Carregant web FCAC

La Sectorial Nacional de l'Oli d'Oliva amb DOP intensificarà les seves accions per incloure la informació saludable de l'OOVE a l'etiqueta

Segons la Sectorial Nacional el consumidor té dret a conèixer les bondats saludables dels OOVE

10/02/2023

La Sectorial Nacional de l'Oli d'Oliva amb Denominació d'Origen ha celebrat la seva Assemblea General a la seu del Consell Oleícola Internacional, durant la qual s'ha fet un detallat repàs a totes les activitats realitzades durant un intens 2022 i s'han traçat prioritats d'actuació futures.

En aquest sentit, aquest organisme, que representa els oleïcultors, elaboradors i envasadors comercialitzadors de les denominacions d'origen espanyoles, marca com a objectiu principal el reconeixement l'Oli d'Oliva Verge Extra com a actiu fonamental de la marca Espanya, motor del desenvolupament rural d'àmplies zones del país. Un producte insubstituïble de la dieta mediterrània, essencial per a una vida saludable i patrimoni immaterial de la humanitat que, Espanya com a principal productor mundial, ha d'impulsar i protegir.

La defensa de la qualitat i la diferenciació de l’OOVE com a element estratègic de competitivitat al mercat és l'objectiu principal de les Denominacions d’Origen Oleícoles, que es mostra indispensable per al sosteniment de l'activitat oleícola a Espanya i la UE.

Aquests propòsits entronquen amb una acció més visible i influent als diferents estaments europeus, nacionals i regionals. La Sectorial Nacional de l'OOV exercirà la seva legitimitat com a representant del sector oleícola d'origen garantit per engegar polítiques de viabilitat relacionades amb l'OOV i una normativa que garanteixi la sostenibilitat de l'activitat oleícola orientada al desenvolupament de les comarques productores i els drets dels consumidors per la qual cosa, apunten des de la Sectorial, estarem vigilants davant d'accions i pràctiques contràries a la qualitat.

“Les denominacions d'origen tenen un contacte diari i directe amb el sector, a peu de camp, cooperativa o envasador. Un coneixement de darrer tram que volem posar a disposició del sector i dels consumidors", ha manifestat.

Propostes

Per concretar aquest propòsit corporatiu, se seguirà amb accions que permetin incloure la informació "saludable dels OOV" a l'etiquetatge i informació comercial que arribi als consumidors vigilant, de forma intensa i aportant solucions, el futur etiquetatge frontal obligatori.

Consideren estratègic que la PAC contempli l'aportació innegable dels agricultors de les denominacions d'origen a la seguretat alimentària i la millora de la imatge de l'OOVE produït a la UE. La defensa del Panell Test com a eina de verificació i classificació de la qualitat dels OOV, així com la recerca constant de la seva millora, juntament amb la defensa dels noms protegits per les DOs oleïcoles, seran altres objectius prioritaris de la Sectorial al proper període.

Nova Junta Directiva

En el transcurs de l'Assemblea General també s'ha emprès el procés de renovació de la Junta Directiva, per quatre anys més, que estarà integrada per representants de les diferents denominacions d'origen.

El nou organigrama queda de la manera següent:

Junta directiva

  • President Enric Dalmau i Carré, DOP Les Garrigues
  • Secretari Executiu José Manuel Bajo Prados, DOP Baena
  • Vicepresident Enrique García Tenorio, DOP Montes de Toledo
  • Tresorer Juan Baseda Torruella, DOP Bajo Aragón

Vocals

  • Patricia Caraballo, DOP Aceite de Lucena
  • Manuel Jesús Subtil, DOP Sierra Mágina
  • Carlos L. González, DOP Aceite del Camp de Montiel
  • Chelo Dolado, DOP Aceite de Navarra
  • Antoni Galceran, DOP Siurana
Font: Sectorial Nacional de l'Oli d'Oliva amb Denominació d'Origen
Altres notícies
01.07.2025

Caprabo i la FCAC refermen el seu compromís amb la proximitat amb la celebració de la Jornada Gastronòmica de productes de cooperatives agràries de Catalunya

01/07/2025

Caprabo i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) han dut a terme, avui, la Jornada Gastronòmica Caprabo de Productes de...

25.06.2025

El sector vitivinícola català analitza els nous reptes dels vins desalcoholitzats

25/06/2025

El Museu Vinseum ha estat l’escenari d’una jornada tècnica del sector vitivinícola. Organitzada per l’INCAVI, la trobada s’ha centrat en la...

17.06.2025

Rafael Ramon, nou president de la Junta Rectora del CCPAE

17/06/2025

El nou president de la Junta Rectora del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) és Rafael Ramon Martorell, viticultor...

17.06.2025

La collita de cereal es recupera després de tres anys de sequera

17/06/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) espera una bona producció de cereal, al voltant d’1,99 milions de tones. Aquesta...

17.06.2025

La VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona amb gust cooperatiu

17/06/2025

Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...

12.06.2025

La FCAC insta al DARPA a crear centres de neteja i desinfecció de camions de transport de bestiar per evitar la transmissió de malalties

12/06/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha mantingut una reunió, en el marc del Grup de Treball de Ramaderia, amb l'equip la...

10.06.2025

Oposició a la pèrdua de sòl agrari per l'eventual ampliació de l'aeroport

10/06/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) manifesta l’oposició frontal a qualsevol proposta que impliqui la destrucció de sòl...

06.06.2025

Jornada anual sobre productes fitosanitaris i subministraments

06/06/2025

A la sala del centenari del Celler Cooperatiu de Vila-rodona, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ha celebrat la jornada anual...

Som socis de
Amb el suport de
Adherits a
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya