Carregant web FCAC

Sarral, l'aposta pel cava

28/05/2019
Instal·lacions cooperativa Vinícola de Sarral
Instal·lacions cooperativa Vinícola de Sarral © Àngel Balagué

La Vinícola de Sarral ha inaugurat un edifici construït exclusivament per a l’elaboració de cava Portell. Amb les noves instal·lacions, que podran elaborar fins a 3 milions d’ampolles en criança, la cooperativa incrementa un 153,8% la seva capacitat de producció.

L’edifici, construït sobre un terreny de 20.000 metres quadrats, és d’una sola planta i ocupa uns 6.000 metres quadrats que han estat dotats de les últimes tecnologies. S’hi podran dur a terme tots els estadis del procés d’elaboració del cava, tiratge, criança, desengorjada i emmagatzematge.

La capacitat de la línia d’embotellat permet treballar 3.000 ampolles per hora i es preveu que un 60% del consum necessari per al correcte funcionament de l’edifici provingui d’energia renovable.

A més dels 4,5 milions d’euros invertits fins ara, en un període de dos anys es destinarà un altre milió d’euros a maquinària, manteniment i més dipòsits.

La cooperativa Vinícola de Sarral va ser fundada al 1907 i agrupa 680 socis de la comarca de la Conca de Barberà. La producció se situa en uns 10 milions de quilos de raïm i uns 7,5 milions de litres de vi de les varietats trepat, macabeu i parellada.

L’exportació té un pes important per aquest celler cooperatiu, que destina al mercat exterior un 80% del producte i que compta amb destinacions com Japó, Àfrica, Mèxic o els Estats Units.

L’objectiu final és que el soci productor es guanyi la vida i hi hagi continuïtat en el sector.

Altres notícies
30.11.2022

La Cooperativa de Gandesa presenta el vermut ‘Pessigolla’, conceptualitzat per fer combinats

30/11/2022

La Cooperativa de Gandesa ha presentat aquesta setmana el nou vermut d'autora 'Pessigolla' de la multipremiada bartender Mariona Vilanova,...

25.11.2022

6a Edició dels Premis DOP Catalanes d'Oli

25/11/2022

Les cinc denominacions d’origen protegides d’oli d’oliva de Catalunya -Les Garrigues, Siurana, Terra Alta, Baix Ebre-Montsià i Empordà- han...

11.11.2022

Per Sant Martí, mata el porc i enceta el vi!

11/11/2022

Tal i com marca la tradició, avui, dia de Sant Martí, és el tret de sortida del primer vi de l’any, l’anomenat vi novell. Es tracta d’un vi...

09.11.2022

Arriba la Festa d'Empordàlia

09/11/2022

El diumenge 27 de novembre, el celler Empordàlia celebrarà la seva festa de l’oli, la tradicional Festa d’Empordàlia, un moment per agrair la...

03.11.2022

‘Cabra Feixet’ Prèmium, l’OOVE de Coperelló reconegut internacionalment

03/11/2022

Al Perelló es troben les pintures prehistòriques Cabra Feixet, reconegudes com a Patrimoni Mundial per la UNESCO. Aquestes pintures són la...

26.10.2022

El Taller Baix Camp i la Cooperativa Falset Marçà reforcen la seva col·laboració amb la presentació d’un vi solidari

26/10/2022

La Cooperativa Falset Marçà ha posat a la venda un nou vi solidari, els beneficis del qual aniran destinats a les persones amb discapacitat...

25.10.2022

Còctel xocolatejat, la millor selecció de fruits secs de L'Avellanera per endolcir les sobretaules nadalenques

25/10/2022

La cooperativa L’Avellanera, de la Selva Camp, ens fa una dolça proposta per endolcir les sobretaules de les festes nadalenques: el seu còctel...

24.10.2022

La Cooperativa de Juncosa presenta l'oli d'oliva verge extra 'Les Cabanes Taste of Earth' de la nova campanya

24/10/2022

La Cooperativa Agrícola Sant Isidre de Juncosa ha presentat l’oli d’oliva verge extra ‘Premium’ de collita primerenca 'Les Cabanes Taste of...

Som socis de
Amb el suport de