D’entre tots els productes que elabora la cooperativa L’Avellanera, de la Selva Camp (Tarragona), destaquen les seves avellanes i ametlles caramelitzades: les garapinyades. Un dolç clàssic que, en tastar-lo, té el poder de retornar-nos a la nostra infantesa.
Les avellanes i ametlles caramelitzades són un dels productes més venuts de la categoria d’elaborats de L’Avellanera. Un producte natural, sense conservants ni colorants, ideal per a endolcir qualsevol trobada familiar. Ambdós productes, molt útils també per a la creació de postres en hostaleria, es comercialitzen en pots de vidre de 135 g i 1 kg i tenen una excel·lent relació qualitat-preu.
La cooperativa comercialitza les seves garapinyades d’avellana i d’ametlla sota la marca 'Infrusec' i les podeu trobar a la seva agrobotiga (Av. Fraternitat, 6 - La Selva del Camp), la seva botiga on-line i agrobotigues.cat.
Les garapinyades d’avellana de L’Avellanera s’elaboren amb avellanes de la seva pròpia cooperativa de la varietat negreta amb pell (49,5%) i sucre (50,5%).
Les avellanes són un dels fruits secs amb més propietats i beneficis per la salut. Gràcies al seu àcid oleic redueixen els nivells de colesterol i protegeixen la salut del cor; aporten energia al cos i a la ment i són una gran font d'antioxidants i vitamines A i E; reparen les cèl·lules dels ossos, els músculs i altres òrgans; retarden l’envelliment i prevenen malalties degeneratives; el seu alt contingut en àcid fòlic afavoreix el correcte desenvolupament del sistema nerviós del fetus durant l’embaràs; disminueixen el risc de patir malalties cardiovasculars i regulen el trànsit intestinal.
Per part seva, les garapinyades d’ametlla de L’Avellanera consten d’un 53,2% d’ametlla pròpia de varietat llargueta amb pell i d’un 46,8% de sucre.
Les ametlles són una excel·lent font de grasses monoinsaturades i vitamina E. Contenen una gran quantitat de minerals com el calci, protegeixen el cor, enforteixen el ossos i són molt riques en proteïnes (12,9 g/ cada 100 g). La seva aportació en hidrats de carboni (9,3%) no és molt significativa, però el seu baix índex glucèmic fa que siguin aptes per a diabètics i embarassades.
Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...
Covides ha presentat recentment un nou producte que amplia la seva ja coneguda gamma 'Duc de Foix": el vermut. Per a la seva creació Covides ha...
Un viatge per la tradició dels paisatges de les Garrigues, per una terra que va veure néixer la varietat d’oliva arbequina i on es troba un dels...
La cooperativa Càmara Arrossera del Montsià segueix apostant per la sostenibilitat i la cura del medi ambient. Recentment, ha presentat un tàper...
PA DE NOUS: Instagram | Blog Soc la Marta Jubert, llicenciada en ADE i pastissera diplomada per l'Escola d'Hostaleria Hofmann. M’apassiona...
“Crec que no hi ha hagut un moment que decidís ser pagès. Vaig néixer així. De petit ja anava al tros amb els pares i sempre he tingut clar que...
Els dies 29, 30 i 31 de març, i l’1 d'abril, les visites guiades al celler Empordàlia acabaran amb un tast de vins i Oli de Pau maridat amb les...
La fira internacional de l’alimentació per excel·lència torna del 18 al 21 de març a Barcelona, i ho farà acompanyada de 14 cooperatives...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h