Aquest dissabte, el Conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Òscar Ordeig i Molist, ha visitat les instal·lacions de la Cooperativa de Vila-rodona i del Grup Castell d’Or a l’Alt Camp. Durant la visita, ha estat acompanyat pel CEO del grup, Jordi Amell, i el nou President de la Cooperativa de Vila-rodona, Xavier Pié així com l’alcalde de Vila-rodona, Josep Maria Comas i el cap de la Branca del vi de la Federació de Cooperativies Agràries de Catalunya. També han participat en la visita altres personalitats destacades, com la directora dels Serveis Territorials a Tarragona, Glòria Tibau.
El Conseller Òscar Ordeig i Molist, en el marc d’un Govern recentment constituït, ha pogut conèixer de primera mà les tasques que es desenvolupen a la cooperativa durant la verema, fent un recorregut per les instal·lacions on els pagesos estan portant la collita. Posteriorment, el President de la Cooperativa, Xavier Pié, ha guiat la comitiva en una visita pel Celler modernista on també han pogut conèixer de primera mà la feina dels enòlegs. La jornada ha continuat amb una visita a la seu de Castell d’Or, on han recorregut la planta embotelladora i la resta d’instal·lacions dedicades a l’elaboració dels diferents productes que comercialitza el grup.
Tant des de Castell d’Or com des de la Cooperativa es va voler transmetre la urgència de col·laborar amb l’Administració per enfortir el sector agrícola: “És imprescindible que l’Administració treballi conjuntament amb els pagesos per facilitar la seva tasca, especialment en aquests anys difícils que estan patint. Cal enfortir el sector per garantir-ne la sostenibilitat i la viabilitat a llarg termini.”, va apuntar Amell. A més, també es va subratllar la necessitat d’abordar amb serietat el problema de la gestió de l’aigua i la importancia que es prenguin mesures per millorar les infraestructures i la tecnologia en matèria hídrica, treballant conjuntament per assegurar un futur més sostenible per a la agricultura.
Cooperativisme i territori
Castell d’Or està format per 16 cellers distribuïts en diferents zones vitivinícoles del Penedès, el Baix Penedès, la Conca de Barberà, l’Alt Camp, Tarragona i Lleida. Aquesta unió representa més de 2.200 famílies d’agricultors que, des de fa més de cent anys, conreen la vinya i elaboren vins i caves amb un alt nivell de qualitat i caràcter. Aquests cellers, amb una història centenària, han decidit unir esforços i coneixements en els processos de producció, elaboració, envasat i distribució de vins, caves i olis prèmium.
Santiago de Compostel·la ha estat la seu, aquest dilluns i dimarts, de la jornada Descarbonització en el sector lacti en el marc del projecte...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s’ha reunit amb el director general de l’Institut Català de la Vinya i el Vi...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) alerta que la DANA podria deixar pèrdues del 40% i el 30%, respectivament, a les...
Davant els efectes devastadors de la DANA, les cooperatives agràries catalanes s’han mobilitzat per ajudar les víctimes de les inundacions...
Una representació de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), encapçalada pel seu president, Ramon Sarroca, s’ha reunit amb...
La producció d’avellana a l’Estat es preveu que caurà un 40% la campanya 2024-2025 i baixarà fins a les 4.100 tones d’avellana en closca,...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha mantingut una reunió, en el marc del Grup de Treball de Ramaderia, amb Neus Ferrete,...
Amb l'objectiu de promoure entre els professionals del sector agrari el coneixement del funcionament del mercat del carboni, de les possibilitats...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h