La cooperativa L’Avellanera de la Selva Camp (Tarragona), que abasteix el mercat amb productes naturals i elaborats de la més alta qualitat amb presència al Canal Horeca, preveu una bona collita d’avellana per aquesta temporada.
Enguany l’entrada d’avellanes s’ha avançat unes setmanes respecte a 2021, possiblement per les altes temperatures que provoca el canvi climàtic, però les temperatures hivernals van ser favorables i la pol·linització ha estat correcta.
A hores d’ara, les instal·lacions de L’Avellanera ja compten amb les primeres varietats de les collites dels seus socis, ja treballen en la campanya d’aquest any i preveuen que a finals d’octubre ja s’hagi recollit quasi tota la producció.
“Després de dos anys de collites dolentes, d’un 50% per sota del nostre potencial habitual de producció, aquest 2022 esperem créixer al voltant d’un 30% respecte a l’any passat”
Segons Abel Fernández Alsina, director general de L’Avellanera “després de dos anys de collites dolentes, d’un 50% per sota del nostre potencial habitual de producció, aquest 2022 esperem créixer al voltant d’un 30% respecte a l’any passat”.
Pels responsables de la cooperativa aquest any la qualitat de l’avellana està sent molt bona, si bé els calibres estan essent més baixos en totes les varietats. Respecte a les varietats autòctones, Pautet i Negreta, que ja comencen a arribar a la cooperativa, també tenen una qualitat molt alta, tot i les incidències climatològiques de les darreres setmanes.
Els socis també mostren les seves bones impressions de la collita d’avellana 2022 i la seva satisfacció perquè els tractaments fitosanitaris han donat resultat per controlar la plaga de la cendrosa a les fulles dels avellaners.
“Pel que fa a la comercialització, estem en un moment de molta calma, sobretot en l'exportació de la varietat Sant Giovanni. Malgrat l’ascens de costos fixes i variables, hi ha molta pressió en els preus de venda al sector industrial, que tendeixen a l’estancament, i preferim apostar per la prudència”, apunta Fernández.
En l’actualitat la cooperativa L’Avellanera compta amb més de 300 socis que cultiven 1.000 hectàrees d’avellanes i 400 hectàrees d’oliveres, amb una producció superior a les 1.000 tones d’avellana i 800 tones d’oliva anuals.
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha participat, com a representants del sector productor, al Fòrum sobre els cereals...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) es mostra d’acord amb la proposta de consens sobre els ajuts destinats a pal·liar els...
Caprabo manté el creixement en les vendes de productes de proximitat procedents de cooperatives agràries, que han registrat un augment del 6% en el...
La cooperativa catalana Unió Nuts podrà exportar ametlla en gra a la Xina després que aquesta setmana s’hagi conegut l’autorització del...
Coincidint amb la Festa de l’Oli Nou, la cooperativa Coselva inaugura el nou molí d’oli, que ha suposat una inversió de 5 milions d’euros per...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) alerta que la collita d’arròs cau un 13,8% en relació a la campanya passada -que no...
Coincidint amb la Presidència espanyola de la Unió Europea, la Confederació General de Cooperatives Agràries de la UE (COGECA) i Cooperatives...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) reclamen al Departament d’Acció...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h