Xef Caprabo ha acollit la jornada gastronòmica, organitzada per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i Caprabo, on les cooperatives han estat les protagonistes. La jornada ha volgut posar en valor l’economia local, la qualitat, autenticitat i sostenibilitat dels aliments cooperatius del territori a través de la cuina i la gastronomia. Aquesta acció està emmarcada en els actes de Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025, a la que la FCAC està adherida, i que durant el mes de juliol dona protagonisme a la fruita dolça del país.
Un menú amb maridatge que destaca per la riquesa de sabors propers
El xef Jordi Àvila, consultor i comunicador gastronòmic, ha estat l’encarregat de posar creativitat i territori a cada plat, amb un menú pensat per sorprendre als creadors de contingut convidats. El menú consistia en un primer plat d’amanida de cogombre i poma, amb mató, fruita seca i herbes aromàtiques; un segon de botifarra rostida amb pera, prunes i pinyons; i un tebi de fruita de pinyol amb iogurt i avellanes per a les postres.
Amb aquest menú, elaborat amb diferents ingredients de productes de cooperatives agràries, els participants han pogut degustar als diferents plats l’horta de la Conca de la Tordera, la fruita dolça i vinagre de poma de Novacoop Mediterranea (formada per les cooperatives Actel Grup i Grup Cooperatiu Fruits de Ponent), els préssecs de la Cooperativa Agrària Santboiana, el mató i la mantega de Cadí, els fruits secs de Coselva, les herbes aromàtiques de Corma, les botifarres de la Cooperativa Plana de Vic, l’oli d’oliva verge extra de l’Agrícola Sant Isidre de Juncosa de les Garrigues, el vi ranci de la Cooperativa Falset Marçà, el iogurt natural de La Fageda i la mel de l’Apícola el Perelló.
La sommelier Clara Antúnez, de La Gastronòmica, ha estat l’encarregada d’escollir el maridatge de vins perfecte que ha acompanyat cada plat. Per al primer, el toc refrescant del Cava Brut Nature ‘LesTres Naus’ de Cellers Domenys. El vi negre ‘Les Sorts’ de Celler Masroig ha aportat estructura i caràcter al plat principal. Finalment, el toc dolç per tancar l’experiència gastronòmica, l’ha posat el ‘Moscatell d’Empordà’ del Celler Cooperatiu d’Espolla a les postres.
Les cooperatives agràries aglutinen 32.214 pagesos i pageses d’arreu del territori i representen el 37% de la Producció Final Agrària de Catalunya.
Un any més, el festival Sons del Món proposa gaudir de la música i el vi en una oferta cultural ideal per l’estiu. El celler Empordàlia...
El municipi de Nulles (Alt Camp) es prepara per acollir la segona edició del Melodeep Festival, una cita musical única que combina la millor...
Els Premis Vinari s’han posicionat com l’esdeveniment de referència que premia els millors vins elaborats pels cellers catalans. Amb més de 900...
Els vins i caves de Domenio, marca de la cooperativa Cellers Domenys, han tornat a ser reconeguts a nivell internacional amb nou medalles als...
Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...
Sóc la Núria Hidalgo i Padrós de @love.gastronomy i una apassionada de la gastronomia. Cuinar em fa feliç i m’ajuda a desconnectar. La...
El Castell del Remei de Penelles (Lleida) va ser l’escenari de la 18a edició de La Nit de l’Enologia, un esdeveniment emblemàtic organitzat...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h