Carregant web FCAC

Maridatge d’oli DOP Les Garrigues amb fruita de Lleida

05/11/2018
Maridatge d’oli DOP Les Garrigues amb fruita de Lleida
Maridatge d’oli DOP Les Garrigues amb fruita de Lleida
Maridatge d’oli DOP Les Garrigues amb fruita de Lleida
Maridatge d’oli DOP Les Garrigues amb fruita de Lleida © DOP Les Garrigues

En el marc de la Fira de Sant Miquel, la DOP Les Garrigues va organitzar múltiples activitats que contribueixen a millorar el coneixement de l’oli verge extra, les seves propietats i les característiques organolèptiques i culinàries.

Una de les accions més atractives, i que va comptar amb un centenar d’assistents, va ser el maridatge entre oli d’oliva verge extra de la DOP Les Garrigues i la fruita de la cooperativa Fruits de Ponent.

Pep Nogué, director culinari del Culinary Institute of Barcelona (CIB) i cuiner del programa de Catalunya Ràdio “El Suplement”, va ser el responsable de dirigir el maridatge d’aquests productes característics de les comarques lleidatanes. Pep Nogué va presentar fins a sis receptes, des d’aperitius a postres, que mostraven com la combinació d’oli i fruita permet aconseguir un triple resultat: salut, tradició i bona cuina.

D’altra banda, la novetat del Passeig de l’Oli amb Denominació d’Origen permetia dur a terme un recorregut sensorial per reconèixer les diferents aromes i sabors de l’oli d’oliva verge extra, a més de conèixer millor la vintena de cooperatives integrades a la DOP. L’èxit de la iniciativa ja ha fet anunciar als organitzadors que es potenciarà en futures edicions.

La cuina amb oli d’oliva verge extra també té un paper rellevant en la prevenció de malalties per la seva resistència a les altes temperatures. En el marc del Taller per a una alimentació saludable organitzat conjuntament per la DOP Les Garrigues i l’Associació Contra el Càncer-Lleida, la Dra. Antonieta Barahona, especialista en nutrició, alimentació i salut, el va recomanar com a especialment idoni per ser utilitzat diàriament a la cuina.

Tastos d’oli i berenars de pa amb oli i xocolata van ser altres atractius promoguts per la DOP Les Garrigues, així com el foment de la cultura de l’oli entre els nens amb l’organització de l’activitat Dibuixa i pinta i els sortejos d’oli entre els visitants de la fira.

PEP NOGUÉ, director culinari del Culinary Institute of Barcelona

“A Lleida hi ha coses molt bones, com la fruita i l’oli d’oliva verge extra amb Denominació d’Origen Les Garrigues, i la relació que s’estableixi entre aquests productes pot ser múltiple. Ens podem pensar que la fruita és només per menjar a mossegades, però el cert és que també combina de meravella a la cuina salada i a l’agredolça i, sobretot, ben amanit amb aquest oli d’oliva verge extra. Així, a més de gastronomia, fem salut, territori, tradició i com no, molta cuina!”

 

Altres notícies
26.04.2024

La FCAC s'adhereix a "El Sentido de la Carne", un projecte pioner de col·laboració per posar en valor el plaer de consumir carn

26/04/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s'uneix a “El Sentido de la Carne”, una iniciativa pionera de col·laboració de la...

25.04.2024

La FCAC aposta per cooperar front els desafiaments de les cooperatives agropecuàries

25/04/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha organitzat una sessió de treball per analitzar les eines clau per fer front als...

25.04.2024

La FCAC denuncia la situació crítica dels productors de cereals i farratges, que encara no han rebut cap ingrés

25/04/2024

Quan es compleix un any dels tancament del Canal d’Urgell per primera vegada en 161 anys d’història, la Federació de Cooperatives Agràries de...

24.04.2024

Els socis de les cooperatives inicien la campanya d'arròs

24/04/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) informa que demà s’inicia la campanya d’arròs amb la inundació dels camps del...

24.04.2024

La FCAC coopera per ampliar l'impacte d'Hispack 2024

24/04/2024

Hispack és el punt de trobada més rellevant de l'ecosistema de l'embalatge al sud d'Europa. Durant quatre dies, del 7 al 10 de maig al...

18.04.2024

XX Jornada de boví de carn a la Cooperativa d'Ivars

18/04/2024

La XX Jornada de Boví de Carn organitzada per Cooperativa d'Ivars va reunir ahir a prop de dos centenars de productors i tècnics del sector. El...

18.04.2024

Castell d'Or signa un conveni amb l'Associació de Familiars de nens amb Càncer

18/04/2024

Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...

18.04.2024

La campanya ‘Buenas Hasta el Hueso’ creix amb el sabor i el caràcter saludable de les seves fruites com a protagonistes

18/04/2024

La família de ‘Buenas Hasta el Hueso’ torna. Una campanya que aquest 2024 suma nous integrants, de la mà de dos marcats protagonistes: el sabor...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya