A Catalunya hi ha gairebé un centenar de cooperatives del sector de l’oli d’oliva. La gran majoria realitzen la molturació de les olives, elaboren l’oli -principalment verge extra i verge- i l’envasen.
Se situen, bàsicament, a les comarques de Tarragona, Terres de l’Ebre i Lleida; també n’hi ha a Girona. Moltes d’elles formen part de les cinc DOP d’oli existents a Catalunya: les Garrigues, Siurana, Terra Alta, Baix Ebre Montsià i Empordà. Suposen, en global, més del 76% de la producció de l’oli que s’obté al territori català i, en conjunt, sumen una facturació mitjana d’uns 80 milions d’euros.
Des de sempre s’ha vinculat les cooperatives amb la producció d’oli d’oliva, aglutinant aquest model empresarial la tradició amb la modernitat, la qualitat i la garantia d’origen.
Les cooperatives oleícoles, l'IRTA i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), han mantingut la primera reunió de treball que...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) alerta que la DANA podria deixar pèrdues del 40% i el 30%, respectivament, a les...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha participat en les jornades tècniques del sector de l’oli d’oliva, celebrades a...
L’oli d’oliva ‘Baronia de Cabacés’, de la cooperativa Agrícola de Cabacés, ha estat escollit un dels 10 millors olis d’oliva de la...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya preveu que, aquesta campanya, es produiria una davallada del 50% respecte a la producció...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ha valorat positivament la publicació dels ajuts del Departament d’Acció Climàtica,...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h