Mallart Artesans Xarcuters és un projecte de transformació social impulsat per la Fundació Mas Albornà, dedicada a la inserció sociolaboral de persones amb vulnerabilitat. Es tracta d’una iniciativa que uneix tradició gastronòmica, innovació, qualitat i inclusió social.
Els orígens es remunten a un obrador familiar rural de més d’un segle d’història i tradició en l'elaboració d'embotits al poble de La Llacuna (Anoia), que veu compromesa la continuïtat del negoci perquè l'hereu té discapacitat intel·lectual. La família confia el seu llegat a Mas Albornà, que garanteix la continuïtat i el futur del seu fill alhora que es genera ocupació per a persones amb discapacitat, trastorn mental i risc d’exclusió.
És així com neix Mallart, la primera xarcuteria social de Catalunya que trenca barreres amb una proposta alimentària innovadora.
Tradició i innovació
Mallart, que elabora artesanalment botifarres (i també patés, fuets o bulls, entre d’altres), té 4 línies de producte: frescos, cuits, curats i gastropatés Singulars. Tots ells s’elaboren a mà, amb tripes naturals i prioritzant la no utilització d’additius.
Junt amb l’essència tradicional, Mallart aposta per la recerca i, en col·laboració amb la Fundació Alícia i l’IRTA, ha impulsat nous productes que posen en valor matèries primeres i receptes de proximitat.
Productes amb valor afegit
Els embotits Mallart no només compleixen els estàndards més exigents, sinó que també contribueixen a la inclusió social. Aquest innovador model de negoci demostra que és possible combinar la qualitat gastronòmica amb la responsabilitat social, creant un impacte positiu tant en el sector agroalimentari com en la societat i en l’entorn rural.
Amb iniciatives com aquesta, que ha estat reconeguda amb diversos premis, es reforça el paper de les empreses amb propòsit i es construeix un futur més inclusiu i sostenible per a tothom.
Xef Caprabo ha acollit la jornada gastronòmica, organitzada per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i Caprabo, on les...
Un any més, el festival Sons del Món proposa gaudir de la música i el vi en una oferta cultural ideal per l’estiu. El celler Empordàlia...
El municipi de Nulles (Alt Camp) es prepara per acollir la segona edició del Melodeep Festival, una cita musical única que combina la millor...
Els Premis Vinari s’han posicionat com l’esdeveniment de referència que premia els millors vins elaborats pels cellers catalans. Amb més de 900...
Els vins i caves de Domenio, marca de la cooperativa Cellers Domenys, han tornat a ser reconeguts a nivell internacional amb nou medalles als...
Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya va comparèixer, el 18 de març, al Parlament de Catalunya i per reclamar urgència en la...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya reafirma el compromís amb el present i el futur del cooperativisme agrari català apostant per...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h