Us presentem un bon regal per a l’any que acabem d’encetar: l’Agenda de vins catalans. Es tracta d’un dietari ideal per als amants del vi, que recomana un vi per a cada dia de l’any i inclou notes de tast fresques i divertides.
Aquest obsequi té, doncs, una doble funció: a banda de servir com agenda convencional, esdevé una eina per apropar-nos a la gran varietat de vins del país, entre els quals en trobem alguns de cellers cooperatius com els de Capçanes, Masroig i Garriguella.
"La vida és alguna cosa més que observar com els altres se la beuen. Comença tu, bevent-la amb un bon vi!”
A la fitxa de cada vi hi apareix informació relativa al celler, l’enòleg que l’ha creat, el “nivell de plaer” que aporta, el maridatge perfecte, el millor moment per prendre’l: a la terrassa, per als vins frescos; davant la llar de foc, el vi amb molt de cos; amb els sogres, els vins més clàssics... i també, el cost de cada ampolla.
El projecte l’impulsa Patricia de Golferichs, que ha voltat per Catalunya amb l’objectiu de descobrir els 365 vins que ens presenta.
Els vins assignats a cada dia no són fruit de l’atzar. Ben al contrari, totes les dates han estat escollides segons les històries personals de cada celler: aniversaris dels propietaris, naixement dels seus fills, dia de l’obertura del celler, data de creació del vi, etc.
És un producte amb una elaboració cuidada, que es complementa amb un calendari de sobretaula, un pòster amb il·lustracions dels vins i una bossa de mà.
Es pot comprar a la web www.undiaunvi.cat
El passat 31 de març es van lliurar els Premis Vinari als projectes, activitats i experiències que destaquen en el panorama actual del turisme del...
El director comercial de Covides, Christophe Marquet, i la comunicadora de vins i caves, Meritxell Falgueras, han presentat el primer cava 'Duc de...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya i el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural han commemorat el 20è...
La collita en verd és una mesura de regulació de mercat. Es tracta d’un instrument de gestió de riscos quan es detecta un desequilibri i,...
Ens trobem davant de la pitjor collita d’oli d’oliva a Catalunya en molts anys. Des de 2005, les campanyes mai havien estat inferiors a les...
La bioseguretat a les granges és una peça clau per controlar la transmissió de malalties en el bestiar. Per aquest motiu, caldria augmentar les...
L’any 2013 es van començar a integrar les primeres cooperatives a CoopCredit, aplicació exclusiva per a la gestió telemàtica de les seccions de...
La Comissió Europea va publicar l’estratègia “Del Camp a la Taula”, com a part del Pacte Verd Europeu, per accelerar la transició cap a un...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h