu i el món de la distribució. Aquest és el camí més curt per arribar al consumidor final amb productes de qualitat, sostenibles i de proximitat”.

Fernando Tercero, responsable de Proximitat a Caprabo, explica que “la col·laboració és una suma de dos actors molt importants com són el sector agroalimentari. Presta suport al sector primari i dóna a conèixer als nostres clients tot el que tenim de bo a les comarques catalanes. L’aposta de Caprabo per la producció de proximitat és contundent. Des que vam llançar el Programa de Proximitat per Comarques, treballem per augmentar la presència dels productes de proximitat als nostres supermercats. Són productes de qualitat i amb gran acceptació dels nostres clients. Al 2022, esperem poder recuperar les Fires de Productes de Proximitat a les comarques catalanes i també les Jornades Gastronòmiques, dues eines que donen suport a la nostra política estratègica de suport als petits productors i les cooperatives agràries”.

Caprabo suma uns 300 supermercats a Catalunya, on manté un fort compromís amb la producció de proximitat i disposa d’un Programa de Proximitat per Comarques, que ha donat entrada a uns 300 petits productors i cooperatives agràries i més de 2.800 productes als seus punts de venda.

Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) aglutina 192 cooperatives que, malgrat la crisis provocada por la COVID-19, han aconseguit incrementar un 4,5% l’ocupació, arribant a 4.400 llocs de treball. Representen el 55% de la Producció Final Agrària de Catalunya.

Font: Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)
Altres notícies

Mel Solidària, el nou producte de Mel Muria que destina els beneficis a l'ONG NASCO Feeding Minds

20/01/2022

L’empresa de mel centenària del Perelló (Tarragona) Mel Muria, ha presentat Mel Solidària, el nou producte que ha creat en benefici de l’ONG...

Garapinyades, el dolç elaborat de L'Avellanera que ens retorna a la infantesa

11/01/2022

D’entre tots els productes que elabora la cooperativa L’Avellanera, de la Selva Camp (Tarragona), destaquen les seves avellanes i ametlles...

Muria BIO arrasa en els Great Taste Awards 2021 amb 2 estrelles per a 4 de les seves varietats de mel ecològica

16/12/2021

Muria BIO, la marca de mels ecològiques de l’empresa tarragonina Mel Muria, ha destacat de manera notable en l’edició dels Great Taste Awards...

Nou li’COR d’arròs’ del Delta de la Càmara Arrossera del Montsià

23/11/2021

La cooperativa Càmara Arrossera del Montsià ha tret recentment al mercat el li’COR d’arròs’ del Delta. És tracta d’un licor crema...

Empordàlia celebra la seva festa i presenta l'oli nou

17/11/2021

El diumenge 28 de novembre el celler Empordàlia celebrarà la seva festa de l’oli, un moment per agrair la fidelitat als seus clients, socis i...

Arriba l’oli del raig a les cooperatives

22/10/2021

Molts molins de les cooperatives ja han començat a rajar oli. La collita d’olives ha començat a moltes zones de Catalunya i s’allargarà fins a...

Bombons d'avellana, la proposta més dolça de L'Avellanera

21/10/2021

La cooperativa L’Avellanera de la Selva Camp (Tarragona), ens porta una dolça proposta per a aquest Nadal: els seus deliciosos bombons...

Som socis de:
Amb el suport de