Carregant web FCAC

La visió de les cooperatives en la prevenció de pèrdues alimentàries al sector primari

La FCAC participa en una Jornada tècnica de transferència tecnològica

27/05/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha participat en una jornada tècnica, organitzada pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, sobre les pèrdues alimentàries al sector primari. La sessió estava estructurada en diferents blocs temàtics: la quantificació, la prevenció, les bones pràctiques i les solucions tecnològiques entorn al malbaratament.

La FCAC ha compartit la seva experiència en el desenvolupament del Pla col·lectiu de prevenció i reducció de pèrdues i malbaratament en la fruita de llavor i pinyol, exposant el seu contingut i les dificultats a l’hora d’elaborar-lo. Les empreses agroalimentàries de Catalunya hauran de disposar d’aquest tipus de plans i el realitzat per la FCAC pot servir de model en el cas de cooperatives de fruita dolça.

S'ha posat en valor les bones pràctiques que duen a terme les cooperatives per aprofitar al màxim la seva producció i no malbaratar aliments. Pel que fa les pèrdues a camp és difícil disposar xifres concretes degut als diversos factors que intervenen i sovint el productor no controla (plagues, adversitats meteorològiques,...). Per últim, s'han valorat les noves tecnologies com a eines útils per seguir avançant en aquesta prevenció i reducció del malbaratament.

A la taula rodona també han participat representants de la cooperativa Conca de la Tordera i la cooperativa MANS, explicant la seva experiència en la planificació i comercialització de la producció per tal de reduir el malbaratament.

Font: Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)
Altres notícies
01.07.2025

Caprabo i la FCAC refermen el seu compromís amb la proximitat amb la celebració de la Jornada Gastronòmica de productes de cooperatives agràries de Catalunya

01/07/2025

Caprabo i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) han dut a terme, avui, la Jornada Gastronòmica Caprabo de Productes de...

25.06.2025

El sector vitivinícola català analitza els nous reptes dels vins desalcoholitzats

25/06/2025

El Museu Vinseum ha estat l’escenari d’una jornada tècnica del sector vitivinícola. Organitzada per l’INCAVI, la trobada s’ha centrat en la...

17.06.2025

Rafael Ramon, nou president de la Junta Rectora del CCPAE

17/06/2025

El nou president de la Junta Rectora del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) és Rafael Ramon Martorell, viticultor...

17.06.2025

La collita de cereal es recupera després de tres anys de sequera

17/06/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) espera una bona producció de cereal, al voltant d’1,99 milions de tones. Aquesta...

17.06.2025

La VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona amb gust cooperatiu

17/06/2025

Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...

12.06.2025

La FCAC insta al DARPA a crear centres de neteja i desinfecció de camions de transport de bestiar per evitar la transmissió de malalties

12/06/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha mantingut una reunió, en el marc del Grup de Treball de Ramaderia, amb l'equip la...

10.06.2025

Oposició a la pèrdua de sòl agrari per l'eventual ampliació de l'aeroport

10/06/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) manifesta l’oposició frontal a qualsevol proposta que impliqui la destrucció de sòl...

06.06.2025

Jornada anual sobre productes fitosanitaris i subministraments

06/06/2025

A la sala del centenari del Celler Cooperatiu de Vila-rodona, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ha celebrat la jornada anual...

Som socis de
Amb el suport de
Adherits a
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya