Dedicada a la producció, envasament i comercialització de mel, els inicis de la SAT LTDA. APÍCOLA EL PERELLÓ 1363-CAT -coneguda com a Mel Muria- es remunten a 1810.
La història de sis generacions dedicades al món de l’apicultura es va començar a escriure en aquesta petita localitat de la comarca del Baix Ebre, primera productora de mel de Catalunya i coneguda a nivell nacional i internacional com el ‘poble de la mel’.
El seu actual president, Rafel Muria Martí, representa la cinquena generació d’aquesta nissaga d’apicultors que han unit el saber fer dels avantpassats, la qualitat agroambiental de les muntanyes mediterrànies i la tecnologia més avançada per crear diferents gammes de productes apícoles d’altíssima qualitat: mel bàsica, mel de luxe, mel ecològica, mel crua cristal·litzada, i també productes relacionats amb el món de la mel com bresques, pol·len fresc, pròpolis, gelea reial, xarops i suplements alimentaris.
Les diferents col·leccions de Mel Muria tenen presència al territori català, arriben a la resta del l’Estat espanyol i s’exporten a països europeus (França, Alemanya, Bèlgica, Suïssa, Holanda, Regne Unit, Àustria, Irlanda), de l’Orient Mitjà (Aràbia Saudita i Dubai) i del continent asiàtic (Hong Kong i Japó).
Mel Muria ha estat compromesa, des de sempre, amb la defensa de la natura i del medi ambient, en especial amb la cura de la pol·linització de les abelles, tan important per al bon funcionament de la biodiversitat.
Per a la producció i la recol·lecció, compta amb 2.000 arnes Dadant, amb abella negra ibèrica, ubicades a les millors zones de plantes arreu de la Península Ibèrica. D’aquesta manera, pot aprofitar les respectives èpoques de floració i garantir subministrament de mel durant tot l’any.
Per extreure i envasar les diferents gammes de producte, s’implementen els darrers avenços tecnològics en apicultura però respectant la tradició familiar apresa dels avantpassats.
L’extracció de mel de les bresques i l’envàs es realitza en fred, mitjançant processos mecànics que impliquen la mínima manipulació i amb centrifugació artesanal, conservant totes les propietats naturals.
En paral·lel, s’ha apostat per la divulgació mitjançant el Muria Centre d’Interpretació Apícola, un Museu de la Mel i un Espai Natural, inaugurats al 2011.
Es tracta de diversos espais pedagògics dedicats a la cultura i a la tradició que envolten el món de la mel, per on cada any passen milers de nens i adults.
Xef Caprabo ha acollit la jornada gastronòmica, organitzada per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i Caprabo, on les...
Un any més, el festival Sons del Món proposa gaudir de la música i el vi en una oferta cultural ideal per l’estiu. El celler Empordàlia...
El municipi de Nulles (Alt Camp) es prepara per acollir la segona edició del Melodeep Festival, una cita musical única que combina la millor...
Els Premis Vinari s’han posicionat com l’esdeveniment de referència que premia els millors vins elaborats pels cellers catalans. Amb més de 900...
Els vins i caves de Domenio, marca de la cooperativa Cellers Domenys, han tornat a ser reconeguts a nivell internacional amb nou medalles als...
Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya va comparèixer, el 18 de març, al Parlament de Catalunya i per reclamar urgència en la...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya reafirma el compromís amb el present i el futur del cooperativisme agrari català apostant per...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h