A Catalunya hi ha gairebé un centenar de cooperatives del sector de l’oli d’oliva. La gran majoria realitzen la molturació de les olives, elaboren l’oli -principalment verge extra i verge- i l’envasen.
Se situen, bàsicament, a les comarques de Tarragona, Terres de l’Ebre i Lleida; també n’hi ha a Girona. Moltes d’elles formen part de les cinc DOP d’oli existents a Catalunya: les Garrigues, Siurana, Terra Alta, Baix Ebre Montsià i Empordà. Suposen, en global, més del 70% de la producció de l’oli que s’obté al territori català i, en conjunt, sumen una facturació mitjana d’uns 80 milions d’euros.
Des de sempre s’ha vinculat les cooperatives amb la producció d’oli d’oliva, aglutinant aquest model empresarial la tradició amb la modernitat, la qualitat i la garantia d’origen.
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya confirma que les nevades i el temporal Filomena han afectat un total de 35.000 hectàrees de...
Grup Cooperatiu Fruits de Ponent ha rebut aquest dijous 17 de desembre per part de la Confederació de Cooperatives de Catalunya (CoopCat) un dels...
CEOLPE, SCCL és un exemple d’èxit d’intercooperació dintre del sector oleícola català. És tracta d'una cooperativa de segon grau fundada a...
La cooperativa L’Avellanera ha actualitzat la seva pàgina web amb un renovat disseny i una fàcil navegabilitat. Amb aquest canvi l’empresa...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya confirma que les nevades i el temporal Filomena han afectat un total de 35.000 hectàrees de...
Grup Cooperatiu Fruits de Ponent ha rebut aquest dijous 17 de desembre per part de la Confederació de Cooperatives de Catalunya (CoopCat) un dels...
Cooperatives: terra, mans, ànima i tradició
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop