La campanya Buenas Hasta el Hueso, que fomenta el consum de fruita de pinyol de cooperativa s’ha presentat en el certamen internacional Fruit Logística Berlín. Aquesta iniciativa va començar la campanya passada impulsada per les cooperatives fruiteres de Catalunya, Aragó, Múrcia i Comunitat Valenciana, amb el suport de Cooperatives Agroalimentàries d’Espanya. Enguany s’hi incorporen Andalusia i Extremadura.
Les cooperatives agràries produeixen la meitat de la fruita de pinyol de Catalunya, que és una de les principals zones productores d’Espanya
Maria Casoliva, responsable de fruita de la FCAC, explica que "volem reforçar el valor nutritiu i organolèptic dels préssecs i nectarines que produeixen les cooperatives agràries del nostre territori i fomentar el consum de proximitat en el consumidor català, perquè valori i reconegui la nostra fruita, que compleix alts estàndards de qualitat i sostenibilitat".
De les prop de 1.700.000 tones de fruita de pinyol que es produeixen anualment a Espanya, gairebé la meitat es destinen a exportació.
D’abril a setembre
La campanya començarà a l'abril i durarà fins al setembre, on un any més les fruites de temporada (préssec, nectarina, paraguaià, albercoc, pruna i cirera) seran les protagonistes. Aquesta proposta, que uneix sabor, salut i entreteniment, té com a principal objectiu fomentar-ne el consum i difondre'n els beneficis com a font de vitamines i de salut.
Tornaran a través de les seves diferents xarxes socials amb més continguts audiovisuals i gràfics a, Instagram, Facebook, X, Tik Tok i YouTube. A més, compta amb la seva pròpia pàgina web (www.buenashastaelhueso.es), on els consumidors podran trobar informació més detallada de cadascuna de les fruites, característiques, continguts sobre salut, receptes i cooperativisme.
L'edició inicial -desenvolupada durant la campanya de producció de 2023- va obtenir en total set milions i mig de reproduccions de vídeos, arribant a més de nou milions de comptes. Aquest any la campanya ve carregada de novetats i va un pas més enllà: nous continguts i més sortejos, posant en valor no només els beneficis del consum de fruita, sinó també el paper que exerceixen els agricultors i cooperatives. "Oferim un producte de proximitat, sa i segur, produït de manera sostenible, i que recolza l’economia del món rural".
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha organitzat, a Juneda, la jornada tècnica "Com pot afectar el context climàtic a la...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ha col·laborat, conjuntament amb el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) estima que la collita d’arròs se situaria en 133.080 tones, un 13,4% superior a la...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha participat en les jornades tècniques del sector de l’oli d’oliva, celebrades a...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya preveu que, aquesta campanya, es produiria una davallada del 50% en relació amb la producció...
El president de la Federeació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), Ramon Sarroca, i el secretari de la Cooperativa del Prat del...
Barcelona va acollir la V Cimera Mundial de les Regions sobre seguretat i sobirania alimentària "Fam Zero 2024", on van participar representants...
Les Borges Blanques va acollir la primera edició del Fòrum de l’Oli Verge Extra de Catalunya (FOOVE) amb la intenció d’abordar els grans...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h