La prestigiosa guia italiana Flos Olei -l’equivalent en el món de l’oli a la guia Parker del vi- ha inclòs l’oli extra verge "Aureum Morrut", de la cooperativa Soldebre, entre els millors olis del món. “És el primer oli de la DOP Baix Ebre i Montsià que forma part d’aquest rànquing i això ens permetrà tenir més visibilitat en el mercat internacional”, explica el gerent de Soldebre, Pere Albacar.
L’"Aureum" Morrut ha estat valorat amb 82 punts d’un total de 99, i apareix junt amb olis verges extra d’alta gamma procedents de 52 països i dels cinc continents. A més, en la guia Flos Olei també s’inclou una cartografia del sector de l’olivera a escala regional acompanyada d’informació històrica i cultural.
Aquest oli s’elabora amb la varietat morruda, que és minoritària i molt arrelada a les Terres de l’Ebre. El verge extra resultant és molt complex i permet detectar amb facilitat moltes sensacions olfacte-gustatives. Aquestes peculiaritats són les que li van servir per aconseguir l’accèssit al Millor oli d’Oliva Verge extra Fruitat Verd Amarg en la passada edició dels premis que organitza la Diputació de Tarragona amb el Centre de Desenvolupament de l’Oli de Reus.
La plantada i la sega de l’arròs són moments d’esforç però també de celebració, quan comença i acaba la campanya per a les cooperatives...
Durant el mes de setembre, una dotzena de mitjans de comunicació locals i comarcals sortejaran un total de 28 cistelles amb productes procedents de...
Domenio, la marca de vins i caves de la cooperativa Cellers Domenys, ha estat distingida amb dues medalles d’or als Premis Sigillum 2025,...
La 69a edició de la Firagost, la Fira Exposició del Camp Català, tornarà els dies 5 i 6 d’agost per convertir Valls en el gran punt de trobada...
La cooperativa Agrícola de Llorenç ha estat reconeguda amb dues medalles d’or als prestigiosos premis International Wine & Spirits Awards 2025....
Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...
Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...
Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h