Carregant web FCAC

6 de juliol | Eleccions al Consell Regulador del Cava

La FCAC presenta dues candidatures de cooperatives a la DO amb l’objectiu de recuperar la valoració del cava

Els cellers cooperatius elaboren la meitat del vi base cava i garanteixen la continuïtat de la viticultura malgrat que les cotitzacions cauen un 50%

12/05/2022

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) presenta dues candidatures a les eleccions al Consell Regulador del Cava amb l’objectiu de defensar els plantejaments del sector productor a la denominació d’origen i aconseguir que es recuperi la rendibilitat i la valoració del producte. Les cooperatives són partidàries de mesures de control de la producció i de l’aposta per varietats autòctones de raïm.

La FCAC ha presentat una candidatura al Cens A (productors) integrada per representants les cooperatives Covides, Cellers Domenys, Celler de Viticultors de Vilanova i la Geltrú i Cooperativa Agrícola d’Albinyana. La FCAC també participa amb una candidatura representada per la cooperativa Cevipe al Cens C (elaboradors de vi base cava).

Les cooperatives aposten per diferenciar el cava d’altres escumosos, controlar la producció i defensar les varietats autòctones

Joan Josep Raventós, responsable de vi i cava de la FCAC, argumenta que “els cellers  cooperatius hem fet un gran esforç per la modernització i hem apostat per diferenciar el cava dels altres escumosos amb l’objectiu d’oferir un producte de qualitat i amb denominació d’origen. Els nostres objectius per al Consell Regulador són que els viticultors vegin com es recupera la rendibilitat i la valoració del cava. Per això defensem el pes del territori en la presa de decisions sobre el futur del sector, que es controli la producció per adequar l’oferta a la demanda i que es garanteixi l’elaboració d’acord amb el sistema tradicional”.

A més de recuperar la rendibilitat per assegurar la consolidació del valor afegit, la FCAC també reclama que s’incrementi la promoció dels vins i caves de gran consum, ja que actualment les accions prioritzen els productes de més alta gamma, que només representen un 10% del total.

La producció anual de raïm per a l’elaboració de cava se situa, com a mitjana, en uns 325 milions de kg, amb els quals s’elaboren uns 200 milions de litres de vi base per a cava.

A Catalunya hi ha 60 cellers cooperatius que elaboren aproximadament la meitat del vi base cava, uns cent milions de litres. Aquestes empreses no es deslocalitzen i garanteixen la continuïtat de la viticultura, malgrat que les condicions adverses de mercat, la caiguda de preus del vi base cava i l’increment de costos han provocat una caiguda del 50% del valor en els últims tres anys.

Font: Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)
Altres notícies
20.05.2022

Entrega de premis del II Concurs ‘Les millors mels catalanes’

20/05/2022

Les mels de millor qualitat produïdes a Catalunya han estat reconegudes avui, coincidint amb la celebració del Dia Mundial de les Abelles, amb...

19.05.2022

La collita d’ametlla cau un 41,6% per les gelades del mes d’abril a Catalunya i no arribaria a les 3.000 tones gra

19/05/2022

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) xifra en 2.805 tones d’ametlla en gra les expectatives de producció de la campanya...

19.05.2022

Acció Climàtica i els integrants de la Taula Agrària tanquen un acord per ajudar els afectats per les gelades segons els màxims permesos per la Comissió Europea

19/05/2022

L’acord es va assolir ahir en el decurs de la primera reunió del grup de treball específic per abordar les conseqüències de l’episodi de...

18.05.2022

Jornada sobre la comercialització de la mel i entrega dels premis del II Concurs ‘Les millors mels catalanes’

18/05/2022

DIA / HORA: Divendres 20 de maig, (jornada a les 11h i entrega de premis a les 13h) LLOC: Sala d’actes de la Casa de l’Agricultura (C....

18.05.2022

La FCAC espera concreció, avui, dels ajuts directes a les cooperatives de fruita i ametlla per minimitzar la pèrdua de llocs de treball

18/05/2022

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) participa, avui a la tarda, en la primera reunió de la taula d’estudi de mesures per...

17.05.2022

Nespresso ha fet una donació de més de 1.100 tones d'arròs als Bancs d'Aliments gràcies al reciclatge de les seves càpsules

17/05/2022

Nespresso ha donat a la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments (FESBAL) i els seus 54 Bancs d'Aliments associats, 167 tones d'arròs (un 10% més...

16.05.2022

Cellers Unió inaugura el nou Celler als Guiamets

16/05/2022

El nou celler dels Guiamets ja és una realitat. Aquest celler, que pertany al grup cooperatiu Unió, ha estat inaugurat oficialment després d’una...

13.05.2022

Les cooperatives agràries al tast dels vins dels Premis Manojo

13/05/2022

Un total de 442 vins, procedents de cellers cooperatius de tot l’Estat i que pertanyen a vuit categories, s'han presentat al XVIII Concurs...

Som socis de:
Amb el suport de