Carregant web FCAC

Sectors productius

Fruita seca i garrofa

Avellana, Ametlla, Nous, Garrofa
Sector fruita seca
Sector fruita seca

En l’àmbit català trobem més de noranta cooperatives que comercialitzen fruita seca -principalment ametlla i avellana- i garrofa. Globalment comercialitzen producció per un import superior als 75 milions d’euros i estan força orientades a l’exportació.

Les cooperatives que comercialitzen ametlla, unes setanta, es troben a les comarques de Lleida, Tarragona i Terres de l’Ebre. Majoritàriament fan la recepció de la producció, mentre la transformació es concentra en unes poques.

La trentena de cooperatives que treballen l’avellana se situen a les comarques de Tarragona i, en menor mesura, a les Terres de l’Ebre. De la mateixa manera que passa amb l’ametlla, la transformació de la matèria primera i la creació de valor afegit -trencat de closca, torrat, repelat i envasat- se centralitza en una minoria de cooperatives.

La garrofa és comercialitzada per una altra trentena de cooperatives que, essencialment, només fan la recepció del fruit. Una d’aquestes realitza el trossejat de la garrofa i la separació del garrofí.

Les cooperatives comercialitzen el 75% de l’ametlla de Catalunya i al voltant del 65% de l’avellana i la garrofa.

Actualitat

Frutos Secos Alcañiz aprova la integració amb Unió Nuts

22/07/2021

L’Assemblea de Frutos Secos Alcañiz ha aprovat aquest dimarts la integració amb la reusenca Unió Nuts. L’objectiu d’aquesta integració és...

La collita d’ametlla cau un 36% a Catalunya

17/06/2021

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) xifra en 4.066 tones d’ametlla en gra les expectatives de producció de la campanya...

L'Avellanera instal·la panells solars a la seva planta productora de la Selva del Camp

15/04/2021

La cooperativa L’Avellanera i Secció de Crèdit, SCCL ha instal·lat més de 200 panells solars a la seva planta de la Selva del Camp. La...

També et pot interessar

Dóna la benvinguda a l'estiu preparant un deliciós gelat casolà d'avellanes

26/05/2021

En l’actualitat tenim gelats durant tot l’any, però quan comença la calor donem inici a la temporada alta d'aquest aliment icònic, sense dubte...

La marieta, símbol dels aliments sostenibles

18/05/2021

Tot i que molts productes que trobem al mercat estan produïts amb el sistema de producció integrada, són poc coneguts per la societat en general....

Nou licor de crema d'avellanes de l'Avellanera

22/02/2021

La cooperativa L’Avellanera, de la Selva del Camp (Tarragona), complementa la seva gamma de productes amb el llançament d’un licor de crema...

Som socis de:
Amb el suport de