A Catalunya hi ha gairebé un centenar de cooperatives del sector de l’oli d’oliva. La gran majoria realitzen la molturació de les olives, elaboren l’oli -principalment verge extra i verge- i l’envasen.
Se situen, bàsicament, a les comarques de Tarragona, Terres de l’Ebre i Lleida; també n’hi ha a Girona. Moltes d’elles formen part de les cinc DOP d’oli existents a Catalunya: les Garrigues, Siurana, Terra Alta, Baix Ebre Montsià i Empordà. Suposen, en global, més del 70% de la producció de l’oli que s’obté al territori català i, en conjunt, sumen una facturació mitjana d’uns 80 milions d’euros.
Des de sempre s’ha vinculat les cooperatives amb la producció d’oli d’oliva, aglutinant aquest model empresarial la tradició amb la modernitat, la qualitat i la garantia d’origen.
Coincidint amb la Festa de l’Oli Nou, la cooperativa Coselva inaugura el nou molí d’oli, que ha suposat una inversió de 5 milions d’euros per...
Les cooperatives del sector de l'oli d'oliva de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s'han reunit a Reus per analitzar les...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha desenvolupat una actuació pel foment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible...
La tradicional Festa d’Empordàlia, en què el celler Empordàlia celebra la seva festa de l’oli, tindrà lloc el diumenge 26 de novembre de 10 a...
Ens trobem davant de la pitjor collita d’oli d’oliva a Catalunya en molts anys. Des de 2005, les campanyes mai havien estat inferiors a les...
Fruits de Ponent ha presentat l’oli d’oliva verge extra de Selecció Especial 'KYLATT' 2022-2023, del Molí d’Alcanó. L’acte, que va...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h