Carregant web FCAC

Les assembles de socis aproven la FUSIÓ entre Coselva i Castellvell del Camp

Coselva invertirà 4 M€ en un nou molí sostenible i amb un sistema pioner d’extracció de l’oli al buit

La cooperativa resultant de la fusió agrupa 2.300 socis que produeixen uns 3 Mkg olives i sumen 36 M€ a la secció de crèdit

26/02/2022

Les assemblees de socis de Coselva (la Selva del Camp) i Agrícola de Castellvell del Camp van aprovar, ahir al vespre, la fusió entre les dues cooperatives. El primer objectiu de la cooperativa resultant de la fusió, que mantindrà el nom de COSELVA, és la inversió de 4 milions d’euros en un nou molí d’oli al Mas d’en Víctor, una finca de 50 hectàrees que destina a la recerca.

El molí -amb capacitat per molturar 4 milions de quilos d’olives- utilitzarà un sistema més sostenible i pioner a Catalunya consistent en l’extracció al buit de l’oli d’oliva. Amb aquesta tècnica, l’oli s’extrau totalment en fred de manera que les aromes, els polifenols i els àcids grassos es mantenen intactes i permeten obtenir un producte molt diferenciat.

A més, i amb l’objectiu d’evitar la temporalitat de la campanya de l’oli i augmentar la rendibilitat de les instal·lacions, en el nou molí també es preveu fer extraccions de l’oli de la fruita seca per obtenir farines desgreixades destinades a la indústria alimentària.

Les instal·lacions, de 4.000 metres quadrats, han estat dissenyades per l’arquitecta Núria Salvador i tindran un format de “green village” que quedarà totalment integrat en el paisatge. Disposaran de molta llum natural i tindran panells solars propis. A més, la sansa de les olives i l’aigua utilitzada en el procés es reciclaran i es reutilitzaran per a regar els camps dels socis.

"Enfortim el sector cooperatiu, la secció de crèdit i les marques de les dues cooperatives que ara s’agrupen"

Pere Ferré, gerent de Coselva, explica que, amb la fusió, “enfortim el sector cooperatiu, la secció de crèdit i les marques de les dues cooperatives que ara s’agrupen. Només uns volums mínims de producció dels socis ens garanteixen seguir sent competitius i prestar serveis amb valor afegit”.

Amb la fusió, la cooperativa resultant agrupa 2.300 socis que produeixen uns 3 milions de quilos d’olives    -500.000 litres d’oli verge extra- i sumen un volum de dipòsits de 36 milions d’euros a la secció de crèdit. Coselva continuarà treballant amb la marca “Antara” i incorporarà “Castellcoop 1917” en referència a l’any de fundació de la cooperativa de Castellvell del Camp.

La fusió de les cooperatives del Baix Camp ha estat assessorada per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i ha comptat amb el suport del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural mitjançant el Programa de Millora de la Competitivitat de les Cooperatives Agràries.

Font: Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)
Altres notícies
20.05.2022

Entrega de premis del II Concurs ‘Les millors mels catalanes’

20/05/2022

Les mels de millor qualitat produïdes a Catalunya han estat reconegudes avui, coincidint amb la celebració del Dia Mundial de les Abelles, amb...

19.05.2022

La collita d’ametlla cau un 41,6% per les gelades del mes d’abril a Catalunya i no arribaria a les 3.000 tones gra

19/05/2022

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) xifra en 2.805 tones d’ametlla en gra les expectatives de producció de la campanya...

19.05.2022

Acció Climàtica i els integrants de la Taula Agrària tanquen un acord per ajudar els afectats per les gelades segons els màxims permesos per la Comissió Europea

19/05/2022

L’acord es va assolir ahir en el decurs de la primera reunió del grup de treball específic per abordar les conseqüències de l’episodi de...

18.05.2022

Jornada sobre la comercialització de la mel i entrega dels premis del II Concurs ‘Les millors mels catalanes’

18/05/2022

DIA / HORA: Divendres 20 de maig, (jornada a les 11h i entrega de premis a les 13h) LLOC: Sala d’actes de la Casa de l’Agricultura (C....

18.05.2022

La FCAC espera concreció, avui, dels ajuts directes a les cooperatives de fruita i ametlla per minimitzar la pèrdua de llocs de treball

18/05/2022

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) participa, avui a la tarda, en la primera reunió de la taula d’estudi de mesures per...

17.05.2022

Nespresso ha fet una donació de més de 1.100 tones d'arròs als Bancs d'Aliments gràcies al reciclatge de les seves càpsules

17/05/2022

Nespresso ha donat a la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments (FESBAL) i els seus 54 Bancs d'Aliments associats, 167 tones d'arròs (un 10% més...

16.05.2022

Cellers Unió inaugura el nou Celler als Guiamets

16/05/2022

El nou celler dels Guiamets ja és una realitat. Aquest celler, que pertany al grup cooperatiu Unió, ha estat inaugurat oficialment després d’una...

13.05.2022

Les cooperatives agràries al tast dels vins dels Premis Manojo

13/05/2022

Un total de 442 vins, procedents de cellers cooperatius de tot l’Estat i que pertanyen a vuit categories, s'han presentat al XVIII Concurs...

Som socis de:
Amb el suport de