Carregant web FCAC

Equip humà

Xavier Pié
Vicepresident
Desenvolupament Rural

Representant en nom de la Cooperativa Agrícola de Vilabella


Àmbits de responsabilitat

Portaveu en els àmbits de desenvolupament rural, economia social i internacionalització.

Representant del moviment cooperatiu al Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya.

Representant de la FCAC a la Junta d’Arbitratge i Mediació dels contractes de conreu i dels contractes d’integració de Catalunya, i a l’Observatori Agroalimentari de Preus de Catalunya.

Participa en el Comitè de Seguiment del PDR (Programa de Desenvolupament Rural) de Catalunya i en els Grups de Treball del PDR 2014-2020 relatius a simplificació i joves.

A nivell estatal, forma part del Grup de Treball de Desenvolupament Rural de Cooperatives Agro-alimentàries d’Espanya.

Consell Editorial de la revista AGROactivitat.

Consell de Redacció de la revista Cooperació Catalana.


Biografia

Vilabella, 1972

Viticultor, productor de calçots i amb explotacions d’olivera, garrofer i ametller al Camp de Tarragona, Xavier Pié compagina la feina de pagès amb la representació a diferents entitats del sector.

Llicenciat en Història per la Universitat Rovira i Virgili (URV), és un gran coneixedor del cooperativisme agrari i impulsa projectes vinculats amb la venda de proximitat, les agrobotigues, el paper de la dona en el món rural i els programes de caire social a les cooperatives.

És vicepresident del Celler Cooperatiu de Vila-rodona i forma part del consell rector de la Cooperativa Agrícola de Vilabella. 

Presideix la Denominació d’Origen Catalunya i és vocal a la junta de la Indicació Geogràfica Protegida Calçot de Valls.

 

“La tasca més important d’aquest grup específic és fer seguiment i plantejar propostes perquè la política de desenvolupament, especialment el PDR, i l’aplicació de la PAC en general siguin útils a les cooperatives per tal de millorar la competitivitat i el nivell de vida dels pagesos/es. En aquest sentit, les polítiques rurals han de promoure el relleu generacional a les explotacions i normalitzar el paper de les dones en aquest sector. De forma complementària, hem de treballar per convertir  les agrobotigues (presencials o virtuals) en un aparador, on poder mostrar els nostres productes i com els fem, i els valors  que aporta el fer-ho a través de la forma cooperativa.”

Consell rector
President
Secretari
Oli d'Oliva
Tresorer
Flor i Planta Viva
Conreus Herbacis i Farratges
Fruita i Horta
Fruita Seca
Ramaderia i Llet
Pinsos
Subministraments
Formació
Seccions de Crèdit
Som socis de:
Amb el suport de