Carregant web FCAC

La Sectorial Nacional de l'Oli d'Oliva amb DOP intensificarà les seves accions per incloure la informació saludable de l'OOVE a l'etiqueta

Segons la Sectorial Nacional el consumidor té dret a conèixer les bondats saludables dels OOVE

10/02/2023

La Sectorial Nacional de l'Oli d'Oliva amb Denominació d'Origen ha celebrat la seva Assemblea General a la seu del Consell Oleícola Internacional, durant la qual s'ha fet un detallat repàs a totes les activitats realitzades durant un intens 2022 i s'han traçat prioritats d'actuació futures.

En aquest sentit, aquest organisme, que representa els oleïcultors, elaboradors i envasadors comercialitzadors de les denominacions d'origen espanyoles, marca com a objectiu principal el reconeixement l'Oli d'Oliva Verge Extra com a actiu fonamental de la marca Espanya, motor del desenvolupament rural d'àmplies zones del país. Un producte insubstituïble de la dieta mediterrània, essencial per a una vida saludable i patrimoni immaterial de la humanitat que, Espanya com a principal productor mundial, ha d'impulsar i protegir.

La defensa de la qualitat i la diferenciació de l’OOVE com a element estratègic de competitivitat al mercat és l'objectiu principal de les Denominacions d’Origen Oleícoles, que es mostra indispensable per al sosteniment de l'activitat oleícola a Espanya i la UE.

Aquests propòsits entronquen amb una acció més visible i influent als diferents estaments europeus, nacionals i regionals. La Sectorial Nacional de l'OOV exercirà la seva legitimitat com a representant del sector oleícola d'origen garantit per engegar polítiques de viabilitat relacionades amb l'OOV i una normativa que garanteixi la sostenibilitat de l'activitat oleícola orientada al desenvolupament de les comarques productores i els drets dels consumidors per la qual cosa, apunten des de la Sectorial, estarem vigilants davant d'accions i pràctiques contràries a la qualitat.

“Les denominacions d'origen tenen un contacte diari i directe amb el sector, a peu de camp, cooperativa o envasador. Un coneixement de darrer tram que volem posar a disposició del sector i dels consumidors", ha manifestat.

Propostes

Per concretar aquest propòsit corporatiu, se seguirà amb accions que permetin incloure la informació "saludable dels OOV" a l'etiquetatge i informació comercial que arribi als consumidors vigilant, de forma intensa i aportant solucions, el futur etiquetatge frontal obligatori.

Consideren estratègic que la PAC contempli l'aportació innegable dels agricultors de les denominacions d'origen a la seguretat alimentària i la millora de la imatge de l'OOVE produït a la UE. La defensa del Panell Test com a eina de verificació i classificació de la qualitat dels OOV, així com la recerca constant de la seva millora, juntament amb la defensa dels noms protegits per les DOs oleïcoles, seran altres objectius prioritaris de la Sectorial al proper període.

Nova Junta Directiva

En el transcurs de l'Assemblea General també s'ha emprès el procés de renovació de la Junta Directiva, per quatre anys més, que estarà integrada per representants de les diferents denominacions d'origen.

El nou organigrama queda de la manera següent:

Junta directiva

  • President Enric Dalmau i Carré, DOP Les Garrigues
  • Secretari Executiu José Manuel Bajo Prados, DOP Baena
  • Vicepresident Enrique García Tenorio, DOP Montes de Toledo
  • Tresorer Juan Baseda Torruella, DOP Bajo Aragón

Vocals

  • Patricia Caraballo, DOP Aceite de Lucena
  • Manuel Jesús Subtil, DOP Sierra Mágina
  • Carlos L. González, DOP Aceite del Camp de Montiel
  • Chelo Dolado, DOP Aceite de Navarra
  • Antoni Galceran, DOP Siurana
Font: Sectorial Nacional de l'Oli d'Oliva amb Denominació d'Origen
Altres notícies
30.03.2023

La FCAC reclama que es defensi l’ús de l’aigua per a l’alimentació a la Cimera contra la sequera

30/03/2023

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) reclama una defensa de l’ús de l’aigua per a l’alimentació a la Cimera de partits...

23.03.2023

Caprabo aposta per la reducció del plàstic en l'embolcall dels productes de proximitat

23/03/2023

Caprabo ha introduït als seus supermercats la venda de tomàquets amb embolcall 100% reciclable i compostable de la cooperativa Conca de la Tordera,...

23.03.2023

La FCAC trasllada les peticions i necessitats del sector de la planta viva al DACC

23/03/2023

A la darrera Taula Sectorial Agrària de la Flor i Planta Viva, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha reclamat la necessitat...

22.03.2023

Les cooperatives, presents a la reunió de Corylus europae

22/03/2023

Reus ha acollit la reunió presencial d'enguany de Corylus europae, un grup informal de diverses administracions i entitats de diferent naturalesa...

16.03.2023

Nespresso dona més de 1.300 tones d'arròs als Bancs d'Aliments a través del reciclatge de les seves càpsules

16/03/2023

Nespresso ha donat a la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments (FESBAL) i els seus 54 Bancs d'Aliments associats, 184 tones d'arròs (gairebé un...

16.03.2023

La FCAC impulsa el projecte de gestió de residus de fitosanitaris

16/03/2023

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha organitzat la primera reunió de treball de les cooperatives preseleccionades en el...

16.03.2023

Consens de propostes de treball de la DO Cava en la trobada de vocals del sector productor

16/03/2023

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha organitzat, a les instal·lacions de Castell d'Or a Vila-rodona, una trobada dels...

13.03.2023

Resultats finals del grup operatiu Ferticoop_GO sobre fertilització i gestió de les dejeccions

13/03/2023

En el marc del grup operatiu Ferticoop_GO, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), conjuntament amb el GO Imeco, ha...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya