A Catalunya hi ha gairebé un centenar de cooperatives del sector de l’oli d’oliva. La gran majoria realitzen la molturació de les olives, elaboren l’oli -principalment verge extra i verge- i l’envasen.
Se situen, bàsicament, a les comarques de Tarragona, Terres de l’Ebre i Lleida; també n’hi ha a Girona. Moltes d’elles formen part de les cinc DOP d’oli existents a Catalunya: les Garrigues, Siurana, Terra Alta, Baix Ebre Montsià i Empordà. Suposen, en global, més del 76% de la producció de l’oli que s’obté al territori català i, en conjunt, sumen una facturació mitjana d’uns 80 milions d’euros.
Des de sempre s’ha vinculat les cooperatives amb la producció d’oli d’oliva, aglutinant aquest model empresarial la tradició amb la modernitat, la qualitat i la garantia d’origen.
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha participat avui a la reunió convocada pel Departament d’Acció Climàtica,...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) valora positivament la publicació de l’ordre d’ajuts del Departament d’Acció...
Les assemblees de socis de Cellers Domenys i del Celler Agrícola de Bellvei del Penedès han aprovat la fusió entre les dues cooperatives....
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ha valorat positivament la publicació dels ajuts del Departament d’Acció Climàtica,...
CEOLPE ha rebut la bona notícia que el seu oli verge extra arbequí de la campanya 2023-2024 ha estat premiat, recentment, a tres certàmens de...
La Cooperativa Agrícola i Secció de Crèdit de la Selva del Camp - COSELVA ha estat l’empresa guanyadora en la modalitat Agroindústria dels PITA...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h