Carregant web FCAC

Els principals agents del sector del Cava es reuneixen amb el DACC

Els representants del Cava i l’administració posen en valor l'impacte econòmic, social i mediambiental del sector del Cava

09/11/2022

Aquesta setmana ha tingut lloc a la seu del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC) a Barcelona, una trobada entre els principals actors del sector del Cava i el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

A la trobada, per part del sector, hi han participat l'Associació dels cellers elaboradors de cava (AECAVA), l’Associació de Viticultors del Penedès, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), els Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) i la Unió de Pagesos (UP). Per part del Departament, hi han assistit el secretari d'alimentació, Carmel Mòdol, el director general d'Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia, Joan Gòdia, i la directora de l’INCAVI, Alba Balcells.  

Tant els representants del sector com els de l’administració han coincidit en posar en valor l’impacte econòmic, social i mediambiental del sector del Cava respecte els altres escumosos catalans. El Cava representa el 60% de la vinya catalana amb més de 5.000 viticultors i el 75% del valor econòmic del vi català, generant més de 12.000 llocs de treball (directes i indirectes) als 180 cellers elaboradors de cava que hi ha Catalunya.

Ambdues parts han convergit en la importància de les iniciatives de la DO Cava en relació amb el nou pla estratègic. En especial amb la segmentació del Cava per categories (“Guarda” i “Guarda Superior”), la zonificació del cava català amb la nova zona “Comtats de Barcelona” amb les corresponents 5 subzones, així com la creació de la figura d’elaborador integral, on tothom pot sentir-s'hi benvingut.

Font: Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, AECAVA, Associació de Viticultors del Penedès, JARC i UP
Altres notícies
07.12.2022

Viniscoop rep el Premi Cambra 2022 a la Innovació i Transformació Digital

07/12/2022

Viniscoop és el primer e-commerce especialitzat en vi social. És a dir, vi elaborat per cooperatives catalanes, sota un model d’economia social i...

01.12.2022

La FCAC alerta d'una campanya nefasta de la mel, amb una caiguda del 75%

01/12/2022

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) alerta que la campanya apícola 2022 de les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona és...

29.11.2022

Uns 70 cooperativistes participen en la jornada sobre desenvolupament rural en la nova PAC

29/11/2022

El Pla Estratègic de la Política Agrària Comunitària (PEPAC) per al període 2023-2027 va ser aprovat a finals del mes d’agost i contempla els...

29.11.2022

La Cooperativa d'Ivars guardonada als premis Porc d'Or

29/11/2022

La granja Valfarta de la Cooperativa d’Ivars ha estat guardonada amb el premi Porc d’Or de Plata a la màxima Productivitat Numèrica de la seva...

28.11.2022

La FCAC guanya el Premi al Compromís Empresarial i Institucional de la UdL

28/11/2022

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha estat mereixedora del Premi al Compromís Empresarial i Institucional de la...

23.11.2022

La collita d’arròs cau un 10% per les temperatures extremes i ‘nits tropicals’ vinculades al canvi climàtic

23/11/2022

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) apunta que la campanya d’arròs se situarà en 122.252 tones, un 10,6% menys que...

23.11.2022

Cafè Cooperatiu: la figura del soci col·laborador a les cooperatives

23/11/2022

La Confederació de Cooperatives de Catalunya (CoopCat) i la Secció de Dret Cooperatiu i de l’Economia Social de l’ICAB coorganitzen, de forma...

21.11.2022

Les cooperatives de fruita assisteixen al Comitè Mixt a Bolzano

21/11/2022

El Grup de Contacte de Poma del Comitè Mixt s'ha reunit, a Bolzano (Tirol italià), amb la participació de les organitzacions cooperatives i no...

Som socis de
Amb el suport de