Carregant web FCAC

Equip humà

Xavier Pié
Vicepresident Primer
Desenvolupament Rural

Representant en nom de la Cooperativa Agrícola i Secció de Crèdit de Vilabella


Àmbits de responsabilitat

Portaveu en els àmbits de desenvolupament rural, economia social i internacionalització.

Representant del moviment cooperatiu en el Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya.

Representant de la FCAC a la Junta d’Arbitratge i Mediació dels contractes de conreu i dels contractes d’integració de Catalunya, i l’Observatori Agroalimentari de Preus de Catalunya.

Participa en el Comitè de Seguiment del PDR (Programa de Desenvolupament Rural) de Catalunya i en els grups de treball del PDR 2014-2020 relatius a simplificació, joves i zones amb limitacions naturals.

A nivell estatal, forma part del Grup de Treball de Desenvolupament Rural de Cooperatives Agro-alimentàries d’Espanya.

Consell Editorial de la revista AGROactivitat.


Biografia

Vilabella, 1972

Viticultor, productor de calçots i amb explotacions d’olivera, garrofer i ametller al Camp de Tarragona, Xavier Pié compagina la feina de pagès amb la representació a diferents entitats del sector.

Llicenciat en Història per la Universitat Rovira i Virgili (URV), és un gran coneixedor del cooperativisme agrari i impulsa projectes vinculats amb la venda de proximitat, les agrobotigues, el paper de la dona en el món rural i els programes de caire social a les cooperatives.

És vicepresident del Celler Cooperatiu de Vila-rodona i forma part del consell rector de la Cooperativa Agrícola de Vilabella. 

Presideix la Denominació d’Origen Catalunya i és vocal a la junta de la Indicació Geogràfica Protegida Calçot de Valls.

 

“La tasca més important d’aquest grup específic és fer seguiment i plantejar propostes perquè la política de desenvolupament, especialment el PDR, i l’aplicació de la PAC en general siguin útils a les cooperatives per tal de millorar la competitivitat i el nivell de vida dels pagesos/es. En aquest sentit, les polítiques rurals han de promoure el relleu generacional a les explotacions i normalitzar el paper de les dones en aquest sector. De forma complementària, hem de treballar per convertir  les agrobotigues (presencials o virtuals) en un aparador, on poder mostrar els nostres productes i com els fem, i els valors  que aporta el fer-ho a través de la forma cooperativa.”

Consell rector
President
Secretari
Oli d'Oliva
Tresorer
Flor i Planta Viva
Conreus Herbacis i Farratges
Fruita i Horta
Fruita Seca
Pinsos
Ramaderia i Llet
Subministraments
Formació
Seccions de Crèdit
Som socis de:
Amb el suport de