Carregant web FCAC

"Cabanal" vermut a base de trepat

01/08/2018

La presentació del "Vermut Cabanal" de la Cooperativa Agrícola de Barberà ha estat una de les novetats de la 9a edició de la Festa del Trepat. Es tracta d’un vermut amb molta personalitat que s’elabora amb una base de vi negre de trepat, la varietat autòctona de la Conca de Barberà que anualment protagonitza aquesta festa que dóna la benvinguda a l’estiu.

Sota el lema “Vi+art=trepat”, la varietat de raïm esdevé protagonista durant tot un cap de setmana en què s’organitzen maridatges amb obres d’art, degustacions, xerrades, visites, recitals i activitats infantils per tal de retre homenatge a la identitat i la cultura d’una terra de vi.

Una de les entitats impulsores de la Festa del Trepat és la Cooperativa Agrícola de Barberà i per això, any rere any, s’encarrega d’organitzar el tradicional esmorzar popular i una trobada de col·leccionistes de plaques de cava. Per aquesta ocasió, ha tret la nova placa de l’escumós Cabanal, 100% trepat i elaborat pel mètode ancestral.

La cooperativa de Barberà és el primer celler cooperatiu que es va fer a Catalunya al 1894 i ha esdevingut impulsor de l'actual "Viver vitivinícola", iniciativa pionera a tot l’Estat espanyol. Aquesta Catedral del Vi aglutina uns 80 socis productors, pertany a Cevipe i forma part del grup Castell d’Or.

Altres notícies
27.03.2024

Empordàlia maridarà els seus vins i oli amb xocolates de Casa Cacao

27/03/2024

Els dies 29, 30 i 31 de març, i l’1 d'abril, les visites guiades al celler Empordàlia acabaran amb un tast de vins i Oli de Pau maridat amb les...

15.03.2024

Les cooperatives agràries catalanes a Alimentaria

15/03/2024

La fira internacional de l’alimentació per excel·lència torna del 18 al 21 de març a Barcelona, i ho farà acompanyada de 14 cooperatives...

11.03.2024

Un segell de qualitat per identificar els calçots de la Cooperativa Agrícola del Prat

11/03/2024

La Cooperativa Agrícola del Prat estrena un segell de qualitat per comercialitzar els seus calçots. Es tracta d’una estratègia per posicionar i...

27.02.2024

L'OOVE ecològic 'Baronia de Cabacés' entre els TOP 10 dels Premis Iber Oleum

27/02/2024

L'oli d'oliva verge extra ecològic 'Baronia de Cabacés', de la cooperativa Agrícola de Cabacés, es posiciona entre els TOP 10 de la categoria...

19.02.2024

La Cooperativa de Gandesa rep un 20% més de visitants

19/02/2024

La Cooperativa de Gandesa, setena meravella de Catalunya, va rebre l'any 2023 un 20% més de visitants que l'any 2022 (un 30% més que el 2021) i...

19.02.2024

Celler Capçanes "Millor cooperativa de l'any" segons Tim Atkins

19/02/2024

El Master of Wine i crític internacional de vi Tim Atkins ha estat present a la fira Barcelona Wine Week edició 2024 on ha presentat el seu...

08.02.2024

Castell d'Or rellança la gamma de vins de la seva marca insígnia

08/02/2024

Castell d’Or ha presentat una renovació completa de tota la gamma de vins 'Castell d’Or' durant la Barcelona Wine Week. El grup ha apostat...

24.01.2024

Barcelona Wine Week comptarà amb 16 cellers cooperatius catalans

24/01/2024

El saló de referència del vi de qualitat de l’Estat torna a Barcelona amb més de 850 cellers inscrits i 70 Denominacions d’Origen. Pel que...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya