La campanya Buenas Hasta el Hueso, que fomenta el consum de fruita de pinyol de cooperativa s’ha presentat en el certamen internacional Fruit Logística Berlín. Aquesta iniciativa va començar la campanya passada impulsada per les cooperatives fruiteres de Catalunya, Aragó, Múrcia i Comunitat Valenciana, amb el suport de Cooperatives Agroalimentàries d’Espanya. Enguany s’hi incorporen Andalusia i Extremadura.
Les cooperatives agràries produeixen la meitat de la fruita de pinyol de Catalunya, que és una de les principals zones productores d’Espanya
Maria Casoliva, responsable de fruita de la FCAC, explica que "volem reforçar el valor nutritiu i organolèptic dels préssecs i nectarines que produeixen les cooperatives agràries del nostre territori i fomentar el consum de proximitat en el consumidor català, perquè valori i reconegui la nostra fruita, que compleix alts estàndards de qualitat i sostenibilitat".
De les prop de 1.700.000 tones de fruita de pinyol que es produeixen anualment a Espanya, gairebé la meitat es destinen a exportació.
D’abril a setembre
La campanya començarà a l'abril i durarà fins al setembre, on un any més les fruites de temporada (préssec, nectarina, paraguaià, albercoc, pruna i cirera) seran les protagonistes. Aquesta proposta, que uneix sabor, salut i entreteniment, té com a principal objectiu fomentar-ne el consum i difondre'n els beneficis com a font de vitamines i de salut.
Tornaran a través de les seves diferents xarxes socials amb més continguts audiovisuals i gràfics a, Instagram, Facebook, X, Tik Tok i YouTube. A més, compta amb la seva pròpia pàgina web (www.buenashastaelhueso.es), on els consumidors podran trobar informació més detallada de cadascuna de les fruites, característiques, continguts sobre salut, receptes i cooperativisme.
L'edició inicial -desenvolupada durant la campanya de producció de 2023- va obtenir en total set milions i mig de reproduccions de vídeos, arribant a més de nou milions de comptes. Aquest any la campanya ve carregada de novetats i va un pas més enllà: nous continguts i més sortejos, posant en valor no només els beneficis del consum de fruita, sinó també el paper que exerceixen els agricultors i cooperatives. "Oferim un producte de proximitat, sa i segur, produït de manera sostenible, i que recolza l’economia del món rural".
Caprabo i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) han dut a terme, avui, la Jornada Gastronòmica Caprabo de Productes de...
El Museu Vinseum ha estat l’escenari d’una jornada tècnica del sector vitivinícola. Organitzada per l’INCAVI, la trobada s’ha centrat en la...
El nou president de la Junta Rectora del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) és Rafael Ramon Martorell, viticultor...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) espera una bona producció de cereal, al voltant d’1,99 milions de tones. Aquesta...
Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha mantingut una reunió, en el marc del Grup de Treball de Ramaderia, amb l'equip la...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) manifesta l’oposició frontal a qualsevol proposta que impliqui la destrucció de sòl...
A la sala del centenari del Celler Cooperatiu de Vila-rodona, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ha celebrat la jornada anual...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h