Carregant web FCAC

Modernisme en plena Ruta del Císter

22/03/2019
Modernisme en plena Ruta del Císter
Modernisme en plena Ruta del Císter © Agrícola de Barberà

Els cellers elaboradors de vins i caves han estat tradicionalment lligats a la comarca de la Conca de Barberà. Després de patir els efectes de la fil·loxera, a finals del segle XIX, van sorgir les primeres cooperatives agrícoles a la zona, algunes d’elles situades en edificacions de gran valor dins del patrimoni arquitectònic català: les Catedrals del Vi.

A la Conca de Barberà existeixen 6 cellers modernistes declarats Bé Cultural d’Interès Nacional. Avui parlem d’un d’ells: el celler “de dalt” de l’Agrícola de Barberà, que està a punt de complir cent anys d’història. L’entitat actual, fruit de la fusió de les dues cooperatives de la població abans de la guerra civil, és anterior i enguany compleix 125 anys d’història.

El trobarem a Barberà de la Conca, dins la Ruta del Císter, a mig camí entre el Monestir de Poblet i el de Santes Creus. El celler, obra de Cèsar Martinell, es va construir entre 1920 i 1921 i incorpora les quatre novetats tècniques característiques d’aquest arquitecte modernista: l’estructura de les naus basada en els arcs parabòlics de maó, la situació de les finestres per a la ventilació de les naus, els cups subterranis cilíndrics i separats per cambres aïllants ventilades, i la composició i textures de les façanes.

La visita al celler es pot acompanyar d’un tast de vins. I si es disposa de temps, val la pena combinar-la amb un recorregut pel Castell de Barberà.

La cooperativa disposa d’una agrobotiga molt interessant, ubicada dins del celler i integrada amb la pedra original de Martinell. Hi trobareu un vi i cava excel·lents, i també altres productes de la zona.

Passeu, admireu... i degusteu!

Visites guiada al Celler amb tast
Dissabtes i diumenges a les 11h
Cal reservar al telèfon 977 87 12 47 (Oficina de Turisme de la Conca de Barberà)

Altres notícies
10.08.2022

Empordàlia organitza "Fes-te el Most"

10/08/2022

Els dissabtes de setembre, el celler Empordàlia organitza “Fes-te el Most”, l’activitat enoturística per a tota la família més important...

14.07.2022

Gaudeix de l'estiu amb un deliciós gelat casolà d'oli d'oliva

14/07/2022

L’oli d’oliva verge extra té infinitat d’usos, tant dins com fora de la cuina. Entre ells l’elaboració de postres i gelats amb aquest...

13.07.2022

Ramon Sarroca reelegit president

07/2022

Les cooperatives agràries es retroben per primera vegada després de dos anys de pandèmia i el Celler Cooperatiu La Granada, que enguany celebra el...

13.07.2022

Màxim històric de facturació a les cooperatives agràries

07/2022

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ha presentat l’Anuari Socioeconòmic 2022, que conté les principals magnituds de 193 empreses...

13.07.2022

El Govern anuncia 8 M€ per a cooperatives i altres empreses afectades per les gelades

07/2022

L’ajut també contempla 32 M€ per als productors i donaria resposta a la reivindicació de la FCAC per fer front les pèrdues, però cal una...

13.07.2022

Últims retocs a la PAC 2023-2027

07/2022

El Ministeri d’Agricultura aprovarà el Pla Estratègic de la nova Política Agrària Comuna (PAC) abans de final d’any. Per aquest motiu,...

13.07.2022

Pla estratègic de les cooperatives del Cava

07/2022

Després d’una campanya difícil per al sector del vi base Cava com la de 2020/21, amb una producció molt baixa i preus que no van acompanyar,...

13.07.2022

Edificis sostenibles amb tiges de blat de moro i gira-sol

07/2022

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ha participat en la construcció d’un prototip d’edificació sostenible que la investigadora...

Som socis de
Amb el suport de