La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) alerta que la previsió d’uns costos de 17 cèntims per quilo per a l’elaboració de vi base Cava serà insuficient a causa de la sequera, que provocarà una caiguda de la producció que, en relació amb l’any passat, podria situar-se en el 40% de la collita.
Aquesta previsió sorgeix de l’estudi de costos de producció de raïm i d’elaboració de vi base Cava que, per segon any consecutiu, ha elaborat el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Acció Rural i en el qual participa la FCAC aportant dades del sector. L’estudi, que s’ha presentat a la Taula del Cava, s’elabora sobre les tres varietats més utilitzades per a l’elaboració de Cava -xarel·lo, macabeu i parellada- i amb dades del Penedès, la Conca de Barberà i Tarragona.
Joan Josep Raventós, responsable de vi i cava de la FCAC, argumenta que “malauradament, la dada de 17 cèntims per quilo per cobrir els costos d’elaboració de vi base Cava aquesta campanya serà insuficient perquè cal fer front a la davallada de producció a causa de la sequera, que es preveu superior al 40% i que repercutirà en un ajustament de costos per part dels cellers cooperatius elaboradors”.
Per aquest motiu, la FCAC està reclamant suport directe de l’Administració tant per als viticultors com per a les cooperatives vitivinícoles que enguany hauran de fer front a una collita extremadament curta.
No obstant això, la FCAC valora la disponibilitat de les dades actualitzades de l’estudi com a eina del sector front als condicionants del mercat, alhora que esperona a treballar millor i ser més competitius. De la mateixa manera, el nou Registre vitivinícola que entrarà en vigor enguany, que facilitarà l’entrada de la producció per parcel·la, també aportarà una major transparència al sector.
21 cellers cooperatius participen en el sector del Cava i produeixen la meitat del vi que s’utilitza per elaborar el total del Cava català
Les cooperatives tenen una importància estratègica a la cadena de valor del Cava. Un total de 21 cellers cooperatius participen en el sector del Cava i produeixen la meitat del vi que s’utilitza per elaborar el total del Cava català.
Membres del Consell Rector de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) encapçalats pel president, Ramon Sarroca, s’han reunit...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) alerta que els efectes de la sequera deixaran empremta en la verema d’enguany, que es...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) fa balanç preliminar de les conseqüències per al sector agrari dels forts aiguats...
Els passat divendres 1 de setembre va tenir lloc a Calaf la jornada organitzada per l’IRTA de referència del sector: RECOMEX sobre assajos i...
Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) i Manifest del Gran Urgell estan...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) estima que la pedregada que va afectar la comarca del Montsià el passat dissabte 26...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) valoren en positiu la proposta...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) valora en positiu l’estructuració del tercer paquet de mesures anunciat avui pel...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h