Carregant web FCAC

Cellers Domenys convertirà el primer Celler Modernista de Cèsar Martinell en el Centre Cultural del Vi, del Cooperativisme i de la figura de l’arquitecte

L'assemblea general dona llum verda al projecte de 10,2 M€ que inclou la construcció d'un nou celler d'alt valor afegit apostant per la diversificació, la cultura i l'enoturisme

11/04/2025
Interior del nou Espai Martinell que comptarà amb un espai per aprofundir en la figura de Cèsar Martinell, el procés d’elaboració del vi i el cooperativisme
Interior del nou Espai Martinell que comptarà amb un espai per aprofundir en la figura de Cèsar Martinell, el procés d’elaboració del vi i el cooperativisme
Interior del nou Espai Martinell que comptarà amb un espai per aprofundir en la figura de Cèsar Martinell, el procés d’elaboració del vi i el cooperativisme
Interior del nou Espai Martinell que comptarà amb un espai per aprofundir en la figura de Cèsar Martinell, el procés d’elaboració del vi i el cooperativisme
La façana principal de Les Tres Naus, el primer Celler Modernista de Martinell, amb un nou accés i zona pacificada
La façana principal de Les Tres Naus, el primer Celler Modernista de Martinell, amb un nou accés i zona pacificada

L’assemblea general de Cellers Domenys ha aprovat per unanimitat un projecte estratègic que transformarà el futur de la cooperativa de primer grau: la rehabilitació del Celler Modernista de Rocafort de Queralt i la construcció d’un nou celler subterrani per a l’elaboració de vins de qualitat i alt valor afegit. Amb un pressupost global de 10,2 milions d’euros, la iniciativa compta amb un 54% de finançament públic ja aprovat, amb aportacions del Ministeri de Vivenda i Agenda Urbana (2,9 milions d’euros), la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Tarragona (2,6 milions d’euros).

Aquest projecte de país es divideix en dues línies d’actuació: d’una banda, la rehabilitació del primer Celler Modernista de Cèsar Martinell, promoguda per la Fundació Domenys, que es convertirà en el Centre Cultural del Vi, del Cooperativisme i de la figura de l’arquitecte Cèsar Martinell; de l’altra, la construcció d’un nou microceller subterrani, impulsat per Cellers Domenys, per a l’elaboració de vins de gamma alta connectat amb l’edifici històric.

Es tracta de la primera Catedral del Vi dissenyada per Martinell, ubicada a Rocafort de Queralt, a la Conca de Barberà, que esdevindrà el quilòmetre zero de les Rutes Martinell. Amb aquesta actuació, Cellers Domenys aspira a consolidar un pol d’atracció econòmica, generar ocupació, crear noves oportunitats de desenvolupament rural i afavorir la retenció del talent jove al territori.

La proposta s’alinea amb el pla estratègic de la cooperativa, que aposta per diversificar l’activitat més enllà de la venda de vi a doll i millorar la renda dels socis i sòcies dels vuit pobles del Penedès, la Conca de Barberà i l’Alt Camp que la integren. Actualment, Cellers Domenys elabora mig milió d’ampolles de vi i cava embotellat, mentre que la resta de la producció es destina a la venda a doll. La darrera campanya, fortament afectada per la sequera, va tancar amb una facturació de 12,2 milions d’euros, un 20% menys que l’any anterior.

El futur quilòmetre zero de les Rutes Martinell i el nou celler preveuen acollir fins a 20.000 visitants anuals i generar una facturació estimada de fins a 1,8 milions d’euros procedents de les activitats enoturístiques i de la venda de vins i caves Domenio d’alta gamma. El projecte també contempla la creació de nous espais, productes i experiències que posin en valor el patrimoni vitivinícola i rural, alhora que reforcin la marca i la imatge de Cellers Domenys com a cooperativa de primer grau referent a Catalunya.

Podeu veure el vídeo d’aquest projecte de país, que compta amb el suport del govern de la Generalitat i altres administracions supramunicipals.

Font: Cellers Domenys
Altres notícies
10.09.2025

Les cooperatives presenten els primers resultats del Grup Operatiu sobre millora de rendibilitat en el cultiu de l’olivera

10/09/2025

La Federació i les cooperatives implicades en el projecte han participat en una jornada organitzada per l’IRTA, en el marc del Grup Operatiu OLIV...

10.09.2025

La FCAC alerta sobre l’impacte dels aranzels de la Xina, el principal destí exterior del porcí espanyol

10/09/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) expressa preocupació davant l’entrada en vigor, avui, dels nous aranzels provisionals...

09.09.2025

Networking de Dones: Connecta, comparteix i inspira’t

09/09/2025

L'Hostatgeria de Poblet acollirà, dimecres 1 d'octubre, una trobada pensada per compartir experiències, crear xarxa i reflexionar sobre el...

05.09.2025

La sega de l'arròs esdevé festa gràcies a la unió del territori

05/09/2025

La plantada i la sega de l’arròs són moments d’esforç però també de celebració, quan comença i acaba la campanya per a les cooperatives...

03.09.2025

Amb la clofolla de l'arròs de la Càmara Arrossera del Montsià es faran caixes per posar el peix

03/09/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha expressat la seva satisfacció per l'acord aconseguit entre la Cambra Arrossera del...

02.09.2025

Els productes de cooperatives agràries arribaran a les llars amb el sorteig de 28 cistelles

02/09/2025

Durant el mes de setembre, una dotzena de mitjans de comunicació locals i comarcals sortejaran un total de 28 cistelles amb productes procedents de...

01.09.2025

Doble medalla d'or pels vins Domenio als Premis Sigillum de la DO Conca de Barberà

01/09/2025

Domenio, la marca de vins i caves de la cooperativa Cellers Domenys, ha estat distingida amb dues medalles d’or als Premis Sigillum 2025,...

25.08.2025

Publicat el Conveni Col·lectiu del Sector de Cooperatives del Camp de Tarragona (2025-2027)

25/08/2025

A l'agost s’ha publicat al Butlletí Oficial de la Província de Tarragona (BOPT), el Conveni col·lectiu de treball del sector de Cooperatives del...

Som socis de
Amb el suport de
Adherits a
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya