Carregant web FCAC

Cellers Domenys convertirà el primer Celler Modernista de Cèsar Martinell en el Centre Cultural del Vi, del Cooperativisme i de la figura de l’arquitecte

L'assemblea general dona llum verda al projecte de 10,2 M€ que inclou la construcció d'un nou celler d'alt valor afegit apostant per la diversificació, la cultura i l'enoturisme

11/04/2025
Interior del nou Espai Martinell que comptarà amb un espai per aprofundir en la figura de Cèsar Martinell, el procés d’elaboració del vi i el cooperativisme
Interior del nou Espai Martinell que comptarà amb un espai per aprofundir en la figura de Cèsar Martinell, el procés d’elaboració del vi i el cooperativisme
Interior del nou Espai Martinell que comptarà amb un espai per aprofundir en la figura de Cèsar Martinell, el procés d’elaboració del vi i el cooperativisme
Interior del nou Espai Martinell que comptarà amb un espai per aprofundir en la figura de Cèsar Martinell, el procés d’elaboració del vi i el cooperativisme
La façana principal de Les Tres Naus, el primer Celler Modernista de Martinell, amb un nou accés i zona pacificada
La façana principal de Les Tres Naus, el primer Celler Modernista de Martinell, amb un nou accés i zona pacificada

L’assemblea general de Cellers Domenys ha aprovat per unanimitat un projecte estratègic que transformarà el futur de la cooperativa de primer grau: la rehabilitació del Celler Modernista de Rocafort de Queralt i la construcció d’un nou celler subterrani per a l’elaboració de vins de qualitat i alt valor afegit. Amb un pressupost global de 10,2 milions d’euros, la iniciativa compta amb un 54% de finançament públic ja aprovat, amb aportacions del Ministeri de Vivenda i Agenda Urbana (2,9 milions d’euros), la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Tarragona (2,6 milions d’euros).

Aquest projecte de país es divideix en dues línies d’actuació: d’una banda, la rehabilitació del primer Celler Modernista de Cèsar Martinell, promoguda per la Fundació Domenys, que es convertirà en el Centre Cultural del Vi, del Cooperativisme i de la figura de l’arquitecte Cèsar Martinell; de l’altra, la construcció d’un nou microceller subterrani, impulsat per Cellers Domenys, per a l’elaboració de vins de gamma alta connectat amb l’edifici històric.

Es tracta de la primera Catedral del Vi dissenyada per Martinell, ubicada a Rocafort de Queralt, a la Conca de Barberà, que esdevindrà el quilòmetre zero de les Rutes Martinell. Amb aquesta actuació, Cellers Domenys aspira a consolidar un pol d’atracció econòmica, generar ocupació, crear noves oportunitats de desenvolupament rural i afavorir la retenció del talent jove al territori.

La proposta s’alinea amb el pla estratègic de la cooperativa, que aposta per diversificar l’activitat més enllà de la venda de vi a doll i millorar la renda dels socis i sòcies dels vuit pobles del Penedès, la Conca de Barberà i l’Alt Camp que la integren. Actualment, Cellers Domenys elabora mig milió d’ampolles de vi i cava embotellat, mentre que la resta de la producció es destina a la venda a doll. La darrera campanya, fortament afectada per la sequera, va tancar amb una facturació de 12,2 milions d’euros, un 20% menys que l’any anterior.

El futur quilòmetre zero de les Rutes Martinell i el nou celler preveuen acollir fins a 20.000 visitants anuals i generar una facturació estimada de fins a 1,8 milions d’euros procedents de les activitats enoturístiques i de la venda de vins i caves Domenio d’alta gamma. El projecte també contempla la creació de nous espais, productes i experiències que posin en valor el patrimoni vitivinícola i rural, alhora que reforcin la marca i la imatge de Cellers Domenys com a cooperativa de primer grau referent a Catalunya.

Podeu veure el vídeo d’aquest projecte de país, que compta amb el suport del govern de la Generalitat i altres administracions supramunicipals.

Font: Cellers Domenys
Altres notícies
10.04.2025

La FCAC presenta propostes a l'ACA

10/04/2025

Representants de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), encapçalats pel president Ramon Sarroca, han mantingut recentment una...

08.04.2025

Nous vins d'estiu!

08/04/2025

El Celler de Capçanes amplia la seva gamma de vins, amb la nova línia de vins baixos en alcohol amb dues noves incorporacions ideals per a...

07.04.2025

La FCAC al Comitè mixt de fruita de llavor

07/04/2025

Avinyó (França) ha acollit el Comitè Mixt de Fruita de Llavor, en què han participat representants de diferents països europeus productius...

04.04.2025

La FCAC reclama urgència per desburocratitzar el sector agrari

04/04/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) es reuneix, avui 4 d’abril, amb el Departament d’Agricultura i la Comissió...

03.04.2025

L'impacte directe dels aranzels dels EUA a les exportacions agroalimentàries catalanes superaria 110 M€

03/04/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) alerta que la decisió del president dels Estats Units, Donald Trump, d’aprovar...

03.04.2025

Amb 25 medalles, els cellers cooperatius brillen a Girovi’25

03/04/2025

A la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ens sentim orgullosos de veure com a totes les convocatòries de reconeixements del món del...

02.04.2025

Com poden les cooperatives impulsar processos de valorització de la sansa?

02/04/2025

Les cooperatives agràries de la branca de l’oli d'oliva s’han reunit a Maials amb l’objectiu d’analitzar i planificar les primeres passes...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya