Carregant web FCAC

Maridatge d’oli DOP Les Garrigues amb fruita de Lleida

05/11/2018
Maridatge d’oli DOP Les Garrigues amb fruita de Lleida
Maridatge d’oli DOP Les Garrigues amb fruita de Lleida
Maridatge d’oli DOP Les Garrigues amb fruita de Lleida
Maridatge d’oli DOP Les Garrigues amb fruita de Lleida © DOP Les Garrigues

En el marc de la Fira de Sant Miquel, la DOP Les Garrigues va organitzar múltiples activitats que contribueixen a millorar el coneixement de l’oli verge extra, les seves propietats i les característiques organolèptiques i culinàries.

Una de les accions més atractives, i que va comptar amb un centenar d’assistents, va ser el maridatge entre oli d’oliva verge extra de la DOP Les Garrigues i la fruita de la cooperativa Fruits de Ponent.

Pep Nogué, director culinari del Culinary Institute of Barcelona (CIB) i cuiner del programa de Catalunya Ràdio “El Suplement”, va ser el responsable de dirigir el maridatge d’aquests productes característics de les comarques lleidatanes. Pep Nogué va presentar fins a sis receptes, des d’aperitius a postres, que mostraven com la combinació d’oli i fruita permet aconseguir un triple resultat: salut, tradició i bona cuina.

D’altra banda, la novetat del Passeig de l’Oli amb Denominació d’Origen permetia dur a terme un recorregut sensorial per reconèixer les diferents aromes i sabors de l’oli d’oliva verge extra, a més de conèixer millor la vintena de cooperatives integrades a la DOP. L’èxit de la iniciativa ja ha fet anunciar als organitzadors que es potenciarà en futures edicions.

La cuina amb oli d’oliva verge extra també té un paper rellevant en la prevenció de malalties per la seva resistència a les altes temperatures. En el marc del Taller per a una alimentació saludable organitzat conjuntament per la DOP Les Garrigues i l’Associació Contra el Càncer-Lleida, la Dra. Antonieta Barahona, especialista en nutrició, alimentació i salut, el va recomanar com a especialment idoni per ser utilitzat diàriament a la cuina.

Tastos d’oli i berenars de pa amb oli i xocolata van ser altres atractius promoguts per la DOP Les Garrigues, així com el foment de la cultura de l’oli entre els nens amb l’organització de l’activitat Dibuixa i pinta i els sortejos d’oli entre els visitants de la fira.

PEP NOGUÉ, director culinari del Culinary Institute of Barcelona

“A Lleida hi ha coses molt bones, com la fruita i l’oli d’oliva verge extra amb Denominació d’Origen Les Garrigues, i la relació que s’estableixi entre aquests productes pot ser múltiple. Ens podem pensar que la fruita és només per menjar a mossegades, però el cert és que també combina de meravella a la cuina salada i a l’agredolça i, sobretot, ben amanit amb aquest oli d’oliva verge extra. Així, a més de gastronomia, fem salut, territori, tradició i com no, molta cuina!”

 

Altres notícies
01.07.2025

Caprabo i la FCAC refermen el seu compromís amb la proximitat amb la celebració de la Jornada Gastronòmica de productes de cooperatives agràries de Catalunya

01/07/2025

Caprabo i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) han dut a terme, avui, la Jornada Gastronòmica Caprabo de Productes de...

25.06.2025

El sector vitivinícola català analitza els nous reptes dels vins desalcoholitzats

25/06/2025

El Museu Vinseum ha estat l’escenari d’una jornada tècnica del sector vitivinícola. Organitzada per l’INCAVI, la trobada s’ha centrat en la...

17.06.2025

Rafael Ramon, nou president de la Junta Rectora del CCPAE

17/06/2025

El nou president de la Junta Rectora del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) és Rafael Ramon Martorell, viticultor...

17.06.2025

La collita de cereal es recupera després de tres anys de sequera

17/06/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) espera una bona producció de cereal, al voltant d’1,99 milions de tones. Aquesta...

17.06.2025

La VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona amb gust cooperatiu

17/06/2025

Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...

12.06.2025

La FCAC insta al DARPA a crear centres de neteja i desinfecció de camions de transport de bestiar per evitar la transmissió de malalties

12/06/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha mantingut una reunió, en el marc del Grup de Treball de Ramaderia, amb l'equip la...

11.06.2025

Compareixença al Parlament per la simplificació administrativa

06/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya va comparèixer, el 18 de març, al Parlament de Catalunya i per reclamar urgència en la...

11.06.2025

El jovent de les cooperatives agràries

06/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya reafirma el compromís amb el present i el futur del cooperativisme agrari català apostant per...

Som socis de
Amb el suport de
Adherits a
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya