Aquest dissabte, el Conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Òscar Ordeig i Molist, ha visitat les instal·lacions de la Cooperativa de Vila-rodona i del Grup Castell d’Or a l’Alt Camp. Durant la visita, ha estat acompanyat pel CEO del grup, Jordi Amell, i el nou President de la Cooperativa de Vila-rodona, Xavier Pié així com l’alcalde de Vila-rodona, Josep Maria Comas i el cap de la Branca del vi de la Federació de Cooperativies Agràries de Catalunya. També han participat en la visita altres personalitats destacades, com la directora dels Serveis Territorials a Tarragona, Glòria Tibau.
El Conseller Òscar Ordeig i Molist, en el marc d’un Govern recentment constituït, ha pogut conèixer de primera mà les tasques que es desenvolupen a la cooperativa durant la verema, fent un recorregut per les instal·lacions on els pagesos estan portant la collita. Posteriorment, el President de la Cooperativa, Xavier Pié, ha guiat la comitiva en una visita pel Celler modernista on també han pogut conèixer de primera mà la feina dels enòlegs. La jornada ha continuat amb una visita a la seu de Castell d’Or, on han recorregut la planta embotelladora i la resta d’instal·lacions dedicades a l’elaboració dels diferents productes que comercialitza el grup.
Tant des de Castell d’Or com des de la Cooperativa es va voler transmetre la urgència de col·laborar amb l’Administració per enfortir el sector agrícola: “És imprescindible que l’Administració treballi conjuntament amb els pagesos per facilitar la seva tasca, especialment en aquests anys difícils que estan patint. Cal enfortir el sector per garantir-ne la sostenibilitat i la viabilitat a llarg termini.”, va apuntar Amell. A més, també es va subratllar la necessitat d’abordar amb serietat el problema de la gestió de l’aigua i la importancia que es prenguin mesures per millorar les infraestructures i la tecnologia en matèria hídrica, treballant conjuntament per assegurar un futur més sostenible per a la agricultura.
Cooperativisme i territori
Castell d’Or està format per 16 cellers distribuïts en diferents zones vitivinícoles del Penedès, el Baix Penedès, la Conca de Barberà, l’Alt Camp, Tarragona i Lleida. Aquesta unió representa més de 2.200 famílies d’agricultors que, des de fa més de cent anys, conreen la vinya i elaboren vins i caves amb un alt nivell de qualitat i caràcter. Aquests cellers, amb una història centenària, han decidit unir esforços i coneixements en els processos de producció, elaboració, envasat i distribució de vins, caves i olis prèmium.
Amb l'objectiu de continuar garantint un model de certificació ecològica pública basada en el dret públic, el control democràtic i la...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) informa que avui s’inicia la campanya d’arròs amb la inundació dels camps del marge...
La cooperativa Covides ha acollit una nova sessió pràctica sobre el calibratge d’equips d’aplicació de productes fitosanitaris, aquesta vegada...
L’assemblea general de Cellers Domenys ha aprovat per unanimitat un projecte estratègic que transformarà el futur de la cooperativa de primer...
Representants de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), encapçalats pel president Ramon Sarroca, han mantingut recentment una...
Avinyó (França) ha acollit el Comitè Mixt de Fruita de Llavor, en què han participat representants de diferents països europeus productius...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) es reuneix, avui 4 d’abril, amb el Departament d’Agricultura i la Comissió...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) alerta que la decisió del president dels Estats Units, Donald Trump, d’aprovar...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h