Aquesta setmana ha tingut lloc a la seu del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC) a Barcelona, una trobada entre els principals actors del sector del Cava i el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.
A la trobada, per part del sector, hi han participat l'Associació dels cellers elaboradors de cava (AECAVA), l’Associació de Viticultors del Penedès, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), els Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) i la Unió de Pagesos (UP). Per part del Departament, hi han assistit el secretari d'alimentació, Carmel Mòdol, el director general d'Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia, Joan Gòdia, i la directora de l’INCAVI, Alba Balcells.
Tant els representants del sector com els de l’administració han coincidit en posar en valor l’impacte econòmic, social i mediambiental del sector del Cava respecte els altres escumosos catalans. El Cava representa el 60% de la vinya catalana amb més de 5.000 viticultors i el 75% del valor econòmic del vi català, generant més de 12.000 llocs de treball (directes i indirectes) als 180 cellers elaboradors de cava que hi ha Catalunya.
Ambdues parts han convergit en la importància de les iniciatives de la DO Cava en relació amb el nou pla estratègic. En especial amb la segmentació del Cava per categories (“Guarda” i “Guarda Superior”), la zonificació del cava català amb la nova zona “Comtats de Barcelona” amb les corresponents 5 subzones, així com la creació de la figura d’elaborador integral, on tothom pot sentir-s'hi benvingut.
La XX Jornada de Boví de Carn organitzada per Cooperativa d'Ivars va reunir ahir a prop de dos centenars de productors i tècnics del sector. El...
Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...
La família de ‘Buenas Hasta el Hueso’ torna. Una campanya que aquest 2024 suma nous integrants, de la mà de dos marcats protagonistes: el sabor...
Recentment la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha celebrat la reunió de les cooperatives de la Branca de Fruita Seca a...
Josep Pere Colat, cap de branca de fruita seca de la Federació Cooperatives Agràries de Catalunya, ha estat reelegit president del Consell...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) valora positivament la publicació de l’ordre d’ajuts del Departament d’Acció...
La Federació de Cooperatives de Catalunya (FCAC) ha celebrat, a l’Antic Pòsit de la Confraria de Pescadors de Tarragona, la reunió de les...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) es mostra partidària de no ampliar la superfície que ocupa l’aeroport d’El Prat amb...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h