Carregant web FCAC

Llet Nostra, ferm compromís amb el sector i el territori

23/10/2018
Llet Nostra, ferm compromís amb el sector i el territori
Llet Nostra, ferm compromís amb el sector i el territori © Llet Nostra
Llet Nostra, ferm compromís amb el sector i el territori
Llet Nostra, ferm compromís amb el sector i el territori © Llet Nostra
Llet Nostra, ferm compromís amb el sector i el territori
Llet Nostra, ferm compromís amb el sector i el territori © Llet Nostra

Llet Nostra va néixer el 2003 amb l’objectiu de donar suport al sector ramader, facilitant la comercialització de la llet a un preu de mercat que garantís la sostenibilitat.

Aquest compromís de la marca també existeix cap al medi ambient. Llet Nostra està treballant per obtenir la certificació oficial de benestar animal per a les seves explotacions. Un segell que acredita davant del consumidor allò que els ramaders ja apliquen per pròpia iniciativa: garantir que les seves vaques estiguin ben cuidades.

“La dimensió de les explotacions familiars de Llet Nostra, petites i mitjanes, fa que les granges siguin molt més sostenibles i respectuoses amb el medi ambient”

Segons el president de Llet Nostra, Jordi Riembau: “Tot ramader sap que una vaca ben cuidada, amb una bona alimentació, bona salut, entorn net i sense estrès... és un animal que produeix més llet i de millor qualitat. Aquesta és la filosofia de sempre dels ramaders de Llet Nostra.”

A més, continua Riembau, “la dimensió de les explotacions familiars de Llet Nostra, petites i mitjanes, fa que les granges siguin molt més sostenibles i respectuoses amb el medi ambient”.

Aplicant l’economia circular, el pagès produeix als seus camps aliment per al bestiar, del qual n’obté un producte, la llet, i uns fems que utilitza per fertilitzar la terra i així iniciar, de nou, el cicle productiu. La idea és mantenir l’equilibri entre el volum de producció al camp, la necessitat d’alimentar el bestiar i els fems generats que es poden aplicar a la terra.

 

Innovació en el sector

Llet Nostra està vinculada amb l’Estació de Vacum de Monells mitjançant un acord de col·laboració amb la Diputació de Girona i l’IRTA.

En aquesta explotació ramadera s’estudien nous mètodes de maneig, sistemes d’alimentació i altres aspectes que permetin millorar l’eficiència de les granges de vaques lleteres.

Igualment, els ramaders participen en les iniciatives de l’IRTA rebent formació i compartint bones pràctiques amb els investigadors del centre. Es tracta, doncs, d’una col·laboració que pretén afavorir tot el sector ramader del país, garantint la sostenibilitat de la ramaderia catalana i la seva aportació a la dinamització econòmica del món rural, al temps que s’ajuda a la conservació del paisatge natural.

 

Nous envasos

Llet Nostra ha modernitzat l’envàs original amb un disseny més funcional i fresc, que incorpora en el bric informació sobre l’origen de la llet i el seu valor nutricional. Igualment ha incorporat materials més ecològics, com el cartró del bric i de les caixes, que provenen de boscos sostenibles.

El nou format de bric per les tres llets bàsiques (sencera, semidesnatada i desnatada) té la mateixa capacitat que l’antic d’un litre però amb unes proporcions diferents, de manera que s’aconsegueix un envàs més ergonòmic; el tap és més ample i té dues aletes que en faciliten l’obertura. Totes aquestes millores en l’envàs ofereixen una major comoditat a l’hora de servir la llet. Les caixes que agrupen els sis brics de llet, s’han millorat amb una nansa reforçada que facilita transport i amb unes mides més petites per reduir la quantitat de cartró utilitzat.

Llet Nostra també ha millorat el format d’ampolla. Amb un envàs de plàstic més respectuós amb el medi ambient, manté la capacitat d’1.5 litres i garanteix el mateix origen, tractament i qualitat de la llet en bric. La caixa agrupa quatre ampolles i ocupa menys espai facilitant la càrrega, transport i emmagatzematge.

 

Donar les gràcies

La marca torna a destacar el protagonisme dels seus ramaders, en aquesta ocasió acompanyats de les famílies

Aquest és l’objectiu principal de la nova campanya de publicitat de Llet Nostra. La marca torna a destacar el protagonisme dels seus ramaders, en aquesta ocasió acompanyats de les famílies. Junts donen les gràcies als consumidors.

Llet Nostra agrupa 145 explotacions familiars ramaderes petites i mitjanes de tot Catalunya. Un model de granges sostenibles que ofereixen la seva llet de qualitat i proximitat, garantint la traçabilitat de les seves pròpies granges. Una marca que ofereix una àmplia gamma de productes làctics i derivats, entre els quals hi ha la llet en bric i ampolla, postres i crema catalana, iogurts bàsics i iogurts ecològics. Un compromís de màxima qualitat.

Altres notícies
05.09.2025

La sega de l'arròs esdevé festa gràcies a la unió del territori

05/09/2025

La plantada i la sega de l’arròs són moments d’esforç però també de celebració, quan comença i acaba la campanya per a les cooperatives...

02.09.2025

Els productes de cooperatives agràries arribaran a les llars amb el sorteig de 28 cistelles

02/09/2025

Durant el mes de setembre, una dotzena de mitjans de comunicació locals i comarcals sortejaran un total de 28 cistelles amb productes procedents de...

01.09.2025

Doble medalla d'or pels vins Domenio als Premis Sigillum de la DO Conca de Barberà

01/09/2025

Domenio, la marca de vins i caves de la cooperativa Cellers Domenys, ha estat distingida amb dues medalles d’or als Premis Sigillum 2025,...

01.08.2025

Firagost, la Fira Exposició del Camp Català, amb presència cooperativa

01/08/2025

La 69a edició de la Firagost, la Fira Exposició del Camp Català, tornarà els dies 5 i 6 d’agost per convertir Valls en el gran punt de trobada...

30.07.2025

Els caves Ecològic 'Reserva del Soci' i 'Culminant' de l'Agrícola de Llorenç del Penedès, medalla d'or als International Wine&Spirits Awards 2025

30/07/2025

La cooperativa Agrícola de Llorenç ha estat reconeguda amb dues medalles d’or als prestigiosos premis International Wine & Spirits Awards 2025....

17.07.2025

Tebi de préssecs amb iogurt i avellanes

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

17.07.2025

Botifarra rostida amb pera, prunes i pinyons

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

17.07.2025

Amanida de cogombre i poma, amb mató, fruita seca i herbes aromàtiques

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

Som socis de
Amb el suport de
Adherits a
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya