Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de 2.000 persones. Un total de 23 petits productors i cooperatives agroalimentàries de les comarques del Camp de Tarragona i d’altres comarques de Catalunya, van donar a conèixer els seus productes en aquesta fira, amb l’objectiu de fomentar la visibilitat i afavorir el consum dels productes de proximitat.
La Fira va ser inaugurada per la Primera Tinència d’Alcaldia i Regidor de Comerç, Promoció Econòmica, Turisme i Oficina d’Atenció Amable a les Persones, Tomás Serra. Va assistir, també, la vicepresidenta del Consell Comarcal del Tarragonès, Montse Castellarnau; el cap del Servei de Coordinació i Gestió Territorial a Tarragona dels Serveis Territorials del DARPA, Jaume Boada; el membre del Consell Rector i responsable del vi i cava de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, Joan Josep Raventós; i el membre de la Junta Directiva i president de la DOP Pera de Lleida, Gerard Pujol.
Aquesta vuitena edició de la Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona ha estat la primera de les que tindran lloc enguany. Al mes de setembre i d’octubre està previst la celebració de dues Fires més a Barcelona i a Caldes de Montbui.
Oportunitat per conèixer marques de referència
Caprabo va presentar a Altafulla una àmplia varietat de productes de proximitat de les comarques del Camp de Tarragona. Entre la llista dels 23 participants en aquesta edició, es troben algunes de les principals referències de les cooperatives agràries catalanes, com Olis de Catalunya i Cellers Unió d'Unió Origen, Cooperativa de Cambrils, Apícola del Perelló, Agrícola Sant Josep, Cellers Domenys, Cooperativa Falset Marçà i Llet Nostra.
Fires al territori: 51 convocatòries, més de 50.000 visitants
El 2025, Caprabo segueix intensificant les iniciatives que permeten augmentar la visibilitat dels productes de proximitat a les botigues de la companyia a tot el territori. Aquest treball de vinculació de Caprabo amb la producció de proximitat s’articula a través del Programa de Proximitat per Comarques. El Programa inclou, d’entre altres iniciatives, l’organització de les Fires Caprabo de Productes de Proximitat. Caprabo ja ha organitzat 51 convocatòries des que es va posar en marxa la iniciativa l’any 2014. En el seu conjunt, a les Fires s’han exposat més de 3.500 productes de gairebé mig miler de productors. Més de 50.000 persones han passat per aquestes edicions, celebrades a 30 comarques catalanes.
El nou president de la Junta Rectora del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) és Rafael Ramon Martorell, viticultor...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) espera una bona producció de cereal, al voltant d’1,99 milions de tones. Aquesta...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha mantingut una reunió, en el marc del Grup de Treball de Ramaderia, amb l'equip la...
Sóc la Núria Hidalgo i Padrós de @love.gastronomy i una apassionada de la gastronomia. Cuinar em fa feliç i m’ajuda a desconnectar. La...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) manifesta l’oposició frontal a qualsevol proposta que impliqui la destrucció de sòl...
El Castell del Remei de Penelles (Lleida) va ser l’escenari de la 18a edició de La Nit de l’Enologia, un esdeveniment emblemàtic organitzat...
Enguany, amb diversos reconeixements d’àmbit internacional, els olis d’oliva verge extra de les cooperatives agràries catalanes estan...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h