Carregant web FCAC

ENS INSPIRA

Mallart Artesans Xarcuters, la primera xarcuteria que fa la botifarra a l'exclusió

14/03/2025

Mallart Artesans Xarcuters és un projecte de transformació social impulsat per la Fundació Mas Albornà, dedicada a la inserció sociolaboral de persones amb vulnerabilitat. Es tracta d’una iniciativa que uneix tradició gastronòmica, innovació, qualitat i inclusió social.

Els orígens es remunten a un obrador familiar rural de més d’un segle d’història i tradició en l'elaboració d'embotits al poble de La Llacuna (Anoia), que veu compromesa la continuïtat del negoci perquè l'hereu té discapacitat intel·lectual. La família confia el seu llegat a Mas Albornà, que garanteix la continuïtat i el futur del seu fill alhora que es genera ocupació per a persones amb discapacitat, trastorn mental i risc d’exclusió.

És així com neix Mallart, la primera xarcuteria social de Catalunya que trenca barreres amb una proposta alimentària innovadora.

Tradició i innovació

Mallart, que elabora artesanalment botifarres (i també patés, fuets o bulls, entre d’altres), té 4 línies de producte: frescos, cuits, curats i gastropatés Singulars. Tots ells s’elaboren a mà, amb tripes naturals i prioritzant la no utilització d’additius.

Junt amb l’essència tradicional, Mallart aposta per la recerca i, en col·laboració amb la Fundació Alícia i l’IRTA, ha impulsat nous productes que posen en valor matèries primeres i receptes  de proximitat.

Productes amb valor afegit

Els embotits Mallart no només compleixen els estàndards més exigents, sinó que també contribueixen a la inclusió social. Aquest innovador model de negoci demostra que és possible combinar la qualitat gastronòmica amb la responsabilitat social, creant un impacte positiu tant en el sector agroalimentari com en la societat i en l’entorn rural.

Amb iniciatives com aquesta, que ha estat reconeguda amb diversos premis, es reforça el paper de les empreses amb propòsit i es construeix un futur més inclusiu i sostenible per a tothom.

Font: Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)
Altres notícies
11.04.2025

Cellers Domenys convertirà el primer Celler Modernista de Cèsar Martinell en el Centre Cultural del Vi, del Cooperativisme i de la figura de l’arquitecte

11/04/2025

L’assemblea general de Cellers Domenys ha aprovat per unanimitat un projecte estratègic que transformarà el futur de la cooperativa de primer...

08.04.2025

Nous vins d'estiu!

08/04/2025

El Celler de Capçanes amplia la seva gamma de vins, amb la nova línia de vins baixos en alcohol amb dues noves incorporacions ideals per a...

03.04.2025

Amb 25 medalles, els cellers cooperatius brillen a Girovi’25

03/04/2025

A la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ens sentim orgullosos de veure com a totes les convocatòries de reconeixements del món del...

25.03.2025

Premi al Millor Oli d’Oliva Verge Extra d’Espanya per a 'Spelunca', de la Cooperativa de l'Espluga Calba

25/03/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) expressa la seva satisfacció perquè tres molins cooperatius catalans han obtingut els...

18.03.2025

125 anys de cooperativisme al Maresme i la Selva, i 25è aniversari de Conca de la Tordera

18/03/2025

La cooperativa Conca de la Tordera commemora, dijous 20 de març, els 125 anys de l’existència de cooperativisme a les comarques del Maresme i la...

17.03.2025

Les seccions de crèdit avui

03/2025

A Catalunya, hi ha 55 cooperatives agràries amb secció de crèdit que presten els seus serveis a 72 poblacions i tenen un paper clau per combatre...

17.03.2025

Campanya amb poca producció i davallada de preu a l'oli d'oliva

03/2025

Després de successives caigudes del preu en origen des del mes de novembre, en l’inici d’aquest 2025 hem observat un canvi de tendència en les...

17.03.2025

L'impacte del reglament de benestar animal

03/2025

El Reial decret de benestar animal aprovat al 2023 establia un període de dos anys per a l’adaptació de les granges de porcí i, per tant, hauria...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya