La Vinícola de Sarral ha inaugurat un edifici construït exclusivament per a l’elaboració de cava Portell. Amb les noves instal·lacions, que podran elaborar fins a 3 milions d’ampolles en criança, la cooperativa incrementa un 153,8% la seva capacitat de producció.
L’edifici, construït sobre un terreny de 20.000 metres quadrats, és d’una sola planta i ocupa uns 6.000 metres quadrats que han estat dotats de les últimes tecnologies. S’hi podran dur a terme tots els estadis del procés d’elaboració del cava, tiratge, criança, desengorjada i emmagatzematge.
La capacitat de la línia d’embotellat permet treballar 3.000 ampolles per hora i es preveu que un 60% del consum necessari per al correcte funcionament de l’edifici provingui d’energia renovable.
A més dels 4,5 milions d’euros invertits fins ara, en un període de dos anys es destinarà un altre milió d’euros a maquinària, manteniment i més dipòsits.
La cooperativa Vinícola de Sarral va ser fundada al 1907 i agrupa 680 socis de la comarca de la Conca de Barberà. La producció se situa en uns 10 milions de quilos de raïm i uns 7,5 milions de litres de vi de les varietats trepat, macabeu i parellada.
L’exportació té un pes important per aquest celler cooperatiu, que destina al mercat exterior un 80% del producte i que compta amb destinacions com Japó, Àfrica, Mèxic o els Estats Units.
L’objectiu final és que el soci productor es guanyi la vida i hi hagi continuïtat en el sector.
L'associació empordanesa sense ànim de lucre We Love Uganda ha engegat una campanya de micromecenatge amb l'objectiu de recollir fons per garantir...
Els caves de Castell d’Or han tornat a brillar al Concurs Internacional SAKURA Japan Women’s Wine Award, el certamen internacional de vi més...
Per segon any consecutiu, el celler Empordàlia celebra la Diada de Sant Jordi col·laborant amb la Fundació Arrels i adquirint les roses...
Davant el constant canvi en què es troba el món, i les noves formes de consum i la demanda d’un públic més jove, han fet que Celler Batea es...
L’Avellanera, de la Selva Camp, inicia la seva campanya de Setmana Santa amb la comercialització d’exquisides mones de Pasqua. La...
Castell d’Or ha obtingut quatre medalles al Concurs Internacional Mundus Vini que té lloc a Alemanya dues vegades a l’any. En la seva...
La Fageda celebra el seu 40 aniversari amb el llançament d’'Orígens', un iogurt d’edició especial que combina les millors característiques...
Alimentaria, una de les fires de l’alimentació més importants a nivell internacional, torna a Barcelona després d’una aturada forçosa a causa...
30.000 pagesos i pageses compromesos amb l’alimentació i el territori
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8 a 15 h
Estiu: dilluns a divendres de 8.30 a 14 h