Carregant web FCAC

El president de la Cooperativa de Gandesa, Pere Bové, nou president de la DO Terra Alta

14/07/2023
Pere Bové, president de la Cooperativa de Gandesa
Pere Bové, president de la Cooperativa de Gandesa © Cooperativa de Gandesa

El soci i president de la Cooperativa de Gandesa, Pere Bové, ha estat elegit com a president de la Denominació d'Origen Terra Alta per als propers quatre anys.

És la primera vegada que un president de cooperativa és elegit president de la DO Terra Alta. Pere Bové creu que son bones notícies: "les cooperatives representen milers de pagesos del territori i una part important de la història vitivinícola del territori". Cal recordar que algunes de les cooperatives del territori existeixen abans que la pròpia denominació d’origen.

Bové creu que "la representació del món cooperativista de la Terra Alta a la DO és un una bona notícia. Nosaltres com a cooperatives sabem la força que representa el fet d’anar tots plegats i això es el que hem de fer tots els cellers grans i petits. Aquest camí que ara comença ha de seguir en la feina feta fins ara de promocionar el nostres grans productes arreu del món". També ha agraït als membres de la junta sortint, i especialment al president Joan Arrufí "la feina feta durant aquests anys i el suport que ens han ofert als nous membres".

Sobre la feina a fer els propers anys, Bové explica que "cal seguir apostant per la qualitat i la promoció dels nostres vins i la nostra terra. És una cosa que ja estem fent des de fa anys a la Cooperativa de Gandesa i en la resta de cellers i creiem que la DO ha de ajudar a amplificar aquest esforç."

I segueix: "Els nostres vins tenen una qualitat a l'alçada dels millors vins del món i això s’ha de continuar donant-ho a conèixer a tothom. Per a un pagès i per a un celler és molt important que la seva denominació d'origen estigui sempre al seu costat. Per tant, hem de guanyar en visibilitat i això no només ens portarà vendes sinó quelcom inclús més important: que els nostres agricultors puguin cobrar millor la matèria primera, i per tant la seva feina. Al final ells son els que mimen l'essència de la DO. Si millorem les condicions dels pagesos, millorarà la comarca, la DO i la qualitat dels productes".

Sobre l'anterior junta, explica que "ha fet molt bona feina donant a conèixer la garnatxa blanca com el més propi del nostre territori. Nosaltres seguirem en aquesta línia, ajudant a la expansió nacional i internacional en fires i amb campanyes de màrqueting i de comunicació. Creiem la tasca que ha de fer la DO es seguir donant visibilitat al vi i al nostre territori per poder tenir un futur millor".

Pere Bové Vallespí (1958) és nascut a Gandesa dins de una família de pagesos. És llicenciat en dret i advocat en exercici del Col·legi de Tortosa. Sempre ha estat relacionat amb la pagesia i als 18 anys va ser membre de la Unió de Pagesos com a delegat comarcal en l’època fundacional. Va ser pagès fins als 28 anys, i posteriorment va continuar compaginant l’advocacia amb la pagesia. Durant uns anys va ser regidor de l’Ajuntament de Gandesa. Actualment és president de la Cooperativa de Gandesa des de l’any 2015, i des del 2018 es membre del plenari de la Cambra de Comerç de Reus. Professionalment, compta amb una àmplia experiència en el món de l’assessoria jurídica i empresarial.

Sobre la Cooperativa de Gandesa

La Cooperativa de Gandesa és coneguda pel seu edifici d'estil modernista, fundada el 1919 i dissenyada per l'arquitecte Cèsar Martinell. La Cooperativa de Gandesa compta amb 295 socis, la majoria d'ells treballen i viuen exclusivament de les seves terres, sent els cultius més importants els de vinya, ametllers i oliveres. Està inscrita a la DO Terra Alta. Comercialitza una cinquantena de productes de vi i oli per a tots els gustos i butxaques que han obtingut molts premis i altes puntuacions en diferents guies.

Font: Cooperativa de Gandesa
Altres notícies
01.07.2025

Caprabo i la FCAC refermen el seu compromís amb la proximitat amb la celebració de la Jornada Gastronòmica de productes de cooperatives agràries de Catalunya

01/07/2025

Caprabo i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) han dut a terme, avui, la Jornada Gastronòmica Caprabo de Productes de...

01.07.2025

La jornada gastronòmica de les cooperatives agràries i Caprabo serveix territori al plat

01/07/2025

Xef Caprabo ha acollit la jornada gastronòmica, organitzada per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i Caprabo, on les...

26.06.2025

Manu Chao al Celler Empordàlia

26/06/2025

Un any més, el festival Sons del Món proposa gaudir de la música i el vi en una oferta cultural ideal per l’estiu. El celler Empordàlia...

25.06.2025

Melodeep Festival torna a la Vinícola de Nulles

25/06/2025

El municipi de Nulles (Alt Camp) es prepara per acollir la segona edició del Melodeep Festival, una cita musical única que combina la millor...

25.06.2025

El sector vitivinícola català analitza els nous reptes dels vins desalcoholitzats

25/06/2025

El Museu Vinseum ha estat l’escenari d’una jornada tècnica del sector vitivinícola. Organitzada per l’INCAVI, la trobada s’ha centrat en la...

19.06.2025

Nou motius per brindar amb vins cooperatius

19/06/2025

Els Premis Vinari s’han posicionat com l’esdeveniment de referència que premia els millors vins elaborats pels cellers catalans. Amb més de 900...

18.06.2025

Domenio torna a brillar als Decanter World Wine Awards

18/06/2025

Els vins i caves de Domenio, marca de la cooperativa Cellers Domenys, han tornat a ser reconeguts a nivell internacional amb nou medalles als...

17.06.2025

Rafael Ramon, nou president de la Junta Rectora del CCPAE

17/06/2025

El nou president de la Junta Rectora del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) és Rafael Ramon Martorell, viticultor...

Som socis de
Amb el suport de
Adherits a
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya