A Catalunya hi ha gairebé un centenar de cooperatives del sector de l’oli d’oliva. La gran majoria realitzen la molturació de les olives, elaboren l’oli -principalment verge extra i verge- i l’envasen.
Se situen, bàsicament, a les comarques de Tarragona, Terres de l’Ebre i Lleida; també n’hi ha a Girona. Moltes d’elles formen part de les cinc DOP d’oli existents a Catalunya: les Garrigues, Siurana, Terra Alta, Baix Ebre Montsià i Empordà. Suposen, en global, més del 76% de la producció de l’oli que s’obté al territori català i, en conjunt, sumen una facturació mitjana d’uns 80 milions d’euros.
Des de sempre s’ha vinculat les cooperatives amb la producció d’oli d’oliva, aglutinant aquest model empresarial la tradició amb la modernitat, la qualitat i la garantia d’origen.
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) expressa la seva satisfacció perquè tres molins cooperatius catalans han obtingut els...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) es reuneix, avui a la tarda, amb el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) alerta que la probable imposició d’aranzels del 25% a tots els productes provinents de...
Després de successives caigudes del preu en origen des del mes de novembre, en l’inici d’aquest 2025 hem observat un canvi de tendència en les...
La Cooperativa Agrícola de Cabacés ha inaugurat les noves oficines, un projecte que representa un gran pas endavant per al sector i per al...
Per segon any consecutiu, l’oli d’oliva verge extra ‘Terrall’, de la cooperativa Sant Isidre de les Borges Blanques, ha obtingut la medalla...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h