Carregant web FCAC

Visita a la planta experimental de biogàs creada per AGROCAT

Les cooperatives catalanes compromeses amb la reducció d'emissions

29/04/2022
Bassa tapada de purí
Bassa tapada de purí © FCAC
Bassa flexible de purí
Bassa flexible de purí © FCAC
Bassa descoberta de purí
Bassa descoberta de purí © FCAC
Reunió seguiment del projecte d'innovació GO FERTICOOP
Reunió seguiment del projecte d'innovació GO FERTICOOP © FCAC

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ha mantingut una reunió de seguiment del projecte GO FERTICOOP, que tracta sobre les innovacions mediambientals en el sector agrícola i ramader, format per la Cooperativa Agrària Plana de Vic, AGROCATGestió Agroramadera de Ponent (GAP) i la Cooperativa del Camp de Linyola, juntament amb la participació del centre de recerca IRTA. S’ha fet un balanç i una posada en comú de l’evolució de les activitats del projecte, especialment les relacionades amb la producció de biogàs en l’emmagatzematge de purí i s’ha realitzat una visita a l’explotació Els Campassos, situada a Monistrol de Calders.

Aquesta explotació, propietat d’AGROCAT, té una granja de garrins de fins a 20 kg i amb una capacitat fins a 800 truges productives. S’estan realitzant proves de seguiment a un dipòsit i a una bassa tapada amb l’objectiu donar compliment a les exigències mediambientals per poder caracteritzar el purí digerit i la riquesa del biogàs obtingut. En el primer any d’implantació, aquesta explotació ha generat 7000 m3 de biogàs, fet que ha suposat un estalvi d’uns 5.000 euros en la factura d’energia.

Les cooperatives catalanes estan molt compromeses en la innovació i en buscar contínuament alternatives per aprofitar el poder energètic de les dejeccions ramaderes que, en la situació actual d’increment de preus d’energia, de fertilitzants i de matèries primeres, pot ser una molt bona opció de futur per disminuir despeses, reduir emissions i complir amb la normativa mediambiental de cobriment de basses.

Font: Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)
Altres notícies
20.05.2022

Entrega de premis del II Concurs ‘Les millors mels catalanes’

20/05/2022

Les mels de millor qualitat produïdes a Catalunya han estat reconegudes avui, coincidint amb la celebració del Dia Mundial de les Abelles, amb...

19.05.2022

La collita d’ametlla cau un 41,6% per les gelades del mes d’abril a Catalunya i no arribaria a les 3.000 tones gra

19/05/2022

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) xifra en 2.805 tones d’ametlla en gra les expectatives de producció de la campanya...

19.05.2022

Acció Climàtica i els integrants de la Taula Agrària tanquen un acord per ajudar els afectats per les gelades segons els màxims permesos per la Comissió Europea

19/05/2022

L’acord es va assolir ahir en el decurs de la primera reunió del grup de treball específic per abordar les conseqüències de l’episodi de...

18.05.2022

Jornada sobre la comercialització de la mel i entrega dels premis del II Concurs ‘Les millors mels catalanes’

18/05/2022

DIA / HORA: Divendres 20 de maig, (jornada a les 11h i entrega de premis a les 13h) LLOC: Sala d’actes de la Casa de l’Agricultura (C....

18.05.2022

La FCAC espera concreció, avui, dels ajuts directes a les cooperatives de fruita i ametlla per minimitzar la pèrdua de llocs de treball

18/05/2022

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) participa, avui a la tarda, en la primera reunió de la taula d’estudi de mesures per...

17.05.2022

Nespresso ha fet una donació de més de 1.100 tones d'arròs als Bancs d'Aliments gràcies al reciclatge de les seves càpsules

17/05/2022

Nespresso ha donat a la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments (FESBAL) i els seus 54 Bancs d'Aliments associats, 167 tones d'arròs (un 10% més...

16.05.2022

Cellers Unió inaugura el nou Celler als Guiamets

16/05/2022

El nou celler dels Guiamets ja és una realitat. Aquest celler, que pertany al grup cooperatiu Unió, ha estat inaugurat oficialment després d’una...

13.05.2022

Les cooperatives agràries al tast dels vins dels Premis Manojo

13/05/2022

Un total de 442 vins, procedents de cellers cooperatius de tot l’Estat i que pertanyen a vuit categories, s'han presentat al XVIII Concurs...

Som socis de:
Amb el suport de