Dedicada a la producció, envasament i comercialització de mel, els inicis de la SAT LTDA. APÍCOLA EL PERELLÓ 1363-CAT -coneguda com a Mel Muria- es remunten a 1810.
La història de sis generacions dedicades al món de l’apicultura es va començar a escriure en aquesta petita localitat de la comarca del Baix Ebre, primera productora de mel de Catalunya i coneguda a nivell nacional i internacional com el ‘poble de la mel’.
El seu actual president, Rafel Muria Martí, representa la cinquena generació d’aquesta nissaga d’apicultors que han unit el saber fer dels avantpassats, la qualitat agroambiental de les muntanyes mediterrànies i la tecnologia més avançada per crear diferents gammes de productes apícoles d’altíssima qualitat: mel bàsica, mel de luxe, mel ecològica, mel crua cristal·litzada, i també productes relacionats amb el món de la mel com bresques, pol·len fresc, pròpolis, gelea reial, xarops i suplements alimentaris.
Les diferents col·leccions de Mel Muria tenen presència al territori català, arriben a la resta del l’Estat espanyol i s’exporten a països europeus (França, Alemanya, Bèlgica, Suïssa, Holanda, Regne Unit, Àustria, Irlanda), de l’Orient Mitjà (Aràbia Saudita i Dubai) i del continent asiàtic (Hong Kong i Japó).
Mel Muria ha estat compromesa, des de sempre, amb la defensa de la natura i del medi ambient, en especial amb la cura de la pol·linització de les abelles, tan important per al bon funcionament de la biodiversitat.
Per a la producció i la recol·lecció, compta amb 2.000 arnes Dadant, amb abella negra ibèrica, ubicades a les millors zones de plantes arreu de la Península Ibèrica. D’aquesta manera, pot aprofitar les respectives èpoques de floració i garantir subministrament de mel durant tot l’any.
Per extreure i envasar les diferents gammes de producte, s’implementen els darrers avenços tecnològics en apicultura però respectant la tradició familiar apresa dels avantpassats.
L’extracció de mel de les bresques i l’envàs es realitza en fred, mitjançant processos mecànics que impliquen la mínima manipulació i amb centrifugació artesanal, conservant totes les propietats naturals.
En paral·lel, s’ha apostat per la divulgació mitjançant el Muria Centre d’Interpretació Apícola, un Museu de la Mel i un Espai Natural, inaugurats al 2011.
Es tracta de diversos espais pedagògics dedicats a la cultura i a la tradició que envolten el món de la mel, per on cada any passen milers de nens i adults.
El passat 31 de març es van lliurar els Premis Vinari als projectes, activitats i experiències que destaquen en el panorama actual del turisme del...
El director comercial de Covides, Christophe Marquet, i la comunicadora de vins i caves, Meritxell Falgueras, han presentat el primer cava 'Duc de...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya i el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural han commemorat el 20è...
La collita en verd és una mesura de regulació de mercat. Es tracta d’un instrument de gestió de riscos quan es detecta un desequilibri i,...
Ens trobem davant de la pitjor collita d’oli d’oliva a Catalunya en molts anys. Des de 2005, les campanyes mai havien estat inferiors a les...
La bioseguretat a les granges és una peça clau per controlar la transmissió de malalties en el bestiar. Per aquest motiu, caldria augmentar les...
L’any 2013 es van començar a integrar les primeres cooperatives a CoopCredit, aplicació exclusiva per a la gestió telemàtica de les seccions de...
La Comissió Europea va publicar l’estratègia “Del Camp a la Taula”, com a part del Pacte Verd Europeu, per accelerar la transició cap a un...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h